Kötü insanlar bir zamanlar mutsuz insanlar mıydı?

Mutsuzluğun hıncı mı kötülük?
Kötü insanlar bir zamanlar mutsuz insanlar mıydı?

Mutsuzluğun hıncı mı kötülük?
Kesinlikle böyle olduğunu düşünüyorum hiç bir kötülük sebepsiz değildir geçmişte travma yaşamış insanlar hayatında ki karanlık izlerin acısını bu şekilde çıkarıyor doğru değil sağlıklı bir ruh haline sahip değiller ama bunu insanlara anlatınca ne alaka biz de birşeyler yaşadık biz de kötü olalım o zaman diyorlar biraz ince düşünülürse anlaşılabilir aslında tabi ki kötülüğe kulp bulunmaz ama böyle insanları da anlamak iyileştirmek lazım 💁♀️
Kötülük mutluluğun eksikliğinden doğar. Sevgi ve ilgi ile yeterince tatmin olmayan kalp, ruh ve zihin kendini tatmin etme arayışına girer. Sonucunda öfke, kıskançlık ve buna benzer hissiyatlarinı çirkin işlerde kullanır. Ve acı çektikçe ve acı çektirdikçe de yalancı bir mutluluk hissi ile sürekli devam eder. Aslında ruhunun derinliklerinde yaşadığı mutsuz çocuğa bir isyandır bu..
Kötüler sadece kötüdür. Yoksa herkesin canının yandığı konular ve zamanlar olmuştur ama bunun acısını hiç suçu olmayan birinden çıkartan vicdansızdır. İyilerde vicdan olur , yapamaz ama kötüler kötülüğüne bahane aradığından onlarda vicdan da yoktur. Kısacası isteyen çaresini, istemeyen bahanesini bulurmuş.
Kötülük açgözlülükten doğar. Herkes elindekiyle yetinse sorun olmayacak ama hiçkimse buna kani gelmiyor. Hep daha fazlasını istiyorla. Diğer insanlardan daha özel ve ayrıcalıklı olmak istiyorlar. Bu da sömürüyü meydana getiriyor. Eskiden kölelik vardı. Bitti sözde ama bitmedi şimdi modern kölelik var. İnsanlar bu düzeni devam ettirebilmek için kötülük yapıyor. Toplumun en küçük yapısından en bugüne kadar böyle bu.
Cevap
10Cevap
Şöyle ki kötülüğün doğurduğu sonuçlar mutsuzluğu doğurur, mutsuzluğun sonuçları da kötülüğü doğurur. Bu iki kavram kendi arasında kısır döngüye tabidir. Her ikisi de birbirinden beslenir.
Mutsuzluk, olumsuz olan tüm duyguların uzantısıdır ve herhangi bir sebepten kötülüğe bir zemin hazırlayabilir. Kötülük ise dayandığı ve sonuçlarının doğurduğu ile bununla bütünleşebilir.
Evet kesinlikle mutsuzluktan doğar. Ben mutsuzsam herkes mutsuz ve rahatsız olsun mantığındalar
Net
Kötü insan mutluyken de kötüdür mutsuzken de. Kimse bahane etmesin bence yaşadığı kötü olayları. Herkes mutsuz olabilir. Hiçbirimiz 7-24 mutlu olamıyoruz, hayatta acı da var tatlı da. O yüzden hiçbir kötülüğün bir gerekçesi olamaz.
Kötülük mutsuzluğun hıncı olamaz öyle olsaydı bütün mutsuzlar kötü olurdu. Bence kötülük bir tercihtir, bahane diyorsan evet kötülüğün bahanelerinden bir tanesi mutsuzluk olabilir.
Kötülük kadar insanlar benim gibi insanlardan kaçarlar o yani benim gibi bir kız bulup sevgili olup o sevgiliyi korup ve sevmek , onunla evnip çocuğunu aile gibi Baba ve sevgilimde anne olup iyilik yapmak isterim ama Türkiye'de hiç insanların iyilik yapanları göreceğim için ben her şeyden mutsuzluğum bunu siz de olacaksınız
Altında yatan en büyük sebep sevgisizlik geçmişte hor görülmek eziklenmek yani gebelikle geçmişte veya çocukken gördüğü olumsuzluklardan doğuyor, kötülük görüp iyi olabilen insanda çok..
İyilikte kötülükte yaradılıştan insan denegn varlığın içinde bulunur ailen, hayat şartları, stres faktörü ve duygular hangi tarafı seçeceğini karar vermende yardımcı olur.
Kötülük Karaktersizlik den kalbin kararmış olmasından doğar kötü insan zaten başkalarının acı çekmesinden mutluluk duyar
Kötülük yalnızca mutsuzluktan doğmaz, bazen mutluluktan da doğabilir; örneğin, insanın kendini tatmin etme arzusuyla büyüyen egosu.
Mutsuzum ama kötü biri değilim asla olmam kötülük tercihtir
Yo ben de mutsuzum ama kötülük yapmamaya çalışıyorum
Mutlu olamayan mutlu olmayı bilmeyen insanlar başkalarının mutsuzluğundan besleniyor
Kesinlikle aga sevgisiz kötü büyüyen ilk küfür ile tepki verir zaten burada az çok görmüşümdür
Hayır verilen çabaya Karşı gösterilen nankörlükten sonra
Ailenin ilgisizliği eğitim ailede başlar.
Sevgisizlik, mutsuzluk bunlar etken, en büyük etken yaptıklarının sonuçları olacağına inanmamak ya da bilmemek.
Bence değil, bence kötü olmak isteyen her türlü kötü oluyor.
kısmen evet. mutlu olup kötülük yapanda var.
Evet öyle besleniyorlar ama her mutsuzda kötü olamaz 🙅♀️
Mutlu olmak için hiçbir şey yapmazlar + etraflarındaki mutlu insanları da kıskanırlar.
Kötülük insanın doğasında var bence, kötü olacağım çok an yaşadım ama vicdanım beni hep tuttu
Hayır. Her kötülüğe bir bahane bulamayız maalesef, kötü olmak bir tercih
Yoo baya çatır çatır kötüler awk. Kıskançlar iyilikten anlamazlar hatta bu insanalra iyilik yap elini ısırır. Ay tiksiniyorum yaaa şu an çevremde var bir iki tane kötü insan
Yoo ben de mutsuzum ama kötü olamıyorum 😅
Yes
Ace
One piece
Evet olabilir mutsuzluk kıskanclık
Hayır asla katılmıyorum
Büyük ölçüde ilişkilendirilebilir
Evet kötülük mutsuzluktan doğad
Olabilir mantıklı
Genelde öyle beslenir
Çocukluğuna gidilmesi gerek yazıktır.
Bence sevgisizlikten doğar.