Bir çocuk var geçen seneden beri ne zaman bize gelse hep aynı hikaye hep aynı tavır sinirlerim bozuldu bugün de bize geldi " Yine aynı konuşacaksan gelme dedim" babamın yanına gitti bu sefer 🤦 Allah'ım sabır yarabbim 🤦
Sürekli aynı hikayeleri anlatan insanlara nasıl tepki verirsiniz?
Sürekli aynı hikâyeleri anlatan insanlara karşı genelde sabırlı davranırım ama içten içe hafif bir bıkkınlık hissedebilirim. İlk başta nazik bir şekilde dinler, hatta hikâyeye eşlik ederim ama üçüncü, dördüncü tekrarda artık konuyu değiştirme yolları ararım. Bazen esprili bir şekilde, "Bu hikâyeyi o kadar iyi biliyorum ki devamını ben getirebilirim!" diyerek ortamı yumuşatırım. Eğer kişi benim için değerliyse, tekrar tekrar anlatmasının altında bir ihtiyaç olduğunu düşünüp sabırla dinlemeye devam edebilirim. Ama eğer bu durum sürekli hale geldiyse ve kaçış şansım varsa, uygun bir bahane bulup sohbetten sıyrılmayı tercih ederim.
Hiç sevmem. Bizim iş yerinde de bir arkadaş vardı sürekli define hikayelerini anlatırdı. Aynı şeyi 5 kere anlatmıştır. Ben 22 yıl önce biliyordum buraları diyor filan bir başlıyor sallamaya. Neden buldun define de zengin değilsin diyoruz hep yedim paraları diyor. Sallamaca her seferinde. Anlattığına kendi bile inanıyor bir süre sonra. İstanbul'da belediye işçisi gibi Sultan Ahmet meydanında kazı yaptık arkadaşlar yakalandı ben kaçtım filan hikayesini kaç def dinledim bilmiyorum. Gerçekten tuhaf insanlar var.
Konu ailesi tarafından darp edilmesi o kadar seçenek sundum en garip tarafı ise babasından bahsederken kin dolu olup babası çağırınca koşa koşa sevinçle gitmesi