Alışmak, peki ama neye? Yaşadığımız acıya mı, hissettiğimiz sevgiye mi, bir zamanlar yanıp kavrulduğumuza mı, her günle birlikte artan yalnızlığımıza mı? Bazen insan bu alışkanlığın silsilesine inanır. Kısa süreli bir adanmışlık vardır bunun altında. Alışmamanın kendisi olur alışmamak.
Alışmak zor ise alışmaya mecbur bırakılmak daha zordur.
Kendi isteğin ve iradenle alışayım değil, insanların hayat şartlarının doğduğun yaşadığın coğrafyanın dayatması ile alışmak zorunda kalmak en kötüsü. Başka bir şey gelmiyorsa elinden alışmaktan başka çaren yok. Kötünün kötüsü diye buna denir.
Bir kişinin psikolojik, fiziksel ve sosyal olarak zarar verici sonuçlarla karşılaşmasına rağmen kendini bir nesneye ya da kişiye mecbur hissetme durumudur.
Peki alışmak neydi?
Hatırladığım kadarıyla alışmak kişinin etrafındakilere verdiği kararlaştırılmış davranışlar bütünüdür.
Hangisi daha kötüydü tabiki bağımlılıklar daha kötüydü.
Daima eksik hissedersin ve bağımlı olduğun kişiden onay beklersin.
Fiziksel ve pisikolojik bağımlılıklar da işi daha berbat hale getirmektedir.
Fiziksel bağımlılıklar. sürekli kullanilan bir maddenin bir süre sonra vucudun bunu ihtiyac olarak algılaması
Psikolojik bağımlılıklar. onsuz yapamayacağına inanma halidir. Nerden bakarsan bak iki ucu
Burada da görüyorum özellikle kadınlar görünümleri konusunda fazla hassasiyet gösteriyorlar, kendi kendilerine resmen eziyet ediyorlar. Ne için? Daha güzelini bulunca bırakıp gidecek olan, yetersiz bir tür için😂
Hahaha yetersiz bir tür😸 Bu iş az biraz olsa yine bir yere kadar anlayacağım ama olağan olmayan bir absürtlük var. Bu sadece özgüvensizlikle açıklanamaz. Daha güzeli diye bir şey de yok hepsi aynı artık😸
Kıyaslamak ve kendine yabancı kalmak. Alışmaktan daha kötüsünden de kötüsü ise hepsinin ötesinde yatan, hissizliktir. Hiçbir şeye şaşırmama durumu, her şey olabilir beni hiçbir şey şok edemez artık noktası
Beyin o maddeyi bilir ve reseptör açar. Şöyle örnek vereyim, annem bana hamileyken kokain aldı ve bağımlı oldu diyelim, bende de bağımlılık gelişti. Ama annem doğumdan önce kokaini bıraktı ve ben hayatım boyunca hiç kokain kullanmadım. Ben bu yaşımda bile kokaine bağımlı biriyimdir ama kokain kullanmayabiliyorumdur. Bunun nedeni kokainle uyarılan reseptörlerimin sayısı çok azdır. Eğer bir kere kokain alırsam beynim bunu tanır ve hızlı bir şekilde tekrar reseptörleri açar ve bağımlılık kaldığı şiddette devam eder. Normalde kokain bağımlısı olmayan kişiler hemen bağımlı da olmaz. Bu da "aa bi kereden bişey olmuyomuş" yanılgısına sürükler ve kişi uyuşturucu kullanmaktan çekinmemeye başlar ve devamlı hale gelir. Bağımlılık başladı mı pattis olur sdşlfkdsşf