Biraz uzunca yazmak edindiğim tecrübeleri ve araştırmaları da eklemek istiyorum.. Bana kalırsa insan doğasının en temelinde bencillik ve çıkarcılık yatıyor sevgi dediğimiz fedakarlık dediğimiz kısımlarda bile bunu kendisi için yapıyor karşı taraf için değil Tabi buna sebep olan bazı bilinç altı faktörleri var 1. olarak bakarsak hayatta kalma ve korunma iç güdüsü acı çekmemek adına bencillik yapıyor diye düşünüyorum 2. olarak bakarsak güç ve kontrol arzusu kimse altda kalmayı sevmez seviyorsa bile huzuru bozmamak adına seviyordur ki Buda bir çıkar demek oluyor 3. Duygular ve içsel çatışmalar sevgi, korku, öfke, mutluluk gibi duygular için İnsan bazen akıl almaz davranışlar sergileyebiliyor 4. Olarak ahlaki ve etik değerleri Herkes kendisine göre bir etik terazisine sahiptir kendisini nasıl mutlu hissediyorsa ona göre davranır tabiki bazen dış baskılar da buna engel olabilir ama en nihayetinde iç kısımda bilinç altında o özgür düşünce her zaman baki kalacaktır Uzun lafın kısası insan doğası gereği hem bencil hemde fedakar yönler barındırır hayır diye itiraz edicek olanlar olacaktır ama biraz derin düşününce aslında gerçeğin bu olduğunu insan oğlunun nankör bir varlık olduğunu Herzaman kendisi için istediğini anlayabilirsin umarım beğenirsiniz… @AlininAnnesi72 sen ne düşünüyorsun bu konuda 🤣
İnsan doğmasınin temel dinamikleri insanın davranışlarınin ve duygularını şekillendiren temel unsurlardır. 1 biyolojik dinamikleri 2 psikolojik dinamikleri 3 sosyal dinamikleri. Bu dinamikler biyolojik psikolojik ve sosyal faktörlerin karmaşık bir etkileşimiyle ortaya çıkar. bu temeli dinamiklerin bilinmesi insan davranışlarını ve ilişkilerini anlamak için önemlidir bir temel sağlar.
insan nefisten ibaret bence ve nefis denen sey ne kadar kötü varsa onu istiyor nefsine ne kadar cok hayır dersen o kadar iyi bir insana dönüşüyorsun kademe kademe
nefsin içinde tüm kötü duygu ve arzular mevcut insan hiç dün iyilik yaptım mutlu olmuştum bugün yine yapim demiyor hatta bugün 2 kişiye yapim demiyor ama birine sinirlenince sövüyorsun mesela sonra her sinirlendiğinde biraz daha rahat sövüyorsun sürekliliği arz ediyor hep dahası oluyor azalmıyor
Bunu nasıl fark ettin bilmiyorum ama gerçekten çok doğru insanın temelinde bencillik yatar önce kendi karnını doyurmak değil mesele yanındakinin açlığı seni üzmesin diye önce doyurmak gibi ve bence hiçbir sevgilide özünde dürüst ve sadık değil sadece kendi çıkarı için devam ediyor
Öncelikle teşekkür ederim 🙏çok güzel ve yerinde bir soru olmuş, yazdıklarını dikkatlice okudum insan doğasının karmaşıklığı gerçekten de birçok yönüyle incelenebilir🙂 Belirlettigin gibi bencillik ve çıkarcılık, insan davranışlarının temel motivasyonlarından biri olabilir hayatta kalma içgüdüsü, bireylerin birçok durumda bencil davranışlar sergilemesine yol açabilir güç ve kontrol arzusu da sosyal dinamiklerde önemli bir yer tutar bu arzular insanların ilişkilerinde ve toplumsal etkileşimlerinde nasıl davrandıklarını etkiler Duyguların ve içsel çatışmaların insan davranışlarını şekillendirmesi de önemli bir nokta tabi ama İnsanlar, sevgi, korku ve öfke gibi karmaşık duyguların etkisi altında bazen mantıklı davranışlar sergilemeyebilir ahlaki ve etik değerlerin bireyler arasında farklılık göstermesi de bu karmaşayı artırır; her birey kendi etik sistemine göre hareket ederken sosyal baskılar da bu davranışları etkileyebilir yani sonuç olarak, insan doğasının bencil ve fedakar yönleri bir arada barındırması insanları hem karmaşık hem de ilginç kılar derinlemesine düşündügümde bu durumun farkına varmak ve insanları daha anlamak mümkündür diye düşünüyorum🙏🙏... Umarım açıklayıcı bir cevap olmuştur 💜. Ayrıca çok teşekkür ederim beni soruna davet ettiğin için😇🌸🙏...
Düşüncelerimi daha da detaylandırıp anlatmışsın çoook teşekkür ederim anladım gayet güzel ve açıklayıcı olmuş ☺️☺️asıl ben teşekkür ederim soruma gelip bu şekilde zahmet verip emek verdiğin için☺️ ama o birazcık uyanığım dediğini burada bile gerçekleştirdin 🤣🤣
Rica ederim ne demek☺️ soruna detaylı bir şekilde yaklaşmak benim için bir zevk ve🙏 senin gibi anlayışlı biriyle konuşmak ayrıca çok güzel ve evet biraz uyanık kısmında sanırım az bile söyledim 😂😁
Günaydın başakcım bugün biraz işlerim var da onlarla uğraşıyorum nasılım konusuna gelirsek bomba bomba 🤣 sen nasılsın napıyorsun görüşmeyeli başakcımcım 🤣🤣
İyi olmana sevindim caniko, bende nasıl olim migrenim tuttu iki gündür başım çatlıycak gbi gözlerimden uyku akıyor benimde sıcacık yatağımdan yeni çıktım 😃 zoruma gidiyo 😂
Offf siz başaklarda bu galiba doğar doğmaz opsiyon olarak yükleniyor kaç tane başak tanıdıysam migreni var 🤣 buz koy ensene soğuk birşeylerle tampon yap çok uzun süre tutma 10 saniye tut bekle 5 dk bunu 3 5 defa yap ağrın hafifler ☺️
Teşekkür ederim boğacımcımcım😊 ama, denedim ağrı kesici aldım fayda etmedi, zaten bu migren şeysi artık çok yaygın hale geldi diyebilirim herkeste var. Teşekkürler kuzu deniycem şu an dindi biraz🙄
Başakcık Başakcık bu senin en büyük özelliğin mi yoksa zaafın mı bilemiyorum ama ayarını bir tık kıs onun ayarını bazen doğru sandığın aslında doğru değildir ☺️
Bir nebze şüphe hayat kurtarır uçurumdan döndürür ama bazen de gereksiz yere yorar hatta ve hatta gerçekte öyle bir şey yokken bile ilizyon etkisi yapıp hata yapmana sebebiyet verir ☺️
Bilmiyorum ama bu huyumdan vazgeçemiyorum yani çok seçiciyimdir hiç pişmanlık duymadım aslında bu halimden memnunum ama bazen karşımdaki insanlar bundan memnun değil bunu çoğu kez ya dile getirirler ya da belli ederler 😃
Seçicilik bizim kanımızda var çok ince ayrıntılara takılıyoruz ince düşünüyoruz karşıdakinin duygu değişikliğini anlıyoruz ve bizim de modumuzu etkiliyor evet seçici olmaktan bende hiç pişmanlık duymadım aksine iyi bir şey sinek değiliz ki her bka konalım arıyız biz arı ☺️
Dün yine öyle bir yoruma görüş yaptım etiketliycektim seni aslında sonra adamın ayarını bozmim dedim Adama iyi geceler diyorum konuyu kısa kesmek için sanane dedi bana neyse iyi uykular dedim bu seferde yahu uykum yok sen git yat diyo bana All. ah bel. anı versn dedim çıktım sonra misss gbi uyudum 😂😂😂
İnsan doğası, hem biyolojik içgüdüler hem de çevresel etkenlerle şekillenen karmaşık bir yapıya sahiptir. Hayatta kalma dürtüsü, güvenlik arayışı, ait olma ve kabul edilme isteği, güç ve kontrol arzusu gibi unsurlar, insan davranışlarının temelini oluşturur. Bunun yanı sıra, merak duygusu ve anlam arayışı da insanın sürekli olarak kendini geliştirmesine ve dünyayı keşfetmesine neden olur.
Ancak insan sadece içgüdüleriyle hareket eden bir varlık değildir. İçinde bulunduğu toplum, kültürel değerler, yaşadığı deneyimler ve ilişkiler de karakterini ve düşünce yapısını büyük ölçüde etkiler. Kimi insanlar daha rekabetçi ve bireysel hareket ederken, kimileri iş birliği ve paylaşımı ön planda tutar. Sonuç olarak, insan doğası esnek bir yapıya sahip olsa da belirli temel dinamikler etrafında şekillenir ve bu dinamikler, bireyin yaşamı boyunca değişim gösterebilir.
Kişilik & Karakter konusunda 22,4b cevap paylaştı.
İnsan doğası saf sevgi ve yüce bilgelikdir Ruh sevgiden yaratıldı ışıktan bilgelikten Daha manevi şeylerde gizlidir Ego benlik bunu baskılar Çünkü beden kalıbını çıkarırsak sevgi ve korku olarak tüm duygular ikiye ayrılır Zihin kalp ruh üçlemesi zaten bir piramit gibi dinamiği oluşturur Bu da aurayı etkiler frekansn neyse hayatına ona göre yansımalarını aynalarını davet ediyorsn Bencillik öfke kibir menfaat nankörlük vb Bunlar aslnda korkunun temel alt duyguları Merhamet empati mutluluk vb bunlar sevginin temel alt duyguları