Her şey zor da kişi zihnen hazırlıklı ve dayanıksızsa her şey daha da zor olurdu. Sağlam eylem sağlam bilinçle/zihinle olur. Bu dayanak noktası yeterince güçlüyse eylemlerindeki etkisi birebir görülür. Eğer ki zihinde kırılmalar başlamışsa kişinin gerçekleştireceği eylem sadece zorlaşmaz, imkansızlaşır.
1
11 Yorumla
Soran
1 yıl
Zihindeki kırılmalar gerçekleşmişse sanırım dediğin gibi imkansızlaşır çoğu şey.
Doğduğumuzda galiba, hayat zor. İş, aile, sevgili, iş arkadaşı, akraba, insanlar, para kazanmak v. s hepsi ayrı zor ve ayrı yorucu. Bu ülkede yaşamak zaten zordu, daha da zor oldu. Onca gerginlik… onca agresif insanlar…onca cehalet… nereye kadar omuzlayacağız bu yükü? Oysa daha az yorucu bir hayat mümkün. çok basit formülleri var. Ama ulaşılamıyor.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Nereye kadar omuzlayacağız bu yükü?
Galiba ölene kadar : ) en iyi ihtimalle beraber taşıyabileceğin birini bulana kadar
Esas zor olan bir şeyleri anlamak veya anlamaya zorunda olmak. Zor olan bir bedenin içinde binlerce 'sen' barındırıp kendini bulmak. Kimi zaman bu ağırlığı birisiyle taşımak istemek, kimi zaman tek başına altında ezilmek..
1
5 Yorumla
Soran
1 yıl
Bunlar gerçekten zor şeyler. Umarım bunları beraber taşıyabileceğin birini bulursun arkadaş. Tek başına çok zorlayabiliyor hayat.
Konuşup anlaşılmamak. Ben düz bir insanım eğer konuşuyor, bir şeyleri anlatma çabasına giriyorsam dolandırmam cümlelerimi, netimdir. Buna rağmen anlaşılmadığım anlarda hayatıma böyle beginner seviyede insanları aldığım için kendimle büyük bir kavgaya giriyorum ve bu gerçekten çok zor.
2
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Haklısın ve diyecek bir şey bulamıyorum ama sorun sen değilsindir lulu buna inanmıyorum.
Bazı insanlara ne kadar anlatsanda anlamak istediği gibi anlar.