Flört döneminde bu terim bilhassa önemli. Hatta her daim önemli. Peki sürekli bahsettiğimiz "uyum" konusunda nelerden eminiz? Gerçek uyum, iki tarafın ortak ilgi alanları paylaşmasında mı, yoksa farklılıklarımızı kabul ederek birbirimizi tamamlamasında mı yatar?
Ben insanların öyle 3-5sene “Uyumlu” Olduklarını anlayabileceklerine inanmıyorum.
Uyum, insanın kendini tanımasıylada alakalı. Sen bir ilişkide ya da evlilikde daha önce hiç içinde bulunmadıgın ortam/ hal’leri yaşayacaksın. Sen bunlara ilk defa yaşadıgından, sen kendin bile bu dutumlara tepkini bilmiyorsun. Önce o tepkiyi kendin yaşayıp, onu birkaç tecrübe ile mükemmelleştirecen. Sonra bu tepkinin Sevgilin/aşkın/Eşin ile interaktif noktasını bulup, çıkan sonucun “uyum” olup olmadıgını göreceksin.
Bireylerin/çiftlerin yüzde 50si bunu yapamıyor. Ya uyum diye herşeyi kabul ediyor ysda herşeyi dikte ediyor. Belli bir süre sonrada olay uyumsuzluk oluyor
Aslında temeli oldukça basitte yatar. Örneğin makina sistemini ele alalım, makinenin iyi işlemesi için parçaların uyum içinde hareket etmesi gerekir. İnsan ilişkilerinde de bu böyledir. İkili arasındaki etkileşimle sahip oldukları farklılıkları ile birlikte ritim oluşturabilmeleridir. Ahengin çanları ancak böyle kulağa hoş gelir.
Gerçek dünya uyum ve düzen kavramının ötesinde değişiyor bu nedenle Allah'ın yarattığı ifade edilen her şeyin uyumlu olduğu konusuna katılmıyorum. Zaten alakasız bir yanıt oldu.