Özellikle okul çağında diğer çocuklarla dalga geçen, ilk başlatan çocuğa acıyorum. Evde kim bilir nasıl yargılayıcı insanlarla büyüyorlar ki, çevrelerinde kendilerinde farklı olanı yargılamayı ve bu yargılama sonucu dalga geçmeyi öğrenmişler. Belki anne babaları bile onlarla sarkastik şekilde konuşuyor olabilirler. Yani bu zorbalık evde başlıyor.
Belirli davranış kalıplarımız, örüntülerimiz var ve farklı şekilde davranma ihtimalimiz olduğunun farkına varamıyoruz... Farkına vardıktan sonra bu davranış kalıplarını sorgulayıp değiştirmek elimizde ama farkına varmıyoruz. Yargılamayı ve bunun sonucunda yargıladığı kişiyi gülünç bulmayı normal gören yetişkinler bile var. Yani çocuklukta aile evinde başlayan zorbalık yetişkinlik hayatımızda da bizimle geliyor.
Sizin de var mı çevrenizde? Veya sizde böyle bir eğilim var mı? Farkında mısınız?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Siz psikolog musunuz, çoğu paylaşımınızda psikolojik tahliller yapmışsınız ve tutarlı güzel analizler olmuş.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Değilim ama ciddi ciddi okusam mı diye düşünmeye başladım 😅
Bu yorumları okumadan yapıyorsanız gözlem yeteneğiniz muhteşem hele bir de okusanız scorpin Cüceloğlu olursunuz herhalde
Ahahahah estağfurullah 😂
Bunlar hepsi toxik davranış biçimleri.
Ayynen ohle
Ama bu toxik insanlara acımak üstenci bir tabir olur… o ifade doğru değil
Ben üstten bakıyorum yani öyle mi? Evet öyle 😂
Bence hakettiler. Tamam yetiştiği çevre kötü olabilir ama belli bir yaşa gelip de hiç bir şeyin mi farkına varmazsin be kardeşim 🤣
Hak ettikleri doğru
Ama senin ifaden de yanlış …
Evet yazdıktan hemen sonra benim de onlardan bir farkım olmadığını farkettim. E farkettiysem değişim başlasın 🤗
Wow 🌹
Bilemezsin ki kim dört duvar içinde ne yaşar...
Hayır alakasız iki terim
Neden