1 yılManeviyatın düşmesi, bazen hayatın temposu, stres, kaygılar veya uykusuzluk gibi dış etkenlerle olabilir. Bu tür zamanlar, insanın iç dünyasında bir boşluk ya da eksiklik hissi yaratabilir. Sabah namazına kalkamamak, bu tür bir manevi düşüşün belirtisi olabilir, ancak bu durumu aşmak için birkaç adım atmak mümkün.
1. Niyetini Yenile
İslam'da niyet çok önemli bir yer tutar. Her şeyin başlangıcı, samimi bir niyetle olur. Kendine dürüstçe, namazı Allah'a yakınlaşmak, iç huzuru bulmak ve ruhsal derinlik kazanmak amacıyla kılacağına dair niyet et. Niyet, bazen sadece fiziksel bir hareket değil, kalbin ve zihnin de bir kararıdır.2. Uyku Düzenine Dikkat Et
Sabah namazına kalkamamanın en büyük sebeplerinden biri, gece geç saatte yatmak olabilir. İyi bir uyku düzeni, sabah namazına kalkabilmenin ilk adımıdır. Gece erken yatmaya özen göster, fiziksel yorgunluğu azaltmak, daha sağlıklı bir uyku için faydalı olacaktır. Ayrıca, sabah namazı için önceden uyanabileceğine dair bir güven oluştur.3. Zihinsel ve Kalbi Hazırlık
Sabah namazına kalkmak için önceden zihninde hazırlık yapabilirsin. Namazın, Allah’a yakınlaşma, gönlünle onun huzurunda olma fırsatı olduğunu hatırlamak, bu ibadete olan motivasyonunu artırabilir. Namazdan önce kısa bir dua, içsel bir niyet ya da zikretmek sana manevi bir güç verebilir.4. Azim ve Sabır
İbadetlerde istikrar çok önemlidir. Namazı düzenli olarak kılmaya başlamak bazen zordur, ancak bu yolda azimle ilerlemek ruhsal olarak da seni güçlendirecektir. Küçük adımlarla başla, örneğin her gün 1-2 dakika erken kalkmaya çalış. Zamanla bu alışkanlık bir rutine dönüşecektir.5. Dua Etmek
Allah’a samimi bir şekilde dua etmek, içindeki sıkıntıları hafifletebilir ve maneviyatını güçlendirebilir. Sabah namazına kalkamamak ya da genel olarak manevi zorluklar hissetmek, aslında Allah’tan yardım istemek için bir fırsat olabilir. Kalben dua et, Allah’a açıl, O'nun rahmetini dile.6. Manevi Okumalar ve Sohbetler
Kendini daha manevi bir ortamda hissetmek için, dini kitaplar okumak, sohbetlere katılmak ya da ilahiler dinlemek de faydalı olabilir. Bu tür faaliyetler, Allah’a olan yakınlığı artırır ve seni manevi olarak uyarır.7. İbadetleri Bir Arada Yapmak
Sabah namazı, diğer ibadetlerle birleştirildiğinde, daha etkili olabilir. Mesela, sabah namazını kılarken, ardından birkaç dakika dua etmek, zikir yapmak veya Kur'an okumak, ruhsal bir derinlik katabilir. Bütün bu aktiviteler bir arada seni manevi olarak güçlendirebilir.Unutma ki, Allah’ın rahmeti geniştir ve O, kulunun dönüşünü her zaman kabul eder. Maneviyatındaki düşüş geçicidir; sabırla ve samimiyetle adım attıkça, kalbinin huzuru geri gelecektir. Umarım işine yarar. Bir ara bende böyle bir şey yaşamıştım
27 Yorumla- 1 yıl
bide eig seçersen, o kadar uğraştık
- 1 yıl
Benim bu düşüş çok uzun zamandır var ama inşallah geçer. Teşekkür ederim unutmazsam seçerim eig 😂
- 1 yıl
unuttun
- 1 yıl
xper için dileniyorum kankama hava atcam
- 1 yıl
Aaa ben 2 tane eig seçmişim zaten seni unuttum valla kusura bakma yaa seçemiyorum seni şu an. Diğer sorularda seçeyim hatırlat tekrar
- 1 yıl
aa sen eig seçmedin diye bot beni çok süper cevap seçti
- 1 yıl
İyi ne güzel gözün aydın 😂
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 2,7b cevap paylaştı.
1 yılHayri Küçükdeniz'in sohbetler serisi var ben onu dinlediğim zaman çok değişiyorum, sana da tavsiye ederim.
https://youtu.be/K00Qx3HZuyo?si=WG6SeYn51yjJbfSJ13 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Teşekkür ederim, hayırllı kandiller 🌹
- 1 yıl
Rica ederim. Hayırlı kandiller :)
- Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılBedenen yorgunsan bu da senin sabah namazı için uyanmanı zorlaştırabilir. Kendini vesveseye kaptırma biraz beslenmene yani sağlığına dikkat edersen bu durumun geçeceğini düşünüyorum
21 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
1 yılBunu ben de kesinlikle yaşıyorum. Bence tekrar istikrarı kazanmak için kendimizi biraz zorlamaktan başka şansımız yok
21 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 204,2b cevap paylaştı.
u 1 yılbence vitaminlerine baktır ondan olabilir yorgunluk
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı. Kur'an oku için açılıp rahatlarsın.
10 Yorumla
1 yılManeviyatın düşmesi, ruhun dinlenmeye ihtiyacı olduğu zamanlarda yaşanıyor. Bu dönemde, kendinize nazik olmanız önemlidir. Zihninizi sakinleştirerek yalnız kalmak, küçük günlük ritüeller oluşturmak ve minnettarlık üzerine düşünmek, içsel huzuru yeniden bulmanızı sağlar. Başkalarıyla duygusal bağ kurmak ve ruhsal pratiklere başlamak da maneviyatı canlandırır. Kendinize zaman tanıyın ve sabırlı olun; iyileşme süreci adım adım gelir. Umarım ihtiyacınız olan iç huzurunuzu bulabilirsiniz🙏
22 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim 🌸
- 1 yıl
Rica ederim 🌸
İnsan her zaman bir olmaz sürekli iniş çıkışlara maruz kalabiliriz. Yoksa diğer türlü imtihanın anlamı kalmazdı. Önemli olan bu iniş çıkışlardan dolayı yılmadan sabrederek yeniden kendimizi iyiye doğruya yönlendirmek. İnşallah yeniden istediğin o manevi havaya erişirsin. Umutsuz olma.
11 Yorumla- 1 yıl
İnşallah. Umutsuz değilim de umudum yoruldu biraz öyle diyim yani
Normal bir durumdur ve herkesin başına gelir. Bazen insan en basitinden günlük içten ettiği tek cümle dua için bile isteksiz olabiliyor. Biraz dışarı çıkın Allah'ın dünyasını dolaşın, uğraşacak şeyler arayın. Çünkü şeytan boş duran insan ile çok uğraşır. Vs vs vs...
10 Yorumla
1 yılTeşhisi koymuşsun. Sıra tedaviye gelmiş. Bol bol dua et , tövbe ve istiğfar et. Nefsine ve özellikle de şeytanın vesvesesine kapılma. İhsan eliaçık gibi hoca görünümlü münafık , eğer bu aralar dinliyorsan dinleme , inşallah düzelirsin.
12 Yorumla- 1 yıl
Dinlediğim kimse yok zaten. Amin teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim.
1 yılsanırım bunun sebebi dünyevi işlerle kendimizi çok fazla meşgul etmemiz. Acelesi ve yapmasan da önemi olmayacak dünyevi işlerini bir kenara bırakıp biraz daha maneviyatını yükseltecek şeyler yaparak ruhunu besleyebilirsin. İşe yarayacağına eminim ^^)
30 Yorumla
1 yılKarşı cinsle konuşmak imanı zedeler insandaki hâyâ duygusunu köreltir diye bir yazı okumuştum. Onunla alakalı olabilir, burada da günlük hayatta da iletişimi minimumda tutmak gerekiyor.
115 Yorumla- 1 yıl
Bu arada neden takip ettin ve neden takipten çıktın? Merak ettim açıklarsan sevinirim
- 1 yıl
Sen de beni takip ediyordun. Fark ettim ki çıkmışsın ben de o sebeple çıktım
- 1 yıl
Karşı cins ile konuşmaya gelince evet günah konusunda haklısın fakat normalde de günlük hayatta da illa ki muhatap oluyor diyalog kuruyoruz normal bir şekilde. Seviyemi ve sınırımı da her zaman korurum konuşurken. Yine de bunun doğru olduğunu savunmuyorum elbette
- 1 yıl
Ben takipten çıkmadım ki bu hesabımda takipte etmemiştim. Bana öyle geliyor ki bu sadece bi bahane.. Çünkü g0nlük hayatta sınırımızı koruyarak sert ve ciddi bir şekilde az konuşurken burada gülüp eğlenmek çok daha kolay. Benzer bir hataya bende düşmüştüm o yüzden diyorum. Hatta aynı şeyi sen bana söylemiştin biraz dikkatli ol babında hatırlatsam fena olmaz gibi geldi 🌱
- 1 yıl
Ben takip etmiştin diye hatırlıyorum. Kaldı ki takip etmediğinden bu kadar eminsen özellikle takip etmediysen ben neden edeyim yani her türlü aynı kapıya çıkıyor. Bahanelere ihtiyacım yok. Açıkçası beni takipten çıkan birine de niye çıktın diye hesap sorma gereği de duymam. Diğer konuya gelince günlük hayatta sınırımı nasıl koruyorsam burada da öyleyim. Sıradan bir muhabbette gülüp eğlenirim ama karşımdaki sınırını aşarsa duvara çarpmış etkisi yaşar. O sınırı aştırmam yani burada da böyle, günlük hayatta da böyle. Yine de dediğim gibi bu diyaloğun da doğru olduğunu savunmuyorum zaten. Hatırlattığın için de teşekkür ederim
- 1 yıl
Bende sorduğum bir soruya yardımcı olmak için gelen birine ters cevap vermez, bahane üretip yalana başvurmazdım. Ama ne yapalım sen ben değilsin, ben de sen değilim sonuçta.
- 1 yıl
Ben kimseyi terslemedim. Sen gereksiz alınganlık gösteriyorsan bu benimle değil kendinle alakalı. Ayrıca nerede yalan söylemişim izah edersen sevinirim. Evet sen ben değilsin, ben de sen değilim. Ben yalan söylemeyen birine yalan söyledin diye iftira atmam çünkü
- 1 yıl
Yanlış üslup doğru sözde celladıdır. Konuşmanın bi yere varacağı yoksa susulur.
- 1 yıl
Yok yalan söylemeyen birine yalan söylediğin diye iftira atıyorsan orasını izah edeceksin
- 1 yıl
Soruma cevap vermişsin ben de insan gibi yanıtladım. Takipten çıkmamı kendine kompleks haline getirip böyle saldırganlaşiyor olman da benim problemim değil. Ben düzgünce cevabımı vermişim.
- 1 yıl
Ayrıca şu takip mevzusu aşırı gereksiz bir mevzu ama sen kendince bu kadar takılıp saldırganlaştığın için söylüyorum. Birinin seni takip etmesine veya takipten çıkmasına bile bu kadar takılıp agresifleşiyorsan seni bu hayatta çok üzerler dikkat. İsteyen takip eder, isteyen takipten çıkar yani bunu normal karşılayacak olgunluğa eriştiginde yaz yeniden konuşalım
- 1 yıl
Eksiğini kabullenmeden ne yapmalıyım diye soran sen, cevapları kabıl etmeyip görüş sahiplerine cephe alan yine sen. Bence sadece kibir gafletine düşmüşsün, Allah yardımcın olsun.
- 1 yıl
Kabullenmedigimi nereden çıkardın? "Beni niye takipten çıktın" diyip hesap sorup saldırganlaşan sen. "Yine de dediğim gibi bu diyaloğun da doğru olduğunu savunmuyorum zaten. Hatırlattığın için de teşekkür ederim" diyen benim. Hani verdiğim cevabı da okumuyorsan niye yorum yaziyosun ki demi?
- 1 yıl
Yalan söylediğimi iddia etmişsin hani nerede açıklaması yok. Çamur at izi kalsın sonra da çok dindarmissin gibi kibirden falan bahset. Komik olmuyor mu
- 1 yıl
Yorumları baştan sona okursan kendi halini ve sırf takipten çıkmışım diye olan saldırgan tavrını göreceksin zaten. Ters cevap verdiğimi iddia etmişsin ortada ters cevap yok. Senin hadsiz tavrın, ve yalan söylüyor iftirandan sonra bile yine düzgünce cevap vermişim. Hiçbir savunulur tarafin yok yani
1 yılGenelde bunlar için Risale-i Nur tavsiye ederler, deneyebilirsiniz. Ancak ben siyer okuyunca çook farklı hissediyorum.
Peygamber efendimizin örnek hayatı insana çok tesir ediyor
15 Yorumla- 1 yıl
Bence de siyer katılıyorum
- 1 yıl
Bir de kişinin bin kardeşine ettiği dua İnşallah kendisine döner, Bu nedenle bol bol dua edip yaratıcımıza bol bol yalvarmalıyız. İnşallah Rabbim imanınızı arttırıp ayaklarınızı sabit kılsın az da olsa sadaka infak verebilirsiniz ve belki veriyorsunuzdur inşallah Rabbim yardımcınız olsun
- 1 yıl
Kişinin din kardeşine yazacaktım
- 1 yıl
Bir de erken uyumaya çalış Bu aralar benim de uyku saatim biraz değişti Ben de son dakikalarda kalkabiliyorum
- 1 yıl
Teşekkür ederim. Erken uyumak lazım haklısın
Kişilik & Karakter konusunda 398 cevap paylaştı. Rastgele bir kedinin başını sev ve besle çok faydasını gördüm bu zamana kadar… ne zaman canım sıkılsa ruhum daralsa işe yarar bu yöntem
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı.
1 yılBende öyleyim bu aralar tesbih namazı kılmayı düşünüyorum.
25 Yorumla- 1 yıl
Tesbih namazının etkisi nedir
- 1 yıl
Çok huzur verici bir namaz. Peygamber efendimiz de tavsiye etmiş. “Gücün yetiyorsa bu namazı hergün bir kere kıl. Hergün kılamazsan, her cuma bir kere kıl. Her cuma kılmaya gücün yetmezse her ay bir kere kıl. Her ay kılamazsan hiç değilse senede bir kere kıl. Onu da yapamazsan ömründe bir kez olsun bu namazı kıl.” (Tirmizî - Ebu Dâvud)
- 1 yıl
Teşekkür ederim
- 1 yıl
Rica ederim. Allah hepimizn yardımcısı olsun🌼
- 1 yıl
Amin 🌸🌸
1 yılİnsan hali değişkendir bazen tam tersini hissedersin ya da şu an ki halin olur sabırla zikir namaz ve boş işleri terk ederek ibadetlerine yönel ayrıca gönlünde biri varsa da bu gevşeklik hali olabilir
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 397 cevap paylaştı. Oruç tutun belki maneviyatınızı yükseltir. Allah gönlünüze göre en hayırlısını versin.
13 Yorumla- 1 yıl
Amin hepimizin
- 1 yıl
🥰🌸🌸🌸
1 yılBunu hessedip farkına varıp çözüm yolunu bulmaya kalkmak ne güzel. ♥️
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim :)
Tefekkür etmen, dini sohbetleri izlemen, sadaka vermen faydalı olabilir.
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür ederim
Kişilik & Karakter konusunda 3,5b cevap paylaştı. Aynı sorun bende de var bulursan bir çözüm paylaşırsın
12 Yorumla- 1 yıl
Yorumlara bak belki faydası olur
Teheccüd namazlarına uyan kıl yeniden yükseldiğini hissedeceksin
12 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler
- Kişilik & Karakter konusunda 439 cevap paylaştı.
1 yılEvet bende bu durumdayim maalesef ki bir süredir...
15 Yorumla- 1 yıl
Benim uzun zamandır böyle de stabildi. Ama sanki artık daha da düşüyor gibi geliyor
- 1 yıl
Sizinki düşüyor sadece. bende önceden namazları kaçırmaz her vakit camiye giderdim. Ama artık bazı şeyler sorgular oldum hatta hacı hoca tayfasinin bazı söylemlerinden dolayı iyice soğudum.
- 1 yıl
Eğer öyle bir durum varsa bunu konuşabiliriz. Yani bu konuda inanc konusunda net emin olduğum için yardımcı olabilirim.
- 1 yıl
İnanç sorgulama konusuna gittiyse iş onun kesin çözülmesi lazım çünkü
- 1 yıl
Sizin içinde uygunsa konusabiliriz
Bazen bedensel ve ruhsal yorgunluklar maneviyat duygusuna çok etki ediyor.. Böyle durumlarda ben daha çok dua ediyorum.. Beni yaratan ve tek dost olan Allah'tan manevî kuvvet istiyorum..
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılİçten içe din konusunda seni rahatsız eden şeyler veya şüpheler vardır. Onları bulup çözmen gerekir.
118 Yorumla- 1 yıl
İnanır mısın zerre şüphem yok. Ben o şüpheleri gidereli çok uzun zaman oldu. Bulacağım ya da çözeceğim bir şey kalmadı yani net hak din İslam
Cevap sahibi1 yılBana öyle gelmedi. Çünkü soruyla bu yazdığın çelişiyor.
- 1 yıl
Ben maneviyattan bahsettim inançtan değil. İslam'la ilgili kafana takılan bişey varsa sor ben cevapliyim yani
Cevap sahibi1 yılİkisi birbiriyle alakalı ama, birbirinden alakasız şeyler değil.
- 1 yıl
Bilmek ve bilerek inanmak. Burada inanç konusunda sıkıntı yok. Amel yani uygulama konusuyla alakalı desen anlarım da inançla alakalı hiçbir durum yok. Çünkü çok netim yani inanç konusunda.
Cevap sahibi1 yılİşte öyle zannediyor olabilirsin. İnanç konusunda yüzde yüz net olmuş olsan, inandığın dinin kaynaklarında seni içten içe rahatsız eden şeyler olmasa, Allah'ı görür gibi iman ediyor olsan, ahiretin varlığını görüyor gibi iman ediyor olsan,
O
his zaten seni dinine inanılmaz şekilde bağlar. Motivasyonunu ve "maneviyatını" yükseltir. Sabah namazlarına kalkmakta zorlanmazsın. Dinin emirlerini yerine getirirken zorlanmazsın o gücü kendinde bulursun o isteği kendinde bulursun.- 1 yıl
Yanılıyorsun işte. O dediğin amel ile alakalı. İnanç ile değil. Ayrıca %100 inanıyorum diyen birine hayır diyerek itiraz edemezsin. Bu senin inancını tehlikeye sokar bunu da bil.
- 1 yıl
Maneviyat İslami şeylerle dua, zikir gibi Manevi hissiyat veren amellerdsn uzak durduğunda düşen bir şey. İnançla bağdaşmaz.
Cevap sahibi1 yılAmel ve itikat iç içedir, ki konu bu değil şu an burada.
Amellerden soğumanın sebebi ise kesinlikle itikat eksikliğidir veya insanın kafasında ki şüphelerdir.- 1 yıl
O zaman derdine otur bi daha çalış çünkü bu dediklerin bende ikisi de sağlam
- 1 yıl
Dersine* otur bi daha çalış
Cevap sahibi1 yılDers çalışmıyorum bir soru sormuşsun öneri istemişsin, öneri verdim.
- 1 yıl
Bu öneri değil. Direkt olarak inanç ve itikadimin zayıf olduğu iddiasında bulundun. Ben de bunun asılsız olduğunu söylüyorum. Başka bir önerin varsa dinlerim
- 1 yıl
Kafamda şüphe olsa evet şüphem var derdim zaten. Net eminim dememe rağmen 3 seferdir ısrarla aynı şeyleri söylemeye devam ettin. Saçmaydı
Cevap sahibi1 yılVar ama pek öneri dinleyen birisine benzemiyorsun bu soruyu da can sıkıntısından açmış olsan gerek. Önerimi ilk yorumumda yapmıştım başka da diyecek bişeyim yok bol şans.
- 1 yıl
Din konusunda şüphelerin var, onları bulup çöz demişsin. Şüphemin olduğu hiçbir konu olmadığına göre bulacağım bir şey de yok. Israrla aynı şeyi söylüyorsan başka önerin yok demektir. İyi geceler
- 1 yıl
Mantıklı önerilere açığım. Hayır dediğim bir şeye ısrarla öyle diyen birinin yaptığı şey öneri değil dikte etmektir. Soruyu da öylesine sormadım. Tekrar iyi geceler
Cevap sahibi1 yılİyi geceler
Kişilik & Karakter konusunda 15,7b cevap paylaştı. Bende de ibadetler dahil hemen hemen her şey için yorgunluk var maalesef
10 Yorumla
1 yılMerhaba, insanın hâli değişkendir, bu normal.
Lakin bana sorarsan bol bol zikir çek.10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 497 cevap paylaştı.
1 yılKur'an okumalarını artır, Teheccüde kalk, hatimler yap İnşallah eskisi gibi olacaktır.
10 Yorumla O senin enerjin bilincin öneri yapmak pekde bize düşmez, düşmüyor
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılÖnümüz Ramazan değerlendir. Ayrıca sabah namazına alarm kur olmadı diye de pes etme, kalkınca kılarsin bir şey olmaz
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 7,6b cevap paylaştı.
1 yılBende de bu durum mevcut
10 Yorumla Her gün 7 kere Ayetel kürsi oku çok iyi geliyor
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
1 yılTeslimiyet
11 Yorumla- 1 yıl
Haklısın
Burdan uzaklaş yükselir
15 Yorumla- 1 yıl
Burayla ne alakası vad
- 1 yıl
Değişiyor günden güne de ne alaka yani onu anlamadım
- 1 yıl
Ben o kategoriyi engelleyeli çok oldu. Öyle paylaşımları görmüyorum
1 yılPeki bir nedeni var mı?
112 Yorumla- 1 yıl
Bariz bir neden yok
- 1 yıl
Nefsine uyuyorsun
- 1 yıl
Yani hiçbirimiz günahsız olmadığımıza göre illa ki nefsimize uydugumuz noktalar var
- 1 yıl
Her anlamda her ihtimalde problem kaynağı nefstir ..
Kaynak Nefstir o anlamda... yoksa herkes uyuyor.. - 1 yıl
Tamam peki çözümü nedir sence
- 1 yıl
Kuran okumak
Saglam temellere dayanan sohbetlerin içinde bulunmak
Zikir çekmek
De ki: “Göklerde ve yerde olan her şey kime aittir?” De ki: “Rahmeti ve şefkati kendisine ilke edinen Allah'a aittir.
Yüce Allahı olabildigince tanımak ve ona yaklaşmak
Boş şeylerden uzak durmak
Hatta sana başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim bu iyi gelebilir size..
Bu gibi şeylerle... Bugün varız yarın yokuz
İşte.. Son durak onun huzuru
Teheccüd namazı kılmak nafile orucun insana kazandırdığından çok daha fazla şey kazandırabilir. Allah, teheccüd namazıyla Rasulü’nü ve O’nun ashabını manen yükseltmek ve göreve hazırlamak istemişti. Daha sonraki asırlarda gaye unutuldu ve az yemek, az uyumak, kerametler göstermek, keşiflerde bulunmak gaye haline getirildi.
Kimse seni tutamaz Yukselebildigin kadar yükselebilirsin - 1 yıl
Elbette. Bir söz vardır. Ne varsa alemde, hepsi Adem'de. Yani insanoğlu öyle bir varlıktır ki nefsini arındırmayı ve üstündeki dünya yüklerini kaldırıp hafiflemeyi başaranların doğa üstü dediğimiz bir çok kerameti açığa çıkabiliyor ve bu özellikler her insanda farklı ve kimin içinde kapalı olarak bekleyen ne hazineler olduğunu bilmiyoruz
- 1 yıl
Hatta bazı insanlar vardır keramet gösterir ama farkında bile değildir. Bazıları farkındadır ama kibir yapanlar bu özelliklerini kaybedebiliyor vs.
- 1 yıl
Anlatmak istediğim olayda bununla ilgili Iste yine o kelime Keramet.. Ama siz doğru yoldasınız hanımefendi... Ben garip olaylar yaşadım ve gerçeği bir nebze ucundan gördüm... Siz doğru yoldasınız...
- 1 yıl
Başımdan geçen bir olayı anlatmak isterim demiştin. Nedir o olay merak ettim
- 1 yıl
Dinlerseniz anlatayım buradan anlatmak istemiyorum.. özel sadece size faydası dokunacagini biliyorum
- 1 yıl
Tamamdır
1 yılbazen olur oule cok dua et
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 648 cevap paylaştı.
1 yılUmre zamanın gelmis
10 Yorumla
1 yılkonuşalım
15 Yorumla- 1 yıl
Dinliyorum
- 1 yıl
burdan değil ama
- 1 yıl
O zaman kusura bakma.
- 1 yıl
Kimsin nesin bilmediğim biriyle özelden konuşmam
- 1 yıl
siz bilirsiniz
Gizli Üye(18-24)1 yılKaba birisiniz çünkü mesela detayda güzel ahlak üslup diyorsunuz ama sizde zerre kadar düzgün üslup yok
01 Yorumla- 1 yıl
Ben ahlak dedim üslup demedim. Gayet iyi ahlak sahibi olduğumu düşünüyorum. Üsluba gelince herkese hak ettiği şekilde karşılık veririm.
Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. hayırlısı be gülüm
00 YorumlaAbdestli dolaş
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKula kulluk yaptığın için
09 Yorumla- 1 yıl
Ne gibi
Cevap sahibi1 yılBeklediğin kişi için.
- 1 yıl
Anlamadım neyi bekliyormuşum?
Cevap sahibi1 yılGayette iyi anladıgını düşünüyorum
- 1 yıl
Sen kimsin?
Cevap sahibi1 yılDaha önce de demiştim kula kulluk yapıyosun yapma diye
- 1 yıl
Ben kimseye kulluk yapmıyorum sacmalamissin
Cevap sahibi1 yılHayır seninle defalarca konuştuk bu konuyu
- 1 yıl
Gizli kullanıcı yorumunu engelliyorum. Cesareti olan profili açık yorum yapsın. Bıktım sizin şu gizli kullanıcı olayınızdan. Cevap vermek istiyorsan açarsın profilini
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar