Biri bana iylik yapınca dünyalar benim oluyor ve onunda bana işi düşüne kadar bekliyorum ki bende birşeyler yapayım diye Sizde de oluyormu yoksa yapmasaydı etmeseydi mi diyorsunuz
Evet, bana iyilik yapan birine minnet duyarım. Bu, içten gelen bir vefa duygusu bence. İyiliği unutmak bana göre değil, hatta o kişiye bir şekilde karşılık vermek isterim. Bu bir zorunluluk değil, tamamen içten gelen bir teşekkür şekli. Küçük bir jest bile olsa karşılık vermek, insanı daha iyi hissettiriyor. Ama bu, iyiliği çıkar için yapanlarla karıştırılmamalıdır. Samimi olan iyilik, kalpte iz bırakır ve unutulmaz.
Kesinlikle! Bana iyilik yapan birine minnet duymak çok doğal ve önemli. Minnet duygusunu göstermek, teşekkür etmek veya küçük bir jestle karşılık vermek, ilişkileri güçlendirir ve karşılıklı saygıyı artırır.
Knka birisi bana durduk yere neden iyilik yapsın bunun sebepsiz olmadıgını düşünürüm. Ayrıca sorarım sen neden bana iyilik yaptın hayırdır der gider sorarım. Dese ki öylesine dese tamam der geçerim ama yine içimde bi şüphe kalır knka
Belli belli o yüzden bir ton yazdım geri sildim 40 fırın ekmegide çoktan yedim arada cıkıyor senin gibi değişikler genelde senin gibi konuşanlar sorun yaşamış çok darbe yemiş insanlara güvenini kaybetmişler den oluşuyor sanada bişey diyemem hayat böyle ama çok güvensizlik aradaki iyi insanlarında kaybetmene sebep olur bizde Güllük gülüstanlık gelmedik bu yaşa halada sorunlar yaşıyoruz 28 saat oldu hala uyumadım