Güncellemeler
1 yıl
Normal değil mi
Güncellemeler
1 yıl
Gncclclc
İlacı bırakınca kısır bir döngüye girip çıkmaza düşüyor insan. İlaç içtikten sonra kendi kendime eziyet etmişim diyorum. Sürekli hastalık araştırıyorum mesela ama ilaç içince araştırma olmuyor. Beynimde ki bir madde eksikliği mi bu çünkü sürekli ilaç kullanmak istemiyorum ben ne yapacağım. İlaçsız nasıl bu hale geleceğim yardım?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ben de ara sıra hastalık araştırma illetine kapılıyorum, en ufak bir ağrıda hemen araştırıyorum... Bir şeyim olmadığını bilene kadar rahat edemiyorum, sürekli onay arıyorum. Bence kendine bir uğraş bul, çünkü bu aslında beynimizin bir oyunu. Gerçekten bir sorunumuz yok, sadece vücudumuza odaklandığımız için bu tür şeyler olabiliyor.
Evet bunu biliyorum bi daha araştırmıcam diyorum ama aynı hataya defalarca kez düşüyorum neden böyle bilmiyorum. Bende artık bedensel hastalık araştırması bitti zaten gezmediğim bölüm kalmadı. Psiklojik olduğuna ikna oldum ama şimdide sürekli psikiyatrik teşhis koyuyorm. Mesela şizofren, bipolar hatta otizmden bile şüphe ediyorum artık. Ama kesin bişey varda çözemedim ya
Yalnız olmadığını unutma, gerçekten herkes senin gibi düşünüyor ama çoğu kişi bunu belli etmiyor. İçin rahat olsun, şunu bil ki eğer şizofren olsaydın, kendini bu kadar sorgulayamazdın bile. Senin hissettiklerin, aslında çok yaygın şeyler ve bunlar geçici, zamanla daha iyi hissedeceksin. Kendine karşı daha sabırlı ol, her şeyin zamanla yoluna gireceğine inan. Dışarı çık, kendine bir uğraş bulmalısın, inan bana zamanla o düşünceler gidiyor. Gerçekten her şey daha iyi olacak, sadece biraz zaman ver kendine. Unutma, her karanlık dönemden sonra mutlaka aydınlık bir zaman gelir.
3 sene yoğun bir işte çalıştım ama değişen bir şey olmadı. Benimki gerçekten normal bir anksiyete depresyon vs değil kalıplaşmış bir bozukluğu benziyor çünkü ailemde böyle babamda böyle. Babam sinir stresten konuşamıyor bile böyle mantıksız saçma konuşuyor
Aynısı bana olacak diye korkuyorum
Ailendeki benzer durumlar seni etkiliyor olabilir. Kendini kimseyle kıyaslama, herkesin kendi yolculuğu farklı. Anksiyete ve stres bazen o kadar yoğun hissedilebilir ki, normal bir şey gibi görünmeyebilir ama aslında oldukça yaygın ve zamanla üstesinden gelinebilir. Ne kadar büyütürsen o kadar zorlaşır, bunu unutmamak önemli. Kendine nazik ol, herkes stresliyken zorlanır ve heyecanlanır, bu tamamen insan olmanın bir parçası. Birçok arkadaşım var, görsen asla kendisiyle savaştığını anlayamazsın. Dışarıdan bakıldığında özgüvenli ve kendinden emin görünüyorlar ama bazen öyle anlar oluyor ki, insan tuhaf bir şekilde iki kelimeyi bir araya getiremiyor. Dediklerin gibi, kiminde fazla, kiminde az, ama hepsi bir şekilde mücadele ediyor. korkma bende de olur gibi düsüncelerle kendine cekersin. kendine odaklan güzel seyler düsün
Günceldeki soruyu okur musn sence o da mı anskiyete
Okudum. Sendeki anksiyete mi bilmiyorum ama o yaşadığın endişenin adına hipokondriya diyorlar… Çünkü aynı şeyi ben de zaman zaman yaşıyorum, hastalık araştırma illetini :D Takma bu kadar, bak şimdi bir şey araştırıyorsun. Sil at kafandan, zamanla tamamen geçecek bu düşünceler. Şu an bir rahatsızlığın, ağrın falan var mı?
10 senedir bu haldeyim geçmiyor ama 😁şu an kafama taktığım şey ci nsel isteksizlik ve ilaç içsem mi içmesem çünkü şu an mantıksız düşünüyorum ya. Ama ilaçta bastırıyor iyi etmiyor bu seferde bırakmak istiyorum. İki ara bir derede kaldım valla. Bi de kafayı dinle bozdum. Ne zaman sıkıntı gelse dine sarılıyorum acaba günah mı işledim vs d bunu yaşıyorm diye. İyiyken diyorum bu yaşadığım dinle alakası yok ama sıkıntı gelince dinle bozuyor kafamı. Süreki hoca araştırması yapıyorum hatta gittiğimde oluyor. İlaç içince saçmalık yapmışım diyorım vs vs bir döngünün içinde dolanıp duruyorum ve hala kafayı kırmadım buna rağmen 😂
İki arada bir derede kalmak gerçekten zor bir şey, ama şunu unutma, bu döngü sonsuza kadar sürmez. Kafanda din ve manevi meseleler dönünce, stres arttıkça bunlara daha fazla takılmak kolay olabiliyor. Ama inanın, bunlar geçici duygular ve kafanın karıştığı anlarda yaşadığın aşırı düşünceler. Bende de öyleydi... Bir şeyin yok, sadece biraz depresyondasın. Kan değerlerine baktırıyor musun? Mesela Vitamin D eksikliği depresyona kadar götürebilir, cinsel isteksizlik de değerlerinden kaynaklanıyor olabilir. Ben çok faydasını gördüm. Sana diyorum, önce biraz bunları araştırmayı bırak ve kendine odaklan. allah askina birak su hocalari skjnfdkj hocalik hiccc biseyinn yokkk.
Şimdi ikna oldum ama yarın başlarım yine araştırmaya. Sürekli böyle telkin edecek biri olsa hayatımda iyi olur gibi. Yalnızlıktan oluyor birazda. Ayrıca ilaç içince istek oluyor. Napıyor bu ilaç bu kadar ben anlamıyorum. Ömür boyu ilaç mı kullanayım anlamdım valla istemiyorum ilaç bacağımda güçsüzlük halsizlik tuhaf bişey yapıyor
valla zor biliyorumm. bende bir dönem böyleydim.. kafayi yiyordum. bir insanda tüm hastalik nasil olur diyordummm😂 bir yerim agriyordu tamam diyordum bir seyim yok. 3 saat sonra baska bir yerim agriyor deyip kendimi kontrol ediyordum sürekli. cok berbat bir seydi. kendine mutlaka bir ugras bulmalisinnn. bu böyle devam etmezzz ki. bak buraya girip arastirma yapacagina, ilgini ceken filmleri izle mesela
Sen nasıl yendin bu durumu? Ben çalışabilsem herhangi bir işte bunlar olmaz ama çalışamıyorum o yüzden hep düşünce. Gerçi köydeyim çalışıyorum sürekli ama arta kalan zamanda düşünüyorum
Geçmiş olsun
Sağol