Az önce annemden iki çift laf duydum da bazen normal iken duyulacak laflar neden böyle durumda ağır gelir bilmiyorum. Hayatta annen bile olsa seni en müthiş şekilde kirabiliyor. Demmeki her iyiliğin bedeli kötülük oluyormuş. Size iki çift lafım var " İçinizden geldiğini kimseye değil kendinize yapın" diyeceklerim bu kadar 🙂
Size önce kötü söz söyleyip sonra iyi davranan birine ne yaparsınız?
Önce kötü söz söyleyip sonra iyi davranan birine mesafeli yaklaşmak en doğru hareket olurdu. Çünkü bu tür davranışlar, güveni sarsar ve samimiyet sorgulanır. İyi davranışlarını kabul ederim, ama bir sonraki adımda benzer bir davranış sergileyip sergilemeyeceğini gözlemlerim. İlişkilerde denge, saygı ve dürüstlük çok önemli.
Canım başıma zaman zaman gelmiştir. Fakat ben kin tutan biri değilim. Baksan böyle altta kalan sinik bir tip de değilim. Ağzım laf yapar ve damarıma basınca sözlerimde zehir zemberektir. Bazen ama öyle anlarım olabiliyor ki sanki ne dersem diyeyim canımı sıkan insana yetmemiş gibi hisse kapılabiliyorum. Ne var ne yok dediysem sinirimi bozan kişiyi gözümün önünde tutmuyorum. Zamanla geçip gidiyor sana da öneririm. Anne de olsa söyler o an onun da belki canını bir şeyler sıktı sana patladı.
Çıktım ki zaten 🙂 Ama bir kere kırılıyor insan öyle de kalıyor bende durum böyle benim kırıklarım birbirinin üstünü örter kimse düzeltmez beni de anlamaz sonra suçlu ben olurum 🙂 Sonra da kinci, mesafeli ve samimiyetsiz biri olurum onların gözünde 🙂
Daha yaşın profildeki gibiyse çok genç. Zamanla insan bu hallerine gülebiliyor. Bir 5 sene sonra dediklerimi çok daha iyi anlarsın belki de hatırlar.☺️💐
İki yüzlü olduğunu düşünürüm. Önce kötü davranıp sonra yüzüne gülen insanlar aslında bazen suçluluk duygusu içinde bunu yaparlar bazende onlardan gördüğümüz kötülük karşısında arkalarından kötü konuştuğumuzu tahmin ederek ve bizi o suçluluk duygusu içine sokmak için yüzümüze gülüp iyi konuşurlar tamamen vicdan yaptırmak için. Ama bu tür insanlardan anında soğur, mesafe koyar ve kendimden uzaklaştırırım.
Böyle bir durumda öncelikle kişinin niyetine bakarım. Eğer bu davranış bir-iki kez olmuşsa, anlık bir öfke ya da dalgınlıkla olduğunu düşünüp anlayış gösterebilirim. Ancak sürekli kötü söz söyleyip ardından iyi davranıyorsa, bu manipülatif bir tavır olabilir. Böyle bir durumda mesafemi korumayı tercih ederim. Kendimi kötü hissettiren bir ilişkide bulunmak istemem. Samimiyetine inansam bile rahatsız olduğumu dile getirir, değişim olmazsa uzaklaşırım. Her insan saygıyı hak eder.
O anda anlık bir sinir haliyle söyleyip pişman olmuş olabilir ve zaten çok iyi tanıdığım biriyse az çok bunu çözebilirim.. Ama israrla ve her defasında bunu yapıyorsa, o zaman mesafe koyarım..
Klasik dengesiz insan modeli :)) bunu sık sık yapıyorsa o insandan uzak durmak en güzeli çünkü böyle insanlar çok yorar kendi adıma konuşayım ben dayanamam beni boğar yaşasın net insanlar ✌️
Aile insanı büyük kırabilir ama özellikle bir yaştan sonra insanların değişemeyeceğini, savunduğu şey yanlışsa bile buna devam edeceğini düşünüyorum. Bundan dolayı bu sonuç olarak aile deyip dediklerini onaylamasakta kalp kırmamaya çalışmalı bence bir evlat. Çok iyi beceriyormuş gibi konuştum ama benim için de zor bir eylem.