Kötü duygular içinde bulunduğu duygu durumda mayalanarak, düşünmeyle büyütür. O ruh halinin getirdiği duygular, zarar veren evreye geldiğinde artık sağlıklı düşünebilmek kişiye çok uzaktır. Aşırılık, zehir gibi.
Söküp alabilsen hangi duygundan kurtulmak isterdin?
Eğer bir duyguyu söküp alabilseydim, aşırı endişe duygusundan kurtulmak isterdim. Çünkü bazen kontrol edemediğim durumlar hakkında fazla düşünmek beni yorabiliyor. Bu duygu, gereksiz yere huzursuz olmanıza sebep oluyor. Eğer bu kaygıyı bir kenara bırakabilsem, daha rahat bir şekilde anı yaşayabilirdim.
Hiçbir duyguma bunu yapmam. Hepsi benim canlarım ciğerlerim bebeklerim😄 şaka bir yana cidden duygularıma değer veriyorum. Hissetmissem var bir sebebi boşuna o duygu orada var olmamıştır diye düşünüp kendimi anlamaya çalışıyorum
Duygularımı seviyorum ya arada canımı sıksalar da beni ben yapan onlar. Sadece beni bataklık misali aşağı çeken erteleme alışkanlığımı sokağa atmak istiyorum
Birşeylerin değerini ölçme düşüncesi duygusundan kurtulmak isterdim çünkü o anı değere sokmak büyüsünü doğallıni kaçırmama neden olabiliyor , her anın ve duygunun önceden tanımlanmış yeri yok kaybolmak gerek..,
Kısmen öyle diyebiliriz bir yere gittim varsayalım o anki durumlar silsilesi neden değer soruları olarak sekebiliyor geri bana ormandayim ama neden neyden huzur buluyorum bu kadar gibi..,
Aşırı düşünmek ve aşırı duygusallığımın bir kısmının alınmasını ve nötr hale gelmesini isterdim. Çünkü bunlar stres, öfke, daralma gibi duyguları da tetikliyor..