Bugün bir arkadaşıma 10 yıl öncesinde iki kez izlediğim diziyi önerdim. Konusunu detaylı sorunca aklıma tam gelmedi. Normalde yaşanan şeyleri falan iyi hatırlarım ama dizi film konusunda pek iyi değilim galiba 😅
Önceden izlediğiniz film ve dizilerin konularını hatırlıyor musunuz?
Yüzlerce film ve dizi izlediğimizi düşünürsek buna ek olarak günlük yaşamın getirdikleri ve mutlu hüzünlü bir çok olay sonrası hafıza hepsini detaylıca bir arada tutamayabilir. Yalnızca iz bırakan bir yapım veya kitap olursa bu istisnai durumda net hatırlamak mümkün oluyor.
Çok kısa süre önce bile izlediğimi hatırlamıyorum. Bende filmlere karşı isim ve oyuncuları hatırlamama gibi bir durum var. Hatta bir izlediğim filmi bazen ikinci kez izliyorum sonradan izlediğimi hatırlıyorum. Çok unutkanlık var bu konuda. Mesela kısa süre önce bile izlediğim ne film aklımda ne konusu.
Bir filmi eskiden izlemişimdir ya da bir kitabı okumuşumdur bir ortamda bahsedilir hangi film hangi kitap derim konusu anlatıldığı Zaman hatırlarım yoksa yok çok unutkanım B12 eksikliği var sanırım
Çok zorlarsam evet hatırlarım ama genelde unuturum. Çok fazla unutkanlık var, 1 saat önce ne yaptığımı sorsan durur bi düşünürüm, hemen cevaplayamam. Öyle bir unutkanlık diyeyim sen anla.. 😄