Hiçbir şey yapamayan bebekler isteklerini ve tepkilerini ağlayarak gösterdiği için bir yetişkinin ağlamasına özellikle erkeklerin ağlamasına da böyle bakılır.
Oysa ağlamak tam da dediğin gibi bir şeydir. İki tane de şarkı ekleyeyim.
‘Ağlamak yaşayan binlerce duygu’ ‘İndir maskeni bak gözyaşların yakışıyor yüzüne’ İki şarkıyı da ilk kez dinledim o yüzden teşekkür ediyorum. İkisinden de en sevdiğim sözü alıp paylaşmak istedim. Bebekler ağlayarak isteklerini belirttiğinden onu mu anımsıyor insan için için?
Ağlayan görsellerin hepsinde kadın görünce hoşuma gitmedi, cinsiyeti bakışta belli olmayan bir görsel arasım onu da bulamadım. Toplumsal olarak algı erkeklere daha baskıcı oluyor bu konuda en azından onu temsil etsin dedim. Erkeklerin zayıf olduğunu düşündüğümden değildi. Şimdi yanlış anlaşılabileceği vicdani muhakemeye girdim.😖
Kullandığım görselin anlamını bilmeden kullanmam utandırdı beni şu an. Ama kanatları siyah değil altlara doğdu koyu renkler kullanılsa da siyah denemez. Kalp kırıklıklarını ve bastırdığı öfkeyi gururla gösteren bir ifade. Şimdi anlamlı geldi. Yine bir şey öğrendim senden. Teşekkür ediyorum 🙇🏼♀️
Bilhassa erkeklere dayatılan ve uzun zamandır etiket halini alan bir şey bu. Elbette, kadınlara yönelik de sıklıkla kullanılıyor. Hepimiz et, deri, kemik dolu düşünebilen ve duyguları olan varlıklarız. Fiziksel ve en çok da duygusal acının en masum ve normal tepkimesi olan "gözyaşı dökmek" de aslında tamamen normal ve insanî bir durum. Yani, zayıflık değil bu.
Ağlamak hassas ama güçlü kalplerin bir eylemidir. Kendi içinde mücadele etmeyi başarmış olgun bir ruha sahip olduğunu gösterir. Kimi zaman yalnız ve sessiz içine ağlar, kimi zaman da çok güvendiği bir omuza akar yaşlar hafif seslice ve bu kişiyi zayıf düşürmez.
Ağlamak insanlık hali. Ben de ağlıyorum arada. Ağlamak öfkeden iyidir. Ağlamak bir yangını söndürmek demektir. O yangındansa ağlamak daha iyi. İçine atmak değil bu dediğim. Ağladıktan sonrada mantıklı bakıp hayatına devam edersin.
Ağlamak bir çok duyguyla beraberinde gelir. Nasıl ki mutluluğu doyasıya yaşayabiliyorsak ağlamakta öyle olmalı benim için. Zaafların yansıması olarak algılamıyorum bunu.
Çok çok eskiden ergen zamanımda dinlediğim bir şarkıdaki sözü aklıma getirdi görsel, erkek adam ağlamaz en büyük yalan, ağladım bebeğim, yazdım senin için..,