''Atılan en ağır adımlar, ruhun savaşmadığını gösterir.''

''Atılan en ağır adımlar, ruhun savaşmadığını gösterir.''
Çok basit aslında, hala nefes alıyor olmak, savaşmaya devam devam ediyor olmanın en belirgin tarafı.
Kişi yaşamaya devam ediyor çünkü tamamen içinde bir şeyler ölmemiş. Farkında bile olmadığı bir umuda tutunuyordur. Bilinçli ya da bilinçsiz hayatın bir yerinden tutunuyor olmamız, az biraz ötelenmiş ruhumuzu da canlı tutuyor.
Bence pesimist duygular.
Kaygı mesela... Geleceğini şekillendirmek için savaşmayan birinin kaygı duyduğunu görmedim hiç.
Sonra korku... Neden insanlar otobanda karşıya geçerken deli danalar gibi koşarlar? Neden yüzme bilmeyen birini denize atarsanız gözlerini faltaşı gibi açar? Daha çok yaşayabilmek için...
Şüphe... İlkel çağların yenilmez savaşçısı barbar Conan, 'Şüphe uzun yaşatır' der ve kılıcını gözünün tutmadığı herkese saplar.
Ve tedirginlik. Attığımız her adımda dikkatli olmamızı, bir kez daha gözden geçirmemizi sağlar.
Ya da ben saçmalıyorum ((:
Yok, be hocam ne sacmalaması
Savaşmayı seven bir ruha sahibim, kolay kolay pes etmem, vazgeçmekten, kaybetmekten haz etmem.. hırs yaparım, düştükçe kalkarım yılmam yani ama bazen öyle bir şey olur ki bütün hevesin kırılır... Hevesimin bittiği yerde ruhun savaşmak yerine sevişmeyi seçebilir...
Buradaki sevişmek sadece hayatın zevk noktasıdır geri kalan hiçbir şey umurumda olmaz, yaşanacak her şeyin sorumlusu, sorumluluk almadan kaçmayı tercih ediyorsa ruhun savaşacak bir hedefi kalmamıştır...
Umudun hayallerin sevgin ruhun bu yönde hep hırsla azimle savaşır bedenin gitsede ruhun ebedi sevdiklerin için baki kalır..
Cevap
16Cevap
ben hiç bir zaman vaz geçmem
Çabuk pes etmiyorsa kişi ve ne olursa olsun sakin, soğukkanlı kalabiliyorsa o zaman hala mücadele ediyordur ruh.
Mantıklı
☺️☺️
Güzel yorum diyecek bir şey bulamadım çaktırma 🤣
Ahaha tamam sustum😅🤐
😅😅
Nefes alan herkes savaşmayı bırakmıyordur herkesin bir savaşı var ama kimisinin boş savaş don kisotun yel değirmeni usulü asdfffkk
İçimde yanan bir ateş var onu hissettiğim sürece hayattayim
Aldığım her nefesin bir anlamı vardır bunun içinde savaşmak şart karanlığa ve kötülüğe karşı.
Ya bir hiç için yaşayın ya da bir amaç uğruna ölün. Sanırım hayatın her alanı için savaşmanın en anlamlı halidir.
ruh zaten hiçbir zaman savaşı bırakmaz
bu arada söz hangi kaynaktan?
Hâlâ yaşamak için sebeb arıyorsam bu en büyük kanıttır dostum.
Ruhunu teslim edeceğini sandığın biri için "henüz erken olduğunu düşündüğün de hissettiğin de" birine ne söylemek istersen… İşte yaşamak için gerekli olan savaş budur.
Pes etmeyip her yeni güne umutla başlıyorsan, zor zamanlarda bile gülümseyebiliyorsan, hayallerinden vazgeçmiyorsan ve en önemlisi, kalbin hâlâ sevgiyle atıyorsa ruhun savaşmayı bırakmamış demektir. İçindeki güç bazen sessizdir ama hep oradadır.
Umudunu kaybettigin halde yürümeye devam ediyorsan dikenli yolda, ruhunda bedeninde savaşını birakmamış demektir.
yasamaya devam etmek ve sevmedigin seyleri de yapmak zorunda olmak
İnsan inancı bence her şeyin başı savaşmayı bıraksa bile inanç oldu mu bitmiyor
Çocuklarım içon yaşama ve hayatla savaşma durumum
Çok sağol değerli kardeşim
hala soru soruyorsa
ve SoA ha iyiymiş. d
İyidir :)
Savaşmak zorundayız ölmediğimiz sürece djjdj
Nefes alıyorsam bitmemiştir
Ne yaptım ben 🙄
Ne zaman yaa
Hihihih yok öyle bişiyy
Kalbim attığı sürece 🤭
Canım acimasina ragmen birşeyler yapmaya devam ediyorsam demekki ruhum savaşmayı bırakmamış.
ondan vazgeçtiysen ruhun seninle, vazgeçmediysen kendiyle savaşır.. Ruh vazgeçmez, sen vazgeçersin
Onursuzlara karşı hala ses çıkarıyorsa ruhum hala savaşmayı bırakmamış demektir
Sessizleşir, uzaklaşır, görmezden gelir.
Yenilgiyi kabul etme durumu gösterir
Umudun sürekli var olması.
Her şeye rağmen güldüğümde
Yaşamak
Yıkılmadım ayaktayım diyebiliyorsak😂
Umudunun olması
Her durumda gösterir
Çözüm yolu aramak.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?