Günaydın günaydın günaydın 🥰 🤗 görmezden gelmek bir insana verilecek en büyük ceza bence 😌

Günaydın günaydın günaydın 🥰 🤗 görmezden gelmek bir insana verilecek en büyük ceza bence 😌

Bence görmezden gelmek. Daha çok dikkatini çekiyor insanın. Kim tuttuğun zaman karşındaki de sana kinleniyor. Ama görmezden geldiğin zaman karşındaki içi içini yiyor. Neden bu benimle ilgilenmiyor, neden beni görmüyor veya bakmıyor bana benimle konuşmuyor diye. Ben genelde soğduğum bir insana kin tutmam ama görmezden gelirim. Kin tutmam için bana çok büyük bir yanlış olması. Özellikle iki yüzlü ve yalancı insanlara karşı kinim büyük oluyor. Çok darbe yemiş bir insan olarak kinlendiğim zaman asla affetmem insanları. Diğer türlü her şekilde affedici bir insanım. İnsanlarla küs kalmak konuşmamak benim yaptığıma ters. Bir süre konuşmam ama gelip gönlümü al rahatça alabilirler. Tabii yaptığı olaya bağlı rahatça alabilir onun da bir sınırı var.
Yok ya olur mu her şeye boş verirsek nasıl bir döngü içine gireceğiz.
Aslında bazı şeyler de kişiye özel oluyor biliyor musun.
Mesela tartışıp küsüp konuşmadığın insan oluyor ama fazla dayanamıyorsun belki birkaç saat belki birkaç gün sonra tekrar konuşuyorsun. Bu bir kısır döngü gibi devam ediyor özellikle.
Evet maalesef kıyamadıklarımız.
Yok ya onlarda kıyamıyor bakma. Hele bir tanesi ile kedi köpek gibi olsak da dönüp dolaşıp buluyoruz birbirimizi. :D
Kesinlik ile İnsan psikolojik olarak yaptığının bir karşılığı olduğunu ve de olacağını bildiğinde beklediği, hazır olduğu, umduğu yönde tepkiyi göremez ise garipser, şaşırır, afallar, içi içini yer ve korkar bu bana hiç ummadığım bir şey yapacak der.
Yanız Şu noktayı atlamayalım lütfen İnsanlar bir şeyi deneyimler ve sonra bu konuda bir şey daha yapacağında bu deneyiminden destek alır. Nasıl olsa bu bana umduğum gibi bir karşılık vermedi belki de bunu ben abartmışımdır ona göre çok sıkıntılı bir durum değildir diye de daha da yanlış düşüne bilir. Örneğin Bir tanıdığım "Annesi sebebi ile" beni yaptığı söylemleri ve yapmadıkları ile çok üzmüş ve sinirlendirmiş di. İçimden onu gördüğüm de tepesine zıplayısım vardı. Tabi bunu yapmaya beni engelleyen etken sebepler yakışık almaz konular ona göre daha fazla olması da beni ayrıca durduruyordu. Lakin Onu gördüğümde bir "AN" Göz göze geldik farkında değilim ona öyle bir bakmışım ki bir yakınımıza gidip demiş ki vallahi beni dövseydi sövseydi de bana öyle bakmasaydı.
En güzel intikam, kin tutmak ya da görmezden gelmek değil, umursamamaktır.
Kin tutmak, sizi o kişiye ve olaya bağlar, enerjinizi tüketir ve sizi olumsuz etkiler. Affetmek ise bazen mümkün olmayabilir veya istenmeyebilir. Ancak umursamamak, o kişinin ve olayının sizin için bir önemi olmadığını gösterir. Bu, karşı tarafa verilebilecek en büyük cezadır.
Tabii ki bu, yaşanan haksızlığı veya kötülüğü unutmak anlamına gelmez. Ancak sürekli olarak o kişi veya olayla ilgili düşünmek, kendinizi yıpratır. Bunun yerine, hayatınıza devam etmek, kendinize odaklanmak ve mutlu olmak en güzel intikamdır.
Ben bana ve sevdiklerime haksızlık yapan herkese kin tutarım aslında komik olan şu, herkes kendisine yapılan kötülüğü not alıyor ama etrafta görmezden geliyorum diye geziyorlar çünkü görmezden gelmek demek daha fazla zorlamak demek.. O kadar aklından çıkmıyor ki demek.. Dürüstçe kin tuttuğumu belirtebildiğim için gururluyum 😃
Cevap
49Cevap
Kin tutmak karşıdakinden ziyade kendine verdiğin zarardır o kin duygusu fark etmez ama yavaş yavaş içini kemirir.. o bundan bir haber Yaşar ama görmezden gelmen ona çok koyar bir sokaktan geçtiğinde ya onu görmezden geldiğinde veya onun aramalarına kayıtsız kaldığında mesajlarına görüldü attığında sen bundan keyif alırsın oysa kudurduğu ie kalır
Bunu ben çok kullanırım. O kişiye 50 cm yakınımdayken bile yokmuş gibi davranmak kadar ezikleyici başka bir şey yok.
Ben kinciyim bana yapılanları asla unutmam ama intikam da almam
Görmezden gelmek, umursamamak , yok saymak kadar kral bir intikam şekli daha yok
Birinden intikam alacak kadar işsiz değilim, zaten hayatımdaki insanların %99.9 umurumda değil %0.1'lik bir dilim var onları da seviyorum ne yaparlarsa yapsınlar intikam alma derdine düşmem! Allah zaten cezalarını beni hayatlarına vererek vermiş, daha büyük ne yapabilirim:))
Günaydın.. Kesinlikle görmezden gelip umursamamaktır.. Susmak en iyi cevaplardan biridir.. Umursamayıp susmak görmezden gelmek çok güzel.. Herkes kalitesini ortaya koyuyor işte..
🥰❤️
Hatice Kübra Tongar'ın videosuyla yanıt vermek istiyorum bu suale ve sonuna dek katılıyorum kendisine, katılmaktayım.
https://www.instagram.com/reel/DFYMQmXMwDV/?igsh=MTluMjlvNGFkdXdvcg==
Günaydın canom, valla ben değişken biriyim kişiye ve olaylara göre değişiyor. Ama inatçı ve kinciyimdir fıtratımda var.
Görmezden gelmek yok sayıp umursamamak bencede
Görmezden gelmektir.
Bana göre en güzel cevap susmaktır ablam. ♥️😘
♥️♥️
Havale etmek cano rabbim en güzelini en iyisini bilir 🙏
Kin tutup kendimi kemiriceğime görmezden gelip hayatı yaşarım 💅
Günaydın 🦋. Görmezden gelmek. İntikam ruhumuzu daha fazla hırpalar.
Kinci değilim bazen umursamam bile bir süre sonra. Ama iyi hatırlaya bilmem için bana haksızlık yapan biri doğru dürüst gelip, yaptığına yaptım derse affederim, bunu yapmıyorsa uzak durmalı bana bulaşmasını istemem haklı olarak.
Kin tutmak çok yakıcı birsey. Kin tutulan kişiye ciddi zararlar versede. En büyük zararı Kin tutana verir. Intikam almaktansa Allah a havale edip ders alıp ona göre yoluna devam etmek gerekiyor
Kesinlikle görmezden gelmek! Kin tutmak insanı içten içe yorar, ama görmezden gelmek özgürleştirir. En güzel intikam, hayatına odaklanıp mutlu olmaktır. Seni üzen kişiyi önemsememek, ona en büyük cevaptır. Unutma, ilgisizlik bazen en yüksek sesle söylenen “umrumda değilsin” cümlesidir.
Görmezden gelmek. Kin tutmanın karşı tarafa bir eksisi yok ki. Tuttuğun kinin zararı sana. Kendini yıprattığınla kalıyorsun. En iyisi o kişiyi hiç tanımamış, hayatına almamış gibi yok saymak.
Görmezden gelirim kin tutmam intikam almak sağda solda ondan bahsetmek karalama gibi huylarım yoktur
En güzel intikam hayatımızdan çıkarmak ve onu bir daha görmemektir. Canımızı yakan birini, önemsemeye devam edersek, canımız yanacaktır 😊.
Kin tutarım çok pis kinciyim birisi bana bir yanlış yapsin eski halimi mumla arar. Görmezden gelemem mlsff
Kin yorar insani önemsememek Allaha havale ede bilmek önemli
Bir insana verebilecek en büyük ceza görmezden gelmektir tabi yapabilene
Görmezden gelmek ve susmak verilen en güzel cevap...
İntikam gerektiğinde alınır da, normal durumlarda görmezden gelmek en iyisidir evet.
Görmezden gelmek onu insan yerine ya da adam yerine koymamak
Görmezden gelmek yok sayılmak herkesin zoruna gider
En güzeli Görmezden gelmek
En güzel intikam Allah'a havale etmek. Hedef hiç şaşmıyor
Darbeler yesene yüreğine affetmek en asil intikamdır..
Görmezden gelmek ve buna maruz kalmak ciddi can yakıyor. Bana göre daha ağır.
Görmezden gelmek bence ya kimse yok sayılmaya katlanamaz
Kesinlikle görmezden gelmek. Umrunda olmadığı zaman karşıda ki deliriyor bayılıyorum.
Eğerki sevgilin falansa görmezden gelmek bence çok koyar ama sevmediğiniz sizi kıslanan veya başka birşeyse bence başarı en acı verici intikam şeklidir ben bu zamana kadar öyle yaptım hepside kudurdu😃
Günaydın hayırlı sabahlar dilerim kin tutmamak iyi değil
Görmezden gelerek onun yaptıgınla ona cevap vermek
Günaydın görmezden gelmektir bence
görmezden gelmek çok asil bir intikamdır tabi ki anlayana
Hem kin tutarım hem görmezden gelirim bu bence daha kötü
Görmezden gelmek güzelim kin insana zarar verir
Kin tuttuğun kimse var mı
Uzaklaş canım kankam
İntikam almaya çalışmamak.
Yokmus gibi davranmak. Gereksiz konusmamak.
Kesinlikle görmezden gelmek en iyisi
Girmezden gelmek tabi ki.
Görmezden gelmek
Allah'a havale etmek en güzeli
En iyisi görmezden gelmek
Görmezden gelmek bana çok pis koyardı 😅
Yok saymak, hayatından silmek
Görmezden gelmek büyük bir ceza
galiba bende görmezden geliyorum
Görmezden gelmek. Yasadim biliyorum🙂
İntikamla uğraşmak zaman kaybı
Yok saymak, insan yerine koymamak yeterli.
Görmezden gel geç kudursun
Görmezden gelmek...
Görmezden gelmek. Senin taktik 😁😁
Görmezden gelmek bence..
Görmezden gelemek
Yok saymak zarif bir eylemdir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?