Düşüncenin detaylarda yücelmesi. Herkes gibi düşünmüyorsan ve herkes gibi hissetmiyorsa kalbin; onlar seni ötekileştirecek ve duygularını değersizleştirmeye çalışacak. Farklı olanın ve zihni daha kuvvetli olanın dışlandığı ve hor görüldüğü bir masada oturmaya ihtiyacım yok. Bana değerli bir tohum ek ve sana saygı duyayım, asla çoksun diye kötü olan fikrine baş sallamayacağım; asla kendimi azınlıktan çokluğa kabul ettirme çabasında değilim. Bu kaçınılmaz bir uğraşın içerisinde kendini soyutlayamayacağın bir mücadeledir. Eğer mağlup olmak yüreğinde amansız bir sıkıntıya yol açıyorsa ve kazanmak istiyorsan, sana çok olanların doğru olduğunu söylediği yeri terk et ve yanlışlarınla yeni bir yelken açmalısın; eğer aklın ve kalbin bunu önemsemiyorsa ve onların yanlış olduğunu söyledikleri seni mutlu ediyorsa, bunu yapmaktan asla çekinme. Bulanık bakan bu gözlerim seni görüyor, her yerdesin. Flulaşmış ruhunu görüyorum, arttırıyorum. Seni biliyorum ve seni senden daha çok biliyorum. Seni okuyorum ve söylemek istediklerin için bir açıklamaya gerek yok. Daha anlatmaya başlamadan seni anlamış olacağım, ölmeden çokça yaşamış olacağım.