En son bunun üstüne düşüneceğim bir konuşma gerçekleşti. En başta beyinle algılar, kalple hissederiz. Bu eylem kalp ve beyin arasında oldukça bağlantılı olsa da reaksiyonu gösteren kalptir. Sadece mekanizmasını ayarlayan beynimi odak yapmak istemiyorum. Oldukça kuru geliyor kulağa.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
Ne yani şimdi birine" seni tüm beynim ile seviyorum " demeyecek misiniz : ) beynin hakkını yemeyin
Beyin, bir kıvrımında sıkışmış olan bir anı ya da hisse benzeyen birini, sesi, görüntüyü, sözü, bakışı gözüne kestirir bu işlemi kendisinden bile gizleyerek. Bu çok tanıdık der ya da işte bizde olmayan özlediğimiz sey burada diye eğilip sol yanımıza bağırır. Kalp uykusundan esneyerek mahmur bir şekilde kalkar göz ucuyla bi bakar. Bazen ciddiye almaz beyni bazen haklisin der kalkar bakar ve kademeli olarak atmaya baslar bazen de deli gibi çirpinmaya baslar kafesinde. Kalp tamamdir. Öteki kalbin sesini sağında duymak ister. Ama beyin hemen atlamaz meseleye. Kaygılı beyin; Oglum naptin lan o kadar da demedik dur bi düşünelim enine boyuna deyip kalbini kırar, bekletir, bi heveslendirir bi üzer. Tecrübeli beyin; tamam canım dur sen devam et sevmeye ben herseyi halledicem ama bana zaman tani der. Ergen beyin ; sonunu düşünen kahraman olamaz der ama hiçbir zaman kahraman olamaz. Velhasil; ikisi birlikte bize bi tuzak kurarlar ki sormayın gitsin
1
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Elinize sağlık güzel bir çevaptı. İyi tuzak kuruyorlarmış bende öyle duydum.
Tüm kalp ile sevilemez çünkü zaten kalbin herhangi bir yeri ile sevilemez. Kalbin böyle bir fonksiyonu yok. O sadece beynin ve vücudun tepkilerine göre kan pompalayan bir pompa.
Tüm beyin ile de sevilemez çünkü beynin her bir yeri farklı fonksiyonu vardır.
Sevgi sadece beynin sevme yeteneğinin olduğu yerde oluşur.
O yüzden ikisi de değil ama iyi severiz 😀
4
9 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle dersen, kalpte derki "kalbim gırıliyi o kadar duyguları algilayan sinirlerim var"farkediyorum yani : )
Sereblum muydu neydi geçen gün bir yerde okumuştum. Haklısın .
Ahahah doğru kırılır. Hatta tanımlanmaya yakın veya tanımlanmış bir durum "kalp kırılması".
Fakat mesela hafıza kaybında o kalp sevmeye devam edemez, kırılamaz. Neden? Çünkü gerçek seven yer, sevebilecek durumda değildir. Eğer sevmeye devam edebilseydi o zaman kalp sevebiliyormuş derdik.
Onu ben de okudum. Bir şekilde kalbe de ihale bırakmaya çabalıyotlar da zor o iş 😂
Kalp sadece kan pompalasaydı, birini gördüğünde daha hızlı atmazdı, gittiğinde sıkışmazdı, üzüldüğünde hastalanmazdı ve sevindiğinde iyileşmezdi. Bu yüzden kalbimiz ile severiz ve beyin onu sadece bilinçte tutar: onun var oluşunu unutmaz ve daima hatırlatır kendine. Yani söz konusu duygular ise bu kalptendir, aksini iddia eden sevginin kendisinden korkandır
1
3 Yorumla
Soran
11 ay
Hımm garip ama güzel bir yorum olmuş elinize sağlık
İlginçtir ama yapılan son araştırmalar bu durumun bağırsaklarla alakalı olduğunu ortaya koymuş. Bakteriler salgıladıkları enzimler, onlara bağlı hormonlar vs vs durumu. Yani **tle seviliyor gibi bir durum var aslında kısacası