Hani olur ya bazen birini sevmediğimiz zaman onun hiçbir şeyi gözümüze güzel gelmez, sizde de olur mu böyle?

Hani olur ya bazen birini sevmediğimiz zaman onun hiçbir şeyi gözümüze güzel gelmez, sizde de olur mu böyle?

Güzel hislerle bezenince insan nasıl göze güzel geliyorsa, kötü olan hislerde de aynı şekilde biri gözümüzde çirkinleşebilir.
Bunu yüreğin yansıması olarak değerlendirebiliriz. İnsanın yüreğinden yansıyanlarla güzellik-çirkinlik algısı oldukça belirleyici bir ölçüt olabilir. Bu duyguların, bir insanın üzerinde ne kadar etkisi olduğunun göstergesidir.
Bence, bir kişinin dış görünüşü ne kadar çekici olursa olsun, içindeki duygu ve tavırlar çok daha önemli. Eğer birine nefret duyuyorsam, o kişinin dış görünüşü bile gözümde değişebilir. İnsanlar, sadece fiziksel değil, içsel özellikleriyle de etkiler. Nefret ettiğiniz biri, gözünüzde bir süre sonra çirkinleşebilir çünkü hisler, dış görünüşü de şekillendirebilir. Bu, tamamen duygusal bir durum.
Kolay kolay birinden nefret etmem. Ama nefret edecek duruma geldiysem eğer, o kişi bana çirkin değilde itici gelir..
Rica ederim ✨
Güzellik ya da yakışıklılık değil zaten bir insana bakış açımı etkileyen unsur.
Teşekkürler 🤟
Rica ederim abla 🤟🥂
Cevap
35Cevap
Tabiki gözümden düştüğü an tuvalet kağıdı bile ondan daha güzel ve değerlidir
Haha süper benzetme :D
Thank's 😅
Bence, insanın duygusal durumu, fiziksel çekiciliği algılamasında büyük rol oynar. Eğer birinden nefret ediyorsak, onun dış görünüşü de bir şekilde olumsuz etkilenir Zihnimizdeki duygu ve düşünceler, gözümüzün onu nasıl gördüğünü şekillendirir. O yüzden birini sevmediğimizde, fiziksel çekiciliği bile gözümüze çirkin gelir.
Evet, gerçekten nefret ettiğim biri varsa, onun fiziksel çekiciliği gözümde kayboluyor. Gözlerimdeki önyargılar, o kişiyi çirkinleştiriyor. İnsanların iç dünyası, dış görünümünden çok daha önemli. Güzellik, sadece fiziksel değil karakter, davranış ve tutum da bu denklemin parçası. Nefret, insanı öyle bir hale getiriyor ki, en güzel yüz bile gözümde soluyor.❤️🩹
Evet, gelir. Birine karşı yoğun bir nefret duyduğumda, dış görünüşü gözümde önemini yitirir. Güzel ya da yakışıklı olsa bile karakterindeki olumsuzluklar yüzüne yansır. Gözüm, estetikten çok içten gelen enerjiyi görür. O yüzden çirkin bile gelebilir.
Aslında Bazı insanlar ben nefret etmek bile zaman kaybı bakma sen nefret bile herkese verilmez
Ahh Barışcım. Gönül kimi severse güzel O dur ☺️ Ama gerçekten kötü huylu insanlar yakışıklı veya güzel olsa da ilgimi çekmez. Ama çirkin olsun huyu güzel olsun gözümde nasıl değerlenir ☺️
Haklısın abla ☺️☺️
Sadece sevdiğim insan yakışıklı gelir bana. Sevmediklerim, nefret ettiklerim çirkin gelir her zaman.
Soğumama sebep olacak bir hareket yapmasına bakıyor anlık bir sebep olabiliyor bazen bu ya da onunla ilgili birinden olumsuz bir şey duyduysam gözümdeki tüm çekiciliği aniden gidiyor Karakter olmadıktan sonra güzellik boş
Bilmem nefret etmek için çirkinleri seçiyorumur belkide hjk
İyiymiş sdfjjdd
evet, her ne kadar bazem sırf dış görünüşü için hoşlandığım zamanlar olsa da nefret duymaya başladığım zaman, zamanla hoşlantım geçiyor. karakter açısından kalitesiz kişilere karşı derin duygular besleyemiyorum, çoğu zaman geçici oluyor...
Nefret etmem onun güzelliğini çirkinliğe çıkartwmazdı
Sadece ondan uzaklaşırdım
Gülü sevmiyorum diye gülün güzelliğini kaybettiremem
Kendisi hala gözüme güzel görünmeye devam ederdi
Geliyor valla. Bizim iş yerinde coook güzel bir kız vardı. Aramiz iyiyken cok beğenirdim söylerdim de. Huyunu suyunu çözünce kiz bana çirkin gelmeye başladı.😅
Tanıdıktan sonra zaten insanları dış görünüşü ile değil karakteri ile görmeye başlıyoruz bence, o yüzden evet karaketi kötüyse , o kişiye gıcık olduysam dış görünüşü de iğrenç gelir bana
Nefret etmem kimseden tiksinç gelir sadece. Tek bi hatasını, kötülüğünü görmem yeterli. Kibir, bencillik, kabalık, aşağılık kompleksi vs gibi.
Öyle güzel kızlar varkı karakterını bir çözüyorsun tanıyorsun kaçmak ıcın yer arıyorsun o derece aman dıyım
Nefret çok güçlü bir duygu basite indirgemek olmaz, şöyle diyelim bir insanı sevmek sadece yüzünden geçmiyor maalesef.
Hayır tabiki de yani biliyorsun ama sevgi bunla alakalı bir durum değil yakışıklı ya da güzel olduğunu biliyosun zaten ama itici gelmesi başka bir şey
Bana hiç fark etmez guzlligi çirkinliği bı kere nefret ettiysem bulunduğum ortamda laflarimla sigdirmam o kişiyi 🙂
Evet bir tane iş yerinde çocuk vardı herkes çok yakışıklı diyiyordu ama ben ondan nefret ediyordum
burada bir tane kiz var eski flört benim jsjsjsj Gayet güzeldi kavga edince çirkin gelmeye başladı gözüme hsjsjdj çarşıda görüyorum kesiyorum diyorum bu güzel kim bakıyorum o hsjsjsjdjd anlamadim güzel geliyor galiba
Birinden nefret edersem eğer onu görmüyorum ki yani tipi dikkatimi çekmiyor. Güzel ya da yakışıklı olduğunun farkında bile olmuyorum.
İstiyosa dünya güzeli olsun. Gözümde Bı b*ktan farkı olmaz
Guzel bi kizla aram acildi. Nefret vs duymuyorum. Pesinden de kosmuyorum.
oluyor görünce ürperiyorum midem bulaniyo iyy s al a k ya diyorum
not karsi cins olmasina gerek yok bazen hemcinslerimden de soguyorum
Basit gelir. Onun yörüngesinde olmam.
Gelmez. Mesela oyuncunun birisi pkklı, güzel ama pkklı olduğu için sevmiyorum derim.
İnsanların karakterine göre iyi veya kötü geliyor bana
Yok aksine bana çekici geliyor 😹 bir kaç tanesi vardı maşallah evrim geçirmislerrr
Evet kesinlikle. Nefret ettiğim birini hoş bulamam
Yok nefret ediyorsam sebebi başkadır. İtici gelebilir sadece.
Nefret ediyorsam çirkin bir yönünü bulabilirim ama hakkaniyetli olmam bunu engelleyebilir
gurur yapıyor insan :D
sokayım öyle güzelliği diyor
Evet benim gelir dünya yakışıklısı da olsa ben sevmezsem gözüme deccal gelir
Ben zaten hal ve hareketleriyle güzelliğinin içine edenlerden dolayı aşka uzağım
Evet karakteri bozuk olan biri, gözüme de çirkin gelir..
Nefret etmiyorum ballim. İnsan çok sevdiğinden nefret edermiş sonradan. Gerek yok. ))
Gözüme çirkin gelmez sadece karakterini sevmediğim için soğuk davranırım
Sevmediğim biriyse ne kadar yakışıklı veya güzel olursa da gözüm onu görmek istemez
Evet araya nefret girerse gözümde değersiz, itici biri oluyor.
Nefret ettiğim konuya bağlı ama gözümde sinek kadar küçüldügüde oldu evet
Zaten güzel gelende hoşlandığımız için güzel gelir.
Hoşlanmadığın biri neden güzel gelsin ki?
Güzel ama gıcık da olabilir
Yakışıklı ama itici de olablr
Asıl güzellik kalptedir
Nefret etsem karakteri gözümüzde çirkin gelir görüntüsü değil. Tip ayrı karakter ayrı.
Kesinlikle itici gelir yani daha önce deneyimledim bunu
Evet kesinlikle. İtici gelir. Başıma geldi daha önce
Çok çok nefret ediyorsam gözüme çok çirkin geliyor, hareketleri de batıyor.
Bilmiyorum terörist, katil gibi Suçlular hariç kimseden çok nefret etmem
Yakışıklı yakısıklidir guzel guzeldir degismez , bu bana göresi ona goresi yok he bazisi sarisin sever, esmer sevmez ama esmerin guzel oldugu gercegini degistirmez. Zevkler ve tercihler ayri gercekler ayri.
Nefret etsem de düzel ise güzeldir, realist yaklaşımı elden bırakamıyorum..
Nefret hissiyle hareket etmem
Evet. İsterse manken olsun. O kişinin kötü birisi olduğuna dair kötü bir düşünceye kapılarsam veya ondan herhangi bir sebeple soğursam onu çirkin bulurum.
Gelmez kız kardesimden nefret ediyom ama kız orjinal sarışın birde mavi gozlu 14 yaşında olmasına rağmen çok güzel
Sevmeyince çok mal gibi görünüyor gözümde cinsiyet fark etmeksizin
Vallahi bu bende var güzel olsa bile bana çirkin geliyor
Gelir çünkü bi yerden sonra mimikleri hareketleri hatta nefes alması bile batar
Her hareketine söverdim akdmepdked
Evet nefret ederdim
Evet çirkin gelirdi
Evet gelirdi canım ☺☺
Evet nefret edince baktıkça iğreniyorum.
Evet hep öyle oldu zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?