Koşulsuz sevmek kendini onun uğruna öldürmek değildir. Bir insan seni düşünüp sana bir fincan kahve yapıyorsa ve getirip önüne koyuyorsa bu koşulsuzdur senden karşılığını beklemez ama bu güzelliğe yanıt vermek lazım güzel bir söz ile de olur. Yani koşulsuz sevmek bir taraf ile olmaz iki kişilik ise gayet güzel bir yol yürünür... Ne fazlasına, ne gösterişe hiç gerek yok hiç...
afkurmasinlar annelere 7 24 calisir hic para almadan hic tatil yapmadan belki sevgisini gosteremeyenler vardir ama hic kimse anneden daha cok sevemez 😀
Kural yok, mesafe yok, zorunluluklar yok. Her şeyin tam uyduğu noksansız gönül ilişkisi. İki tarafın sorunlardan uzak, birbirini anlayabilmek için mücadele etmediği evren.
Her duygunun kendi kendini doyurmaya yettiği derin bağlantı. Koşulsuz aşk kalmadı ve her aşk artık koşuldan ibaret.
Takmayı bıraktım, sevmeyi de bıraktım, uğraşmayı da ama şunu söylemek istiyorum ben hayatımda gerçekten seven bir insan görmedim ailem de sevgi nedir bilmez böyle olmak benim suçum değil 🙂
Ben kesinlikle aşkın var olduğuna inanıyorum aklı başında olmayan biri nasıl sever ki? Bide bir insan nasıl binlerce çabayı, sevgiyi küçük bir Kelime ile ifade edip hiç bir şey yapmıyor ki
Benim için koşulsuz sevgi; yargılamadan, değiştirmeye çalışmadan, sadece var olduğu için birine ya da bir şeye içten bir bağ ve şefkat duymaktır. Bu sevgi, kişinin kendisinden başlayarak başkalarına yayılan bir kabullenme ve hoşgörü haliyle anlam kazanır. Bu, insan ilişkilerinde olduğu kadar doğaya, hayvanlara ya da bir ideale duyulan sevgide de kendini gösterebilir.
Para için sevmemek. Mesela ben öyleyim. Ama si... yim para için sevenler kazanıyor. İki kere içimden gelen, ailemden gelen ''birine yük olma kendi masraflarını öde'' görgüsünü bastırıp bir de üstüne adama sigara alacak para bırakmayacak kadar harcattım bir de üstüne kendimi taksiyle bıraktırıp onunda adamın artık parası kalmadığı için orada brnim evin önünde inip kendi evine 1 saat yürüyecek kadar boşalttım 1500 tl lik makarna yiyip 2000 tl lik suşi ile de üstüne çerez yaptım 10 tane de olmeca gold içip bir güzel ödettim. Üstüne kendime çanta ve kore mağazasından pahalı lip gloss ve gündüz nemlendiricisi aldırdım. Valla bu 2 erkek beni asla unutamıyor. He ben bu ikisine üstüne hakaretler ettim. Erkekler bundan anlıyormuş demekki. Bir daha birini çok seversem böyle yapacam. Taktik bu.
Koşul olduğu zaman zaten sevmek olmaz ki. Alışveriş olur. Bir teşekkür, bir onurlandırma, hayatım, aşkım diye yapmacık değil içinden gelerek hitap etmek, durup dururken sarılıvermek. Ama karşılığında ot gibi duran biri varsa o iş yürümez.
Koşulsuz sevmek sevmenin en zor halidir annen baban bile seni çocuğun olduğu için severken hiçbir şekilde koşul yokken sevdiğin kişi senin için hayatın anlamıdır o sevginin üstü yoktur
Çıkar gözetmeksizin nedensiz karşılıksız sevmek kendinden vermek almadan ama bu zamanda hastalıklı bir sevgi çeşiti bence çünkü karşılıksız sevmek karşılığında sevgi yoksa tüketmiyor insanı bitiriyor
Koşulsuz sevgi diye bir şey yok. Ama bazen şartlar yokuşlu olsa da sevgi azalmaz ve bitmez. Çünkü öncelikler farklıdır ve tatmin edicidir. Dolayısıyla da bazı şeyler engel teşkil etmez sevmeye.
Şehir efsanesinden öteye geçemez. Kişilerin ilk önce kendilerini , bir sonraki evre ise karşındakini kandırmak için söylediği tümce olarak kalmaya mahkum. Kısacası inanmıyorum.