İnsan doğasının temel dinamikleri nelerdir?

Biraz uzunca yazmak edindiğim tecrübeleri ve araştırmaları da eklemek istiyorum..
Bana kalırsa insan doğasının en temelinde bencillik ve çıkarcılık yatıyor sevgi dediğimiz fedakarlık dediğimiz kısımlarda bile bunu kendisi için yapıyor karşı taraf için değil
Tabi buna sebep olan bazı bilinç altı faktörleri var 1. olarak bakarsak hayatta kalma ve korunma iç güdüsü acı çekmemek adına bencillik yapıyor diye düşünüyorum
2. olarak bakarsak güç ve kontrol arzusu kimse altda kalmayı sevmez seviyorsa bile huzuru bozmamak adına seviyordur ki Buda bir çıkar demek oluyor
3. Duygular ve içsel çatışmalar sevgi, korku, öfke, mutluluk gibi duygular için
İnsan bazen akıl almaz davranışlar sergileyebiliyor
4. Olarak ahlaki ve etik değerleri
Herkes kendisine göre bir etik terazisine sahiptir kendisini nasıl mutlu hissediyorsa ona göre davranır tabiki bazen dış baskılar da buna engel olabilir ama en nihayetinde iç kısımda bilinç altında o özgür düşünce her zaman baki kalacaktır
Uzun lafın kısası insan doğası gereği hem bencil hemde fedakar yönler barındırır hayır diye itiraz edicek olanlar olacaktır ama biraz derin düşününce aslında gerçeğin bu olduğunu insan oğlunun nankör bir varlık olduğunu Herzaman kendisi için istediğini anlayabilirsin umarım beğenirsiniz…
@AlininAnnesi72 sen ne düşünüyorsun bu konuda 🤣