Herkes güzel olduğu kadar çirkin , çirkin olduğu yanları kadar da güzeldir. Bu meziyet fiziksel de ise hiç kendime skala belirlemedim kaçakçı gibi bir görüntü olmasın yeter manevi boyutta ise kin ve haset bitirir insanın içinin güzelliğini merhamet ise insanı daha güzel kılar
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Öyle.
Kaçakçı gibi ne ya ahaha
Elbette kin kalbi kurutan bir vaba gibi merhametide yanında götürüyor ki
Görselde tam olarak bahsettiği fiziksel ve ruhsal tezatlık. Bu çokça karşılaştığımız bir durum gündelik hayatta. Cevap vermekte zor gibi. Toplumsal algıların dayatılarına göre var olan güzellik çirkinlik kavramı insanları belli bir fiziksel forma sokarken içsel algıları hepten çürümüş olsa da yana yakıla çirkinlikten yakınıyorlar. Durduk yere topluma yükseldim, yaralarım var herhalde.😸 Bana göre güzellik çirkinlik algısının da bir ölçütü yok, her yansımadan şekli değişiyor. Her açıda boyut kazanan bir kavrama kesin çizgiler çekmek zor. İçsel muhakememi yaptım gibi, ben bile anlamadım o yüzden artık bunu sonlandırayım.
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Toplumu bi sal ya : )
Esasında insan en güzel şekilde yaratılmışsada. kainatın meyvesi olsada. Kendi doğası gereği. Bunu icinde barındırsada kendine zülm etmekte. En güzel şekilde yaratılırken, en çirkin şeyleri yapabiliyor insan dediğimiz valık.
Bunlar sayılabilir ölçüt olarak ama yetmez. Sadece buzun görünen kısmı.
İşte hep tezatlık mevcut o yüzden bir şey demek zor. Bir iyilik kötülük hakkında bir de güzellik çirkinlik hakkında bu kadar çelişkiye düşüyorum. Zaten yorumumda da belli ettim.🫢
İletişimde kullandığı güzel üslup, sorduğu soruların kalitesi, kin dedikodu iftira sui zan gibi kötü hasletlerden kaçınması, egodan uzak mütevazi olması, merhamet ve vicdanla hareket etmesi insanı güzel kılar.. Bunların tam tersi de insani çirkin kılar.. Hatta çok güzel bir yüzde bulunan çirkinlikler, o kişinin dışına da sirayet eder..