Zihnimin iş yapası hava durumuna bağlı anlık. Ona göre kombiyi ayarlıcam ama sorum genele.

Zihnimin iş yapası hava durumuna bağlı anlık. Ona göre kombiyi ayarlıcam ama sorum genele.
Zihin her daim çalışır ama tam anlamıyla fonksiyonel çalışması için ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması gerekir bana göre ki, konsantrasyon sorunu yaşanmasın. Stres düzeyi yükseldikçe odak sorunu artar çünkü.
Zihin uykuda bile çalışıyor
Ona soğuk sıcak işlemez
Ana beyin devreleri fazla ısınırsa bittn sen
Örneğin yazın yoğun sıcaktan güneş çarpması yaşadm ve hafızam silindi bir ay sonra geri geldi dehşet bir duyguydu
Zihinsizlk beni resmen stop ettirdi
O yüzden cehennem sıcağından da buz gibi kutup soğuğu hayr bu seferde beynim döndü demek istemiyorm
Bunun orta bir yolu yok mu mesela ılık bir iklim
şimdi sıcak duşta zihnim çok iyi olur en iyi kararları orada alırım tüm mental yorgunluğum gider ama bazen bunalınca soğuk haya atarım kendimi temiz temiz içime çekerim soğuk havayı derin derin oda çok iyi gelir
benim ikisinde de çalışıyor
Zihin, ne sıcakta ne de soğukta en iyi çalışır.
O, en çok huzur bulduğu yerde keskinleşir. Fazla sıcak uyuşukluk getirir, fazla soğuk ise kırılganlık.
Fakat gerçek netlik, insanın dış koşullara değil, kendi iç dengesine ulaştığında doğar
Cevap
6Cevap
ortasında
benim soğukta odağım bozulur
çünkü vücut soğukta artık kendini kapatıyor
beyin can derdine düşüyor
aynı şey sıcakta da geçerli
beyin ve düşünce konfor ne kadar iyiyse o zaman iyi çalışır
Normal sıcaklıkta iyi çalışır. Ne soğuk ne de sıcak zihni sağlıklı çalıştırmaz
Soğukta çalışıyor olsaydı kutuptakiler teknolojide bilimde uçardı.. sıcakta çalışıyor olsaydı ekvatordakiler uçardı teknolojide bilimde
Darda ve zorda çalışır. Mecbur kalmadığı sürece çalışmaz
Soğuklar insanı daha zinde tutuyor gibi ve haliyle zihne de sirayet ediyor...
"Orta yolu tutun ki kurtuluşa eresiniz."
Çok sıcak olursa uyursun dinç tutacak hafif bir soğukluk olmalı 😉
Sogukta. Sicak havalarda beynim lapa gibi oluyor
Sogukta daha iyi çalışır.
Üşürken bişey yapasım olmaz
Ilık havalarda özellikle İlkbahar
Bence zihinin sknde degil bu
Sogukta
Çalışmıyorsa çok zorlamA
Soğuk
Soğuk
Soğuk da