1 yılSinirlenmek insan doğasının bir parçası ve hepimiz zaman zaman kontrol edemediğimiz duygusal patlamalar yaşayabiliyoruz. Eskiden, sinirlendiğimde bir şeyler fırlatma eğilimim vardı. Bu bazen bir kalem, bazen de yakınlarda bulduğum başka bir nesne olabilirdi. O an içimdeki öfkeyi fiziksel olarak dışa vurmak, sanki bir rahatlama sağlayacakmış gibi geliyordu. Ancak bu yöntem, kısa vadede belki biraz işe yarasa da uzun vadede hiçbir sorunumu çözmediği gibi çevremdekilere zarar verme riskini de beraberinde getiriyordu. Özellikle bir keresinde, telefonumu öfkeyle masaya fırlattığım bir an olmuştu ve ekranı kırılmıştı. Bu, beni sakinleştirmek yerine daha da sinirlendirmişti. O günden sonra, sinirimi bu şekilde dışa vurmanın mantıksız olduğunu fark ettim.
Son yıllarda, öfkeyle başa çıkma yöntemlerimi değiştirmeye çalıştım. Şimdi, sinirlenirsem hemen derin bir nefes alıp kendimi sakinleştirmeye odaklanıyorum. Eğer mümkünse bulunduğum ortamdan kısa bir süreliğine uzaklaşıyorum. Yürüyüşe çıkmak ya da sessiz bir geçtiğimiz aylarda oldukça stresli bir dönemden geçtim
Bunun dışında, uyumanın sinirle başa çıkmada ne kadar etkili olduğunu fark ettim. Uykusuzken, öfke eşiğim çok daha düşük oluyor ve her şeye daha kolay sinirleniyorum. Öfkeyle baş etmekte zorlandığım zamanlarda, bir süre uyumayı tercih ediyorum. Dinlenmiş bir zihinle, olayları çok daha sakin ve mantıklı bir şekilde değerlendirebiliyorum.
Sinir anında, kontrolü elden bırakmak çok kolaydır. Ancak öfke anında verilen tepkiler genellikle insanın en çok pişmanlık duyduğu şeylerdir. Bu yüzden artık "anlık rahatlamalar" yerine, uzun vadeli çözümleri tercih ediyorum öfke başa çıkma konusunda bir değişim sürecinden geçtiğimi söyleyebilirim. Eskiden bir şeyler fırlatmak gibi düşüncesizce tepkiler verirken, şimdi derin nefes almak, kısa bir yürüyüş yapmak ya da uyumak gibi daha yapıcı yöntemlere yöneldim. Çünkü fark ettim ki, bir şeyleri kırmak ya da bağırmak yalnızca beni değil, çevremdekileri de yıpratıyor. Asıl önemli olan, sinirlenmekten çok o siniri nasıl yönettiğim üstelik peygamber efendimiz de abdest alın oturun ya da yatın buyuruyor.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
1 yılBeni sinirlendirmek hiç kolay bir şey değildir
Ama sinirlenmişsem
Bunu çevremdeki herkes iliğine kadar hisseder
Sinirlendiren kişide bedelini öder.🤷♂️🙏🏻😂16 Yorumla- 1 yıl
Evet öyle 😂
- 1 yıl
ben bile korktum bir 😂
- 1 yıl
- 1 yıl
Eig için teşekkür ederim 🙏🏻
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Şimdi dizilerdeki gibi siniri bir şekilde bir şeyleri fırlatmakta çok yapay geliyor bana. Evet içimizde bir şeyler çıkmaya hazır ve nazır ama bunu fiziksel olarak göstermek zorunda olmamız o hissi yeterince içimizde coşkuyla karşılayamamızdan geliyor ya da bunun ne kadar coşkulu olduğunu göstermek istememizden. Her iki türlü de fazla dramatik bir sonuç doğuyor ve bu itici görünüyor. Sinirlendiğimde hemen sakinleşmesem de kışkırtıcı ve tetikleyici bir unsur olmadan kolayca atlatabiliyorum.
013 Yorumla
1 yılBen sakinleşiyorum genelde ya 😅
29 Yorumla- 1 yıl
Ahshdhd ciddiyim ekstrem durumlar hariç sakinleşirim
- 1 yıl
Ahahshdhd o neden be
- 1 yıl
Yanılıyorsun ajdjfj
- 1 yıl
Teşekkürler 🌸
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 13,8b cevap paylaştı.
1 yılGenelde parçalama huyum falan yok. Çok çok sinirlendiysem cümlelerimle öldürürüm karşımdaki insanı.
15 Yorumla- 1 yıl
Öyle denebilir evet 🤫
- 1 yıl
😂😂 peki bakalım
Kişilik & Karakter konusunda 6,7b cevap paylaştı. Geçiyor bir süre sonra. Bir şeyler fırlatmama gerek kalmadan
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 207,7b cevap paylaştı.
u 1 yılsakinleşirim evet
10 Yorumla
1 yılSinirlenme dereceme bağlı.. 😅 Ama mümkünse ben sinirliyken kimse etrafımda dolanmasın.. 😂 Tersim çok terstir çünkü.. Telefon falan fırlatmışılığım var.. 😅
17 Yorumla- 1 yıl
Sende mi öylesin.. 😅😅 Yalnız bıraksınlar beni sakinleşene kadar.. 😂
- 1 yıl
Dimi ama yoksa olan onlara olur tercih onların yani.. 🤣🤣
- 1 yıl
Kazaları mübarek olsun.. 😅
1 yılEskiden birşeyleri kırıp dökerdim. Yani kendi eşyalarımı tabii. Şimdi eskiye oranla daha sakinim. Kırıp, dökmüyorum. Neye , kime sinirliysem sinirimi o an ondan çıkarıyorum. Rahatlıyorum sonra, umrumda olmuyor. Hak edene hak ettiği gibi davranıyorum 😀
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Uzun zaman bir şeylerı kırıp dökerek deşarj oldum
Yani hemen sakinleşmiyorum ama öfkemi daha iyi yònetiyorum artık22 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 434 cevap paylaştı.
1 yılFırlattırsam eşyaları yine ben toplayacağım ve daha çok sinirim bozulacak. Sinirlendiğimde yalnız kalıyorum. Kimsenin yüzünü görmek istemiyorum o zaman..🙄🙃
11 Yorumla Hissiz oluyorum bütün kanım canım çekiliyor çok zor sinirlenen bir yapıya sahibim birikimler anca o raddeye getirebilir öyle oluncada kendimle baş başa kalıp bol bol yürüyüş yapmak beni rahatlatıyor..
14 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 832 cevap paylaştı.
1 yılBir şeyleri firlatma huyum yok Allah'a şükür bağırırım ağlarım sonra çikolatamı yer sakinleşirim
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayatımda sinirlarimi. gecen saygısız bir adama ve onurumu güvenimi yerle bir eden , birdaha da asla geri hicbirseyin duzelmeyecegini anladığımda, ilişkim bittiğinde komple evliliğimi bir çöp eden adama bıçak cekmistim. Yüzüne tukurdukten hemen sonra .
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı.
1 yılBirşeyler fırlatamam fırlatırsam tekrar ben toplamak zorunda kalırım daha çok sinirlenirim 😂 Yalnız kalınca sakinleşiyorum🙅
11 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 5b cevap paylaştı.
1 yılkolay sinirlenmem o yuzden sinirlenince baya cildirabilirim ama emin olamadim sakinlesebilirim de. benim kararlilik seviyesi ahshahsh
11 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı. Genelde kolay kolay sinirlenmem sinir olmak yüzde oranı düşüktür, ama öfkelendiğim oluyor küçük şeyleri bazen takıyorum sonra da geçiyor.
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Telefonu tam duvara fırlatacakken fakir olduğumu hatırlayıp kılıfı telefondan çıkarıp kılıfı fırlatıyorum🤣
11 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 5,7b cevap paylaştı.
u 1 yıl20 dk maksimum sonra gider öper barışırım sevdiğim biriyse. sdfgv
13 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler. Her şey insanına göre tabi 😌
1 yılSinirlenince kendimi kontrol edemiyorum, önüme ne gelirse fırlatıyorum..
12 Yorumla- 1 yıl
O imkansız be bro
1 yılKolay sinirlenmem sinirlendiğim zamanda bir şeyler kırmadan kendime gelemem geçen televizyonu kırdım sonra paşa paşa gittim yenisini aldım 20k para havaya uçtu yaa al bak şimdi de buna sinirlendim ahaha
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılAyy yok sakınleşemem ben hemen. Ağlamam lazım illaki 😬
14 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle anında etkili. Çok sulugözümdür zaten 😆
- 1 yıl
☺️🙃
- Kişilik & Karakter konusunda 4,2b cevap paylaştı.
1 yılOlaya bağlı simdi çabuk sinirlenmem şakaya vurup dalga geçerim sonrası zor oluyor genelde
11 Yorumla Hemen sakinleşemiyorum ama bişeylerde fırlatmıyorum yavaş yavaş geçiyo😂
11 Yorumla
1 yılSinirlenince hanım hanımcıklığımdan baya taviz veriyorum 😅
15 Yorumla- 1 yıl
Sinirli olmadığım zamanlarda ki sakinlik yeter de artar:d
- 1 yıl
Kamu spotu olmaya aday bir soru galiba nfndnd
Yarım saat bağırıp çağırmam lazım bir müddet yanıma kimse gelmesin
11 Yorumla
1 yılEskidn biseyler firlatmadan rahatlamiyordum bu yuzden 5 telefon kirdim artik daha sakinim cok sukur
13 Yorumla- 1 yıl
Canimiz sagolsun 😀😀
Kişilik & Karakter konusunda 797 cevap paylaştı. Ne kdr sinirlensemde bir şeyler fırlatmadım ama içimden geçirdiyim odlu ne yalan diym ve işin içine kırgınlık girmemişse çabuk sakinleşirim zorlasan 1 gün
10 Yorumlayani öncelikle o ortamı terk ederim ve sakinleşmeye çalışırım. içimden bi 10 akadar sayarım sonra da algımı başka yöne iletirim daha mutlu hissedeceğim şeylerle ilgilenirim. sonuç olarak bişey fırlatmadan sakinleşirim :)
11 Yorumla
1 yılArtık son 20 yıldır diyebilirim, ulkece bunalimdayiz. Kolay sakinlesmedigimiz gibi, olayın kisilerin kendinden uzaklasmayinca daha kötü sonuçlarda olabiliyor
10 Yorumla
1 yılBaşlarda susarak tepkimi gösteririm takmam yani baktım üzerime geliyo napacağımı bende bilmiyorum belki kendime zarar veririm belki bi şeyler fırlatırım.
10 Yorumla
1 yılSinirlendiğim duruma veya kişiye göre değişiyor. Genelde kendimi kontrol ederim. Sakinlesirim. Ama canını acitmam gerekiyorsa Sinirlendiğim kişinin yakarım canını.
10 Yorumla
1 yılYok benim için sakinleşmek zor oluyor ama 3 bardak su içiyorum derin nefes alıyorum iyi geliyor
10 Yorumla
1 yılÇok gereksiz konuşuyorum ne gelirse ağzıma başğır çağır söylüyorum sonra sakinleşince pişman oluyorum neden böyle birine dönüştüm anlamıyorum
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 926 cevap paylaştı. Duruma göre. Kendimi frenleyebilirim bir noktaya kadar. Frenlemek istemiyorsam da Allah ne verdiyse artık.
10 YorumlaBiraz uzun sürüyor ama sağa sola zarar vermiyorum.
Bunu yaparsam sonradan kendime daha çok kızabilirim.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 360 cevap paylaştı. İnsani veya kendini anlama/algılama yeteneğin son evresine geldiği zaman sana sinirlenip bir şey fırlatanı bile sakinleştirmek oluyor tek düşüncen.
10 Yorumla
1 yılGeçen gün birinin kapısını içe. geçirdim yumrukla. İnsanlar, tam şiddet uygulancak zaman neden kaçar bilemem, olan kapıya oldu
10 YorumlaBeni gerçekten aşirıii sinirlendiren bir şey ise her hatırladığımda yeniden sinirleniyorum😂😂😂geçmiyor ama genelde ssallamam
10 Yorumla
1 yılBi şeyleri fırlatma huyum yok biraz bağırırım hala sinirim geçmediyse kimsenin olmadığı bi odaya geçip ağlarım bi güzel uyuya kalırım sonra
10 YorumlaBeni sinirlendirmek kolay değil sinirlenirsemde hızlı sakinleşirim
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı.
1 yılkolay kolay sinirlenmem ama sinirlenirsem dizginlerim kendimi
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 860 cevap paylaştı.
1 yılÇığlık atıyorum sakın kalmaya çalışan biriyim dayanmaz isem çığlık atıyorum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
u 1 yılBir şeyleri tekmelemeden, yumruklamadan rahat edemiyorum
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 yılYok ağlar üzülür bağırırım filan sonra sakinleşirim
10 Yorumla - Kişilik & Karakter konusunda 494 cevap paylaştı.
1 yılSinirlenirim ama içeride. Bazen de sinirlnmemek için kendimi sakinleştiriyorum.
10 Yorumla
1 yılBir şeyler fırlatmak, sağa sola saldırmak güçsüzlüktür.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 547 cevap paylaştı.
1 yılKüfür ediyorum sinirlenince bağırıyprum çağırıyprım bir şey fırlatamam pahalı hersey
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Hiç bir şeye zarar vermem. Kendimle baş başa hallediyorum.
10 Yorumlahemen sakinlesemiyorum ama bazende bir soze yumos oluyorum sakinlesiyorum
10 Yorumla
1 yılMaalesef bir şeyler firlatamiyorum ağzıma geleni söyleyerek sakinlesiyorum uzun sürmüyor o da
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
1 yılNeden sinirlendiğime bağlı. Ama birkaç saat sürebilir
10 Yorumla
1 yılBir şeyleri kırıp dökmeyi nadiren yaparım daha çok sakinleşmeye çalışıyorum
10 YorumlaOrtalığı birbirine karıştırıp her şeyi kırarım. Buna hakim olamıyorum. Duygusal olarak her ne kadar kendimi yönetebilsem de öfke beni ele geçiriyor.
03 Yorumla
1 yılTemiz hava ve su içmek en iyisi. Yürüyüş bir de.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBen sagolsunlar sinir hastasi oldum oyle firlatiyorimda deliriuorumda
10 Yorumla
1 yılKırıp dökmeden rahatlayamıyorum. En son kardeşimin burnuna kapı kolu fırlattım bir ay kendine gelemedi
10 Yorumla
1 yılYalnız kalmayı tercih ediyorum.
11 YorumlaBuna sebep olan kişilere saldırıyorum xmndndmd
11 Yorumla
1 yılİçimden küfür ede ede 🤣
14 Yorumla- 1 yıl
Fakiriz zaten ne kıracaz 😂
- 1 yıl
🤣🤣🤣
1 yılçok nadiren bir şeyleri kırarım genelde ya şarkı açarım ya da psikolojik olarak kendim zorlar sakinleşirim
10 Yorumla
1 yılhemen sakinleşmem ama kırıp dökmem de, ortamdan uzaklaşıp durgunlasiyorum bı süre
00 YorumlaBenim sinirimin kontrolü yok. Duman çıkıyor resmen beynimden
00 Yorumla
1 yılDuygularım çok anlık aşırı parlayabiliyorum. "max 5 dk"
10 Yorumla- Devamını Gör (25)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem