Bu hayattan nasıl kurtulurum?

İntihar gibi ergence düşüncelerim yok, henüz daha 18 yaşındayım. Ama şöyle açıklayayım Ben Ankara 'da Doğantepe'de oturuyorum. Bilen kişiler varsa, her yerde teber, cingen, göçebe. Bende 4/4'lük sayılmam, kavgam vb. şeylerim var ama burada her arkadaşım, 2 dostum haricinde, uyuşturucu bağımlısı. Herkes durduk yere, bakmasan bile, kavga edip adam yaralayıp öldürüyor. Düzgün insan çok az. Cingen dolu. Ailemin ise ekonomik durumu iyi değil. Gelecek hedeflerim var, buradan kurtulmak istiyorum ama asgari ücretle hiçbir şey yapıp taşınamam bile. Taşınsam da daha yoksul bir hayat yaşarım. Torba tutup illegale yöneltiyor buradaki yoksulluk. Fakat ben helal kazanmak istiyorum ki asgari ile bu çok zor. Hayat yormaya başladı. Enazından kimse Keçiöreni beğenmese de benim hayalim. O kadar kötü şeyler yaşadım ki parayı bulup kurtulmak istiyorum bu yerden. Amacım yardım dilenciliği falan değil, sadece içimi dökmek istedim. Bende normal bir insan olup normal arkadaşlar edinip beladan uzak durup nezih bir hayat yaşamak istiyorum. Acaba, hani parayı bulmam için ya da buradan taşınacak parayı nasıl bulurum, torba tutmak haricinde tavsiye verebilirmisiniz? Biraz fazla kafa açtım, özür dilerim, sadece içimi dökmek istedim.

Bu hayattan nasıl kurtulurum?