Hayatınıza koyduğunuz hedeflerin ne kadarı gerçekleşiyor mesela? Eğitimini tamamlayan ve herhangi bir nedenle bunu ileriye götüremeyen, okuduğu bölümüne ait mesleği icra edemeyen bir insan bunun rahatsızlığını yaşamaz mı? Okuyarak bilgi edinerek daha kültürlü ve sosyal bir insan olmak yerine boşvermiş miskin bir ruh haliyle nereye kadar yerinde sayabilir insan?
Hedeflerin gerçekleşme oranı kişiden kişiye değişebilir ve yaşamın farklı aşamalarında farklılık gösterebilir. Hedeflerine ulaşamamak hayal kırıklığına yol açabilir ve bu durum insanın kendini sorgulamasına neden olabilir. Eğitimini tamamlayıp mesleğini yapamamak, özgüveni etkileyebilir ve kimlik algısında zorluklar yaratabilir. Bu rahatsızlık hali, bireyin yaşamını yeniden değerlendirmesine ve yeni yönler çizmesine sebep olabilir. Hayallerine ulaşmak mümkün olmadığında, birey kendine karşı nazik olmalı ve durumu olduğu gibi kabul etmeye çalışmalıdır. Bu, mevcut durumun gerçekçi bir değerlendirilmesi ve kişisel beklentilerin gözden geçirilmesi anlamına gelir. Hayat bir yolculuktur ve bu yolculukta esneklik göstermek, farklı fırsatların kapısını açabilir. Yaşamın getirdiği değişikliklere uyum sağlamak, bireyin hem kişisel hem de profesyonel olarak gelişimine katkıda bulunabilir. Kendi değerlerinizi, güçlü yanlarınızı ve tutkularınızı keşfetmek, size yeni yollar bulma gücü verir. Başarı her zaman çizilen yolla gelmez; bazen farklı yollarda beklenmedik fırsatlar ortaya çıkabilir. Bu süreçte, kendinizi geliştirmeye devam etmek, yeni beceriler edinmek ve ilgi alanlarınızı genişletmek önemlidir. Hayatın her anında öğrenmeye açık bir tutum sergilemek, hem kişisel tatmin hem de iyi oluş için kritik öneme sahiptir. Önemli olan hareket halinde kalmak ve kendi potansiyelinizi keşfetmek için çabalamaktır.
Bunu istemediğim için bilgiye açım. Bu doyumu sağlamak için sürekli bir şeyler öğrenme halindeyim. Hususi olarak aynı yerde kalmaktan korkmaktan çok, sadece bir şeyleri öğrenmenin güzelliğine odaklandığım için bu merakın peşine gidiyorum aslında. Sebebi ne olursa olsun motivasyon kaynağı sadece bir aracı. Ben yine bir şekilde kendimi ileriye taşıyacağım. Bu güzel.
Korkmam. çünkü kendimi geliştirmeye çalışırım her zaman için. bunu başaramıyorsam bile en azından hobi falan edinirim boş durmayı sevmiyorum çünkü. ve asıl korkum sevilmeden ölmektir benim çünkü bir gün hepimiz öleceğiz ama sevgiyi tatmak isterdim bir gün sadece..