''Dünyada ki en korkunç yer, sessizce kendi içinde iyileşmeye çalışan insan zihnidir.''

''Dünyada ki en korkunç yer, sessizce kendi içinde iyileşmeye çalışan insan zihnidir.''
Beni sonunu göremediğim her şey korkutuyor. Mesela çoğu insan deniz sever manzarasını sever oturur izler, huzur bulur. Ben baktıkça sıkışık hissediyorum ve ürküyorum. Gece ya da gündüz o sonu görünmeyen denize, okyanusa baktığımda istemsizce zihnimde de sıkışmış hissederim ve ne yazık ki bunun yüzünden çok garip tavırlara maruz kaldım. Sizin yorumunuzu görünce daha derin düşündüm manevi olarak en ürkütücü yer, insanın zihni. Okyanus kadar ürkütücü ve dipsiz. Zihninde düşman da sensin, dost da. Dış dünyaya kendini kapattığında içindeki seslerle o fısıltılarla baş başa kalıyorsun. O yüzden dış dünyaya kapanmaya sebep olan her türlü şeyden uzak durmak ve zihninle dost olmak en iyisi. Yoksa bu sıkıntı hissi küçücük hissetme hissi çekilecek dert değil.
Dünyadaki en korkunç yer, insanın kendini en güvensiz ve çaresiz hissettiği yerdir. Bu fiziksel olarak terkedilmiş bir kasaba, sonsuz bir karanlığa gömülmüş bir orman ya da derin bir mağara olabilir. Ama asıl korkunç olan, insanın kendi zihninde kaybolduğu, umut ve güvenin tükendiği yerdir. Kimi için bu bir savaş bölgesi, kimi içinse yalnızlık ve belirsizlik içinde geçen bir hayattır
Sen beni nereden tanıyon 🙄
Nerden çıktı şimdik bu😅
Çöldür.. su yok hayvan yok bitki yok git git hep kum ve güneşin yakıcı etkisi aynı cehennem gibi..
Biraz daha somut düşündüm nedense...
Lut Gölü diyorum ben.
Kaptan Cousteau orada gördüklerinin tamamını anlatmaktan imtina etti. Dibine inmek için neler vermezdim...
Vay be iyi bir düşünme ama hocam
Bir belgeselinde izlemiştim, anlatmak istemediğini söylüyor ve yüzünden tedirginlik okunuyordu. Yalnızca dipte ayaklı balıklar gördüğünü söylemişti...
Dünyanın en cesur adamıydı bana göre. Muhtemelen onun gördüklerini görsem, şimdi Lut Gölü'nün dibinde spiral bir hatıram olurdu ((:
Hocam çok iyi cevaplar :) yanlış anlama ama iyisin :D
Estağfurullah, hiç yanlış anlamam ((:
Aksine, sizden bunu duymak çok hoş, onore ettiniz üstadım.
Estağfurullah hocam ben sıradan bir insanım :)
İnanın ben de şahsıma hep bunu iddia ederim.
Ne mutlu ki sıradanız. Herkesin -aslında- olması gerektiği gibiyiz...
Tamam, sosyolojik mesajımızı da verdik ((:
Güzel bir mesaj oldu ama üstat :D
Estağfurullah 🙏
Cevap
32Cevap
Detaya katıldım altına imzamı bile atarım
✌🏻🙏🏻🥀🍂
Kendini ait hissetmediğin her ortam
İnsanın kendi zihninin içidir.
Savaşın, adaletin olmadığı yerler
Benim kalbim
Korku, canlı beyinlerin mahsulü, bu sebeple korkulu olan yerleri bile biz öyle düşündüğümüz için korkulu olabilir
Eğer herşeyi yoktan yaratan Rabbimiz bu şey korkulu dediği kısım varsa, kutsal kitaplarda, o olabilir, çünkü herşeyi bilen öyle diyorsa öyledir. Bu konuda bilgisi olan var mı?
Korku, bence araştırılmalı bir konu hem de çok merak uyandırıcı
Dünyanın en korkunç yeri Onkoloji bölümüdür bana göre.. Sadece düşünün ;
Ölmekte olan kanser hastası insanların çocuk , genç yaşlı, erkek ve kadın fark edilmeksizin inlediği , acı çektiği ve öldüğü , her gün hasta yakınlarınin vefat edenler için çığlık çığlığa ağladığı ya da hastaları için sessiz çığlıklar atarak ağladığı dünyanın en berbat yeridir!!!
Allah tüm hastalarımıza şifa versin 🌹
@gizli2534 Allah bütün ölenlere rahmet, hastalarımıza da şifa versin 🌹
İnsan kalbi. Bir insanın tüm dünyası kalbindedir; mutlulukları, korkuları, hüzünleri , zaafları, heyecanları, acizlikleri, savaşları her şey kalpte başlar orada biter. Bu yüzden en korkunç yer insan kalbidir çünkü kalp bir savaş meydanıdır ve savaşta duygulara yer yoktur, olmamalıdır.
Bence en korkunç yer, bizzat dünyanın kendisi ve içindeki insanlardır. Bir ormanda, ıssız bir yolda ya da karanlık bir evde korkarsın ama asıl tehlike orada değildir. İnsanların içinde taşıdığı nefret, ihanet, açgözlülük ve maskeler daha ürkütücüdür. Birine güvenip sırtını döndüğünde hançerlenmek mi, yoksa her şey yolunda sanırken bir anda yalnız kalmak mı daha korkutucu? Doğa sana zarar vermek için plan yapmaz ama insanlar yapar. Asıl karanlık, gölgelerde değil, insanın içindedir.
Gözünü bı açıyorsun mezarın içindesin yanında da 6% şarj bir telefon var ve telefon dili arapça yapmışlar hadi bakalım ne oldu yusuf yusuf sesler geliyor alttan alttan
https://www.youtube.com/shorts/IWZ9IEP3-3g Bütün manyaklar bana geliyor :D
Hergun binlerce çocuğun açlıktan ölmesine ve istismar edilmesine sebep olan kötü insanların olduğu her yer dünyanın en korkun yeri bence
İçeride fırtınayla mücadele eden ve yüzünde güneş yeni doğmuş gibi görünen o adamın ruhu.
Ben de onu için dedim ruhu için
Sorun değil yaa benim hata galiba
İyileşmeye çalışan derken kimse kimseyi iyileşmeye zorlamamalı değil mi kaş yaparken göz çıkarabilirde insan de mi
Gerçek korku, dışarıda değil, içimizde saklıdır. O yüzden en korkunç yer, kendi zihnimizin karanlık köşeleridir.
En korkunc yer neresi bilmiyorum ama Spn evreninde en güvenli yer bunker dı. Gerçek hayatta böyle bir yerde yaşamak isterdim
Benim zihnim gibi...
Çaresiz bir ruh halindeysen her yer cehennem gibi gelir
Ait olmadığın istemediğin yerde olmak en korkunç yer bence
Dünyada ki en korkunç yer belli bir zamandan sonra aile evi bence
Esasıda detayda belirttiğin yere artı olarak ait hissetmediğin yerlerdir.
Detay yeterli olmuştur bence. En korkunç halidir dünyanın.
Dünya tek başına kalmış son insan evde otururken kapının çalması
Zihin tetikleme duygusu olabilir tetikleme duygunun altında bir korku vardır.
Sevginin olmadığı, hissedilmediği, gösterilmediği yerdir
En korkunç yer mutsuz olduğun yerde yaşamakdır bence
bana kuzey Kore gibi geliyor hiç zihin vs diyip edebiyat yapamicam shshsh
Kendi kendini yok eden bir bünye... Her anlamda, beden, ruh, zihin farketmeksizin...
Daha görmediniz ama merak etmeyin öldügümüz zaman hepimiz gorecez
Dünyanın en korkunç yeri sevmediğin bi adamın kolları
Şeytani zekâya sahip insan beyni.
Psikolojik olarak kendini kötü hissettiğin her yer. Benim için aile eviydi.
Yav detayı okumadan zihnim yazacaktim kopyalamış gibi olcam /
Bana göre en korkunç yer, insanın kendini yalnız ve çaresiz hissettiği yerdir. Issız bir ormandan daha karanlık olan, ruhun boşluğudur.
Her yeri korkunç, felsefik şeylere gerek yokk 🙄
Aaa dhdh yine mi sen valla istemeden oluyor hep jsjw kbb
Millete dedim sjdjdjs senin felsefen güzel 😅
Detayı okumadım bile shhshs yorumlara baktım öyle cevapladım, eskiden böyle bir muhabbetin döndüğünü bile unutmuştum shdhhd
Öylee 🙄
Ben öyle diyorsam öylee 😒
😒😒🙄
O zaman ben her gün cehennemi yaşıyorum.
En güzel yer bile o insanın ruhuna göre belirlenir.
Cahil insanlarla baş başa kaldığım bir yer falan herhalde çok zor…
Sevdiklerinin olmadığı yer
Türkiye ve Ortadoğu.
Bizim apartman.
Ait hissetmediğin yerdir..
Olmak istemedigin her yer
yılan adası tek eksin tür eski sevgilim
Zihnimizin içi
Benim olmadığım her yer
Sevgisiz bir insanın kalbidir.
Aidiyet hissetmediğin her yer
Dünyadan daha korkunç bi yer mi var ki
Yanlış insanlarin yanı