Kendini bilen Rabbi'ni bilir. Kendini tanıyor musun sahiden yoksa tanıdığını mı sanıyorsun? Şu shorts'u da bırakayım şuraya izlemek isteyenleriniz olur belki...

Kendini bilen Rabbi'ni bilir. Kendini tanıyor musun sahiden yoksa tanıdığını mı sanıyorsun? Şu shorts'u da bırakayım şuraya izlemek isteyenleriniz olur belki...
Yalnız kalmak. Çünkü nerede birileri ile karşılaşıyorsak hep sorunlu insanlar ve onların sorunlarına ortak olayım derken kendimizi unutuyoruz. Ayrıca yaranamıyoruz o ayrı konu. O yüzden sorunlu insanlar bize sorun çıkarmasın diye en güzeli biraz yalnız kalıp düşünmek ve kendini bulmak.
Cevap
11Cevap
Kabullenmek ve güvenmek en başta.
Kendini tanımanın en güzel yolu, insanın diğer insanlara karşı yaşamsal hallerini aklıyla sorgulayarak adımlar atmasıdır. Bunu yaparken, söylerken, bana yapılsaydı, söylenseydi, ben aynı halde olsaydım ne hissederdim düşüncesi ile insan kendisiyle tanışır.
Doğru ve faydalı kaynaklardan okuyarak, yazarak, dinleyerek ve araştırarak sürekli ilmin kapısını çalmaktir. Ve en mühimi de kainatta en basit görülen olayları ve nesneleri dahi, yürek ve zihin penceresi ile bakıp özüne inmektir.. Kısacası yaratilandan yaradana dönmek kendini bulmaktır..
Kendini tanımak bir insanı tanımak gibi karşılıklı kahve içip sohbet etmekten geçmiyor. Elbette zihinsel yolculukta bu metaforla yola çıkılabilir. Kendini tanımak kendi yolculuğunda karşılaştığın olaylara ya da insanlara verdiğin tepkilerle yeni bir yanını keşfetmekten geçer.
Kendi yolculuğunda giderken karşına çıkanlardan kendi içsel yolunla bağdaşmasıdır.
İçe dönmek aydınlanma yolunda bir yolcu olmak meditatif alanlara ilgi duymak
Kendi eksik ve artı yönlerini bilmek
Olgunlaşma evrelerinde henüz hangi versyonda olduğunu bulmak
Ornegn bedensel yaşın bu ama akıl yaşın kaç ruh yaşın kaç bunu bilebilir msn
İçindeki o sesler kime ait toplumun ürünü mü kalpten mi geliyor vesvese mi ayırt edebilir msn
Maneviyatın ne kadar güçlü maddi hayatn oyalayıcıları seni kolayca ele geçiriyor mu bunlara bakmak lazm
Kendini bilmek istiyorsan kendine eziyetten vazgeçeceksin! Uzun uzun yeme içme olayını kes, insanla iç içe ol moralle yaşa zamanla tanımadığın kendin seni sana tanıtır merak etme sen.
Emin ol kimse rab bilmiyor ve kimse tapmıyor!
Herkes bâtıl, ahlâksız bir inanç ile kendini kandırdığı için;
Herkesin içini b*k götürüyor...
kendi davranışlarımı, olaylar karşısında gösterdiğim tepkileri, düşünce tarzımı sürekli sorgularım, anlamlandırmaya çalışırım.. bu sayede nasıl biri olduğumu çok net bir şekilde tanımlayabiliyorum.. zaten genel olarak insan davranışlarını ve bunların nedenlerini sorgulamayı seviyorum..
Başarısızlık, kaybetmek, reddedilmesi, utanç verici durum yaşamak insan bu gibi durumları yaşaya yaşaya deneyim kazanır ve bu gibi durumlarda stresle nasıl başa çıktığını görüp bir dahaki sefere aynı şeyi yapmaz
Kendinle başbaşa kaldığında aşırı mutlu oluyorsan kendini tanıyorsun demektir
🙂🙏
Çocukluktan beri nelere ilgi duyduğun, en sevdiği hobileri yapmak falan
Çevrendekilerle imtihan olucağın hareketler yap. En zorda skıntıda ve mutlulukta neler yapıyorsun, izle ve gör
Maniviyata yönelmek Allah sevgisini keşfetmeye çalışmak ibadet etmek tasavvuf yolu ❤️🫶🥹🌹🌹
🙂🙏
Müslümanların 🤲 bu simgiyi kullanması lazım
Ceylan mı o resimdeki? 🫠🤤🥩 Güzel çevirme olur ya da ızgara 🤣
Kendimize vakit ayırmak 😊🎀
Kesinlikle
Objektif bakış açısına sahip olmak
Yalnız kalmak ve çaresiz kalmak bence
Yalnızlık ve kaybolmaktır
dinlemektir.
Kendini tanımak
Kendini sevmek önemli olduğunu hissetmek.
Düşüncelerine cevap veriş şeklin
Harika bir cevap 🙂
Rabb var mı