Mesela ben oldukça alçak gönüllü ve mütevazı bir kişiliğe sahibim, hatta dünyanın ne alçak gönüllü insanı benim diyebilirim...
Gururla övüyorum bu özelliğimi

Mesela ben oldukça alçak gönüllü ve mütevazı bir kişiliğe sahibim, hatta dünyanın ne alçak gönüllü insanı benim diyebilirim...
Gururla övüyorum bu özelliğimi
Bu arada beni mazur gör ama çok alçak gönüllü birisin gerçekten
Ben dünyanın en uyumlu insanıyım en anlaşılabilir insanlardan biriyim sen siyah dersin bende kara derim ama bu beyaz demem
Öyle miyim gerçekten de ironi olarak yazmıştım aslında:))
Egolu insanda pek alçakgönülük olmaz
Sen seninle yorumlaşırken bir yorumunda çok egolu olduğundan bahsetmişdin ona istinaden söyledim hoş Ben senin egolu olduğunu da düşünmüyorum o ayrı
Fazla ciddiye almıyorum eğlencesine takılıyoruz, özümde gerçek de nasıl biri olduğunu bildikten sonra insan en rahat kendini malzeme ediyor.
Evet haklısın olabilirsin insan kendiyle barışık olunca çokta güzel kendinle dalga geçebiliyor
Buda egolu biri olmadığını gösterir
Ben de çok uslu ve masum bir insanımdır. Hep önüme bakar asla büyüklerimin sözünden çıkmam 🥹😂
Büyüklerinin yanında ayak ayak üstüne de atmadığını duydum doğruysa sizin neslinizi korumaya almalıyız :)))
Aaa o ne ayıp şey öyle yapar mıyım hiç... Söylemesi bile utandırdı 🫢😂
Yüzün falan da kızarır senin şimdi :))
Ay nereden bildiniz bey abi hazretleri efendim 😂
Efendi ve mahçupluğun dillere destan ama bu kadarını beklemezdim. Şimdi sen dışarda sesli falan da gülmezsin :)))
Haşaaa... Çok ayıp çok... Elin erkeği dönüp bana bakar sonra nasıl kaldırırım ben bu yükü... 🥹
Zinhar olmaz münafık mısın sen :))
Haşa bey abi hazretleri efendim haşaa... Ben hanım hanımcık bir iyi aile kızıyım 🫢
Kendim de dahil herkesi İnsan gibi yaşadığını görmesem de her kesi İnsan olduğunu biliyorum
Herkes insan gibi yaşamaya çalışıyorsa aslında bir hayvanlık söz konusu gibi...
Düşünebilen, üretebilen, hisseden duygusal bir varlıktır ama çoğu zaman bunu reddedip yapmayan taraftadır..
İnsan" kelimesinin Arapça "üns" ve "nisyan" kelimelerinde türediği düşünülmektedir.
"Üns": Yakınlık, sıcaklık, dostluk anlamlarına gelir. Buna göre insan, sosyal bir varlık olup başkalarıyla iletişim kurma ve bağ kurma eğilimindedir.
"Nisyan": Unutmak anlamına gelir. Bu görüşe göre insan, unutkan bir varlık olduğu için bu isimle anılmıştır.
Hem bağ kurma ihtiyacı içinde hem de unutmaya yatkın... Ben insan değilim o halde
Unutkanlık neredeyse yok hükmünde ve bağ kurma konusunda çok büyük sorunlar yaşıyorum. Ne olacak şimdi:))
Gerekli olan her şeyi ve biraz gereksiz ayrıntıları! Yıllar önce yaşanan bir çok şeyi silmek istesem bile olmuyor fil hafızası var ben de genel hatları ile ne demek istediğini anladım ama yine de
'insan olmaya çalışmak sözü manidar!'
Benim kendimce ve de edindiğim bilgilere göre, zihin, bilgileri önem sırasına göre hafızada tutar. Genellikle bilinçli olarak önemsiz saydığımız durumları tamamen silinmese de silik hale hafızamız da yer tutar. Örneğin, sabah yataktan kalktığımızda yaptığımız ilk hareketler; terliklerimizi giymek, bir bardak su içmek, banyoya gitmek ya da yüzümüzü yıkamak gibi. Bu durumların çoğuna bizler "alışkanlıklar" deriz. Lakin bunlar bilinçli mi bilinçsizce mi yapılıp yapılmadığını alışkanlık konusunda da iyi tanımlamak gereklidir. her şey hafızamızda tamamen ilk zamanda ki gibi belirgin olarak yer tutmazlar. Yaşana derin acılara zamanla zayıflayıp acıya kedere dönüşürler. Çok mutlu olduğumuz anlar içinde aynı durum söz konusudur ilk zaman ki durum sürekli hafızamız da aynı durumda da yer tutmazlar bu duruma aslın da alışmak deriz. Unutmak ancak konu açıldığında ya da hatırlatıldığında, bu olayları yaşadığımızı yaptığımızı hatırlarız lakin asla ilk yaşadığımız an gibi olmaz hatırlamak demek
Bilinç, doğada her canlıda farklı şekillerde kendini gösterir. Örneğin, bir hayvan doğduktan birkaç dakika sonra ayağa kalkabilir. Biz insanlar buna 'içgüdü' diyoruz. Balıklar, kuşlar, böcekler, mikroorganizmalar ve hatta insan spermi ile yumurtası bile belirli bir bilinç taşır.
Okuduklarımdan edindiğim bilgilere göre, içgüdü, her canlının içinde var olan, ancak öğrenilmiş değil, doğuştan gelen bir bilgidir. Canlılar, bu bilinç doğrultusunda hareket eder. İnsan için de içgüdü, bilinçaltında bulunan bir olgudur ve doğru koşullar oluştuğunda açığa çıkar.
Bilincimizi geliştiren şey, öğrenmeye ve beceri kazanmaya yönelik çabalarımızdır. Bu süreç, bizi hayata hazırlar ve olgunlaştırır. Matrix filminde de benzer bir konu işlenmişti; orada bilgi ve beceriler disketler aracılığıyla zihne yükleniyordu. Şayet vaktiniz ve imkanınız var ise size bilinç konusunda araştırmalar yapmanızı tavsiye edebilirim
Severim bilinç konusunu, kaynak önerir misin? Vaktim bol bu ara bana da uğraş olur.
Kaynaklar olarak bakarım benim okuduğum çoğu bilgi akademik düzeyde yazılmış Makaleler oluyor genelde lakin siz de şu konuda araştıra bilirsiniz yerli ve yabancı dillerde en çok da yabacı dillerde bulursunuz Doğuştan gelen bilgi "Bilinç", İnsanda bilinci gibi bu konu başlıkları tamamen şu duruma dayanıyor örneğin "sen bu konuda doğuştan yeteneklisin, sen bu iş için yaratılmışsın" Birçok başarılı insan yapmak istediğini değil de yapmak zorunda kaldığı işleri yaparlar ise bunun sebebi nedir gibi Mesela Albert Einstein "ben terzi, ya da fırıncı olmayı istemiştim" demiş. Lakin içimde ki bilinç beni bu yönde ilerletti. demiş Sizde kendinize aslında ben içimde ki bilince göre mi hareket ediyorum yoksa onun ile inatlaşıyor direniyor muyum diye sorgulaya bilirsiniz
Cevap
2Cevap
soğuk durmak olabilir
Ben de aşırı safım kim ne derse inanır ciddiye alırım dünyanın en saf insanı olabilirim.
Kesinlikle doğrusunu unuturdun bana :)) en
seni uzat 😂
Çift cinsiyetli bir zekaya sahibim çatışan idim yüksek egom var. Bonus: Yel değirmenlerine savaş açan Don Kisotum.
Şimdi buradan anlamamız gereken egosuzluğun ve olmayan şeyleri varmış gibi kurgulayacak kadar geniş bir hayal gücünün olmayışı mı :))
Ne istediği bilen kadın+5
İnan bana bu hayatta en çok insanı yoranlar ne istediği belli olmayan her dalda sekenlerdir... Sınırlı hayal gücünü de realistlikle dengelersek geriye bir zehiri kalıyor o kalsın elleme 😉
Bolca doğururlarsa +5 in ne hükmü kalacak?
Daha etkili yöntemler varken sorulardan medet umuyorsan sana 1 doz yazarım en kreatifinden😉
Sınırlı hayal dünyanla baş başa bırakıyorum seni😈 ama birazdan hayal gücüne bir öpücük konduracak tarzdan bir soru geliyor...
Uyuma!
Daralan hayal gücünü genişletmek adına çalışmalar yapmaya gerek yok bazen tekne küçüktür ama ekşın çin batırmak gerekir bakmak mı ya da bilemedim:)) neyse soruya gel dolanma aylak aylak öpücük mü taş mı hayal gücüne dokunacak orada karar verirsin
Kindar olmayan, mütevazi, sakin, somurtkan, matematikte master yapmış wjdjw
Matematik olmayına hayranım senin bir gün bende senin gibi 2+2 dediklerinde asla düşünmeden cevap vereceğim 😈:))
Hop hopp Matematiğime laf etirmem bilesinnn
Eder miyim aşk olsun hastasıyız ;))
Tabi tabi 😂
İnanmazsan aha dayıya sor :))
Sana yani
Video varya onu diyom ben dayı mıyım😀
Bilmem, hem gözükmüyor uygulamada bir de tarayıcıya geçemem sjhs
Dayı olurum ben sen yorulma 😄
Ee ne diyodun daycımm 🙂))
Matematik yeteneklerin harcanıyor ama bizim için bulunmaz bir nimettir dedim :))
Sağ ol dayıcım tatlı ola'n ( mayan) düşüncelerin için ☺️
Ne demek sen hep böyle uslu ola'n ( mayan) hallerinle gel hep böyle tatlı karşılık bulursun🙂
Tatlı sevmiyorum ekşi karşılık olsun olmuşken sjdsj
Yüzümü ekşitemem kusura bakma ama bir limon keseriz sana nolcak 😀
En belirgin özelliğim...
...
Egoistim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?