Var mı sizi tilt eden anlatım, davranış?

Bulunduğum çevredeki insanların her kelimesi beni çıldırtıyor çünkü aşırı cahiller ya bir insan oje sürülmesine karışıp çocuğunu döver mi ya en basitinden bunu geçtim çevremde bazı kuru kafalar okuyan kızlar kudurmuş, o.. olmuş gibi cümleler kuruyor daha bunlar en basiti bir gün katil olursam şaşırmayın
Kotu kızlar yüzünden genelleme yapiliyor
evet iki cinste de aynı sorun var 1-2 tane çürük çıkınca herkesi genellemeye alıyorlar saçma şekilde
Bu arada bulunduğun şehir doğu veya konya afyon falan mı? Çünkü genelde karşı cinslere genelleme yapmayı doğulular konyalılar ve afyonlular sever 😅😅
Daha beteri Gaziantep 😃
Hahaaa belli zaten doğuda yasadigin 😅😅
Biraz absürt olabilir ama yine de kızların iyiliği için korumak istiyorlar. Gayrimuslimler gibi rahat olmak da iyi değil
Arkadaşlar bildirim yağmuruna tutmaz iseniz sevinirim:))
Teşekkürler
Dişil enerjiyi bastırma içine kapatmaları yüzünden ortadoğu kan gölü içerisinde eril güç hakim oysa Allah ortadoğuyu rahim yani dişil enerjiyle yarattı geri yerler rahman yani eril sıfatıyla yaratıldı. Fakat dişil enerji bastırılınca eril enerji öfkeyle sinirle hiddetle parçaladı kırdı yıktı herleyi mahvetti. En büyük günahtır bu ve geri kafalılık.
Ya sen nediyon nediyon zhahahwhshhqgzha
@WhoWantsToBeKing soruyu soran eril beyni kastetmiştim mesela herkesi beğenmiş beni es geçmiş. Klasik tipli insanların yazdıklarına anca beyniniz çalışıyor benim yazdığımı anlamasanız da olur. @abdurrahman00t
Ouyyy ben bu lafın altında kalamam
Güzel olan bir şey beğenilince mi güzel olduğu ispat oluyor? İyi madem beğenildi.
Ön yargı ile konuşan insanlar ne kadar da itici.
Burada sadece flört sitesiymiş gibi evli kadının erkeğin ne işi var diyenlere uyuz oluyorum. Evet bilemem belki aranmaya gelen de vardır ama kafa dağıtmak soru cevaplamak insanlara yardımcı olmak İçin girenlerde var benim gibi bence. Bizi istememeleri geri kafalılık geliyor
Katılıyorum
Regl olduğunu söylediğinde veya ped aldığında ayıp gözüyle bakılması
Bir de
Küpe takan vb erkeklere (güzel kardeşim) denilmesi 1. si hiç alakası yok 2. Si eşcinselliği ötekileştirip bir hakaretmiş gibi güzel kardeşim kelimesini kullanmak geri kafalılığın göstergesidir
Cevap
11Cevap
Kadınlar ile ilgili olan her yargı hakkında bunu düşünüyorum. Kadın çalışmaz, kadın açık giyinince böyle böyle gibi olur. Erkek milli olur kadın başka bir şey olur. Gençler iş beğenmiyor. Telefonunu çıkar.
Kadınlara olan ön yargılar. bilime karşı olan ön yargılar.
"Benim karım çalışamaz, elime bakacak"
Geri kafalılık.
Sen buna katılıyor musun.
Çalışabilir kadın katılıyorum.
Evde kaldın ne zaman evleneceksin?
Daha çocuk yok mu?
Dul kadın mısın düğünsüz evlilik mi olur?
Bu hayatta bir kere evleniyorum her şeyin en güzeli en pahalısı olsun zihniyeti.
Kadın kısmı çalışmaz diyenler.
Kız kısmı bu saatte dışarı mı çıkar diyenler.
Zengin koca arayanlar.
Boşanmak isteyen kadına farklı gözle
Bakılmasın
Bakılması !
Bir kız ve erkeğin konuşmasının görüldüğü an direkt "bunların arasında bir şey var" yaftasının yapıştırılması.
Şaka gibi gerçekten ya.
Kesinlikle kesinlikle
Sığ düşünceli, bir fikre körü körüne bağlı olup hep ben biliyorum kafasını yaşayanlar.. Giyinmeyi, kız-erkek arkadaşlığını hatta müzik dinlemenin bile altında bişey arayan insanlar.. Benim hayatımda çokça var. Allah kimseye vernesin..
Evet etrafımda çok öyle insanlar var kadınları anlayışla karşılamayan hala ne giymesi gerektiğine karışan var ya da kadınların hiçbir şey yapmayacağına dair düşüncesi olanları aşırı geri kafalı buluyorum
Çok rahatsız olduğum ve en çok yakınım tarafından sürekli maruz kaldığım bişey var; kadınsan 150-200 yıl öncenin değerlerine göre yaşayacaksın geçen bi arkadaşımla tokalaştık sarıldık vay efendim benden kötüsü yok
Evlisin yapamazsin/ edemezsin ( kocamla anlastiysam neden olmasin), evli kadin calisamaz, kiz dedigin evde oturur, yemegi kadin yapar erkek mutfaga girmez, en onemlisi ise hesabi erkek oder kafasi. 🤦🏻♀️
Bilgiye, gelişime açık olmamak.
Açılmayı saçılmayı modernlik sanmak.
Dakyanustan kalma saçma sapan kültürlerimizi İslamla karıştırmak.
Kadınları okutmamak.
Herhangi bir davranış ile ilgili konuşurken erkeği hoş görüp,
"Kadınlara yakışmıyor" diyen kişiye acayip kıl oluyorum ve bunu düşünüyorum 😂
Etnik köken, siyasi görüş ve dini inanca göre insan ayrımı yapılması beni acayip itiyor. Öyle insanlarla aynı atmosfer tabakasında olmaktan bile rahatsız oluyorum.
Telde soru çözen kişiye kimle konuşuyon/oyun oynamayı bırak demek
Allahım böylelerine aikidoyla dalıp aduket çakasım geliyo
Kedi köpek beslediğin zaman ayy evde köpek mi beslenir o eve melek girmez diye konuşan tipler e o dediğinden oluyorum😒
Irkçılık yapan aptallar böyle ırkçısın diyince de insanlığını yitiren varlıklar
Bunlar kadarını görmedim
Farklılıkların ötekileştirilmesi ve tek tip insanın idealize edilmesi. Az renklenelim ayol böyle çok sıkıcı oluyor.
bir kadın ve bir erkek konuşuyorsa veya bir şekilde samimi diyalog varsa hemen bunlar kesin sevgililer düşüncesi geri kafalılık.
Çok var yaa mesela kızların sevgilisini ayıplama gibi durumlar, giyim tarzına karışılması gibi birçok şey var.
@Mizojinist03 Allah Allah? Senin sevgilin olunca gurur kaynağı mı oluyorsun?
Hayır ama bu geri kafalılık değil. Edep ahlak namus islam hala var. Yılın kaç olduğuna bakma
@Mizojinist03 e tamam işte bunun iki cinsini de kastediyorum. Mesela erkek yapınca ses yok ama kadın yapınca ses çıkarıyorlar ya ona geri kafalı diyorum. Normal şartlarda ikisi de saçma
Kadınları kıyafetlerine göre yargılamak.
Her iki cinsiyetin de aynı ortamda bulunmalarinin tehlikeli olabileceği düşüncesi
turk erkeginin kadini kendine her acidan muhtac zannedip evliligi sadece kadina yarar birsey gibi gormeleri ve sevisen kadinin asagilanmasi ikiyuzluluk bakirelerin evlenememesi ama rspularin evlenmesi
Netfixin normal göstermeye çalıştığı ahlaksız you dizisi
Trde bulmak zor olmuyor gunde 370 kere cringeleniyorum
Makyaji erkekler için süsleniyorsun yapiyosun cümlesi gerikafaliliktir kendim için yapıyorum 😏
Zıt zıt konuşmak kendi burnunun dikine gitmek falan
Herseye yabancı bakanlar atiyorum giyim sac tarz şarkı falan
Kadınların bisiklete binmesinin yaşının geçtiğini düşünen bir kesim var da...
Bazılarının kapalılara laf edip kendilerine bişey söyleyince konuşmaları 😒net
Ben bu konuda cok hassasim sinirlerim ziplamadan acilen gidiyorum en sinir oldugum kelimeler
Var ya
Su telefonunu cikar diyen dedeler mesela😂😂😂
Geri kafalılık diye diye gün yüzüne çıkarılmış her şey için geçerli.
25 yaşından küçük kıza evde kalmış denmesi 🙊 Müslüman olup açık olmak..
Değil işte o yüzden ger kafalılık diyorum
Allah hep normal görmeyen erkeği denk getirsin
Her önüne gelene abi abla teyze amca diyenler tam anlamıyla geri kafalı katıksız
Bu yaşta ne derdin var senin ben senin yaşındayken diye başlayıp giden nasihatlere tilt oluyorum
"Senin yaşadığın dert mi?"
Dediği zaman büyüklerimiz, bana çok fena basıyor 😒
İnsanların inançlarına, giyimlerine, görüşlerine saygısızlık tam bir geri kafalılık
Kadın kalabalık ortamlarda kahkaha atamaz
Kadın dedıgın çalışmaz , evinde cocuk bakar
Adam aldatıyorsa kadın elınde tutamamış demektır
Kılık , kıyafete karışma falan
Bazı hanımefendiler hem yüz vermeyip hem de yalnızlığımı yadırgıyor. İnsanın kendi sebep olduğu şeyi yadırgaması bence geri kafalılıktır.
İnsanların giyim kuşamı yüzünden önyargılı davranan insanlar.
Genel olarak karşıdakine Allah Allah diyip kendine yallah diyen ve suçlu olduğu halde kendi suçlarını hafifletip masum rolune burunenlerin şöyle bir boğazını sıkasım gelmiyo değil
Derinliksiz söylenmiş her kelam öyledir benim için.
Çok fazla hangi birini sayayım
İlk aklına geleni söylesen yeterli
Bir erkeğin bir kızla olan ilişkisini gidip yakın kiz arkadaşına anlatması
Kız çocukları okuyamaz denmesi hala böyle düşünen insanlar var ne yazık ki ne alaka yaaa…
Sadece kendisini haklı bulanlar başkalarını dinlemeyenler.
İnsanların giyimine karışmak
Bekaret icin çarsaf beklemrk..
Erkeğin kısa diye giyime karışması 🙄😒
Çok var da ilk aklıma gelen doğaya zarar verenler
Cinsiyetçi insan görünce koşarak uzaklaşıyorum
saygı duymamak bağnazlık
Akapeye oy vermek
Türk olmak kısaca
Bankta çıplak yatmak
Edepsizce şeyleri normal görmek
Bağnazlık
homofobiklik