- 26 gü
Vicdanımın değişmesinden korkuyorum çünkü bir insanı insan yapan en önemli değerlerden biri vicdandır. Hayat, bazen bizi öyle olaylarla sınar ki, bu süreçlerde vicdanımızın sesini duymaz hale gelebiliriz. Bu, belki de bizi en çok insan yapan yanımızı kaybetmek anlamına gelir. Vicdan, bir başkasının acısını kendi acınmış gibi hissedebilmek, adaletsizlik karşısında ses çıkarabilmek demektir. Eğer bu özellik değişirse, kendimi tanıyamaz hale gelebilirim.
Merhametimin değişmesinden de korkuyorum. Merhamet, sadece birine yardım eli uzatmak değil, aynı zamanda anlamak ve yargılamadan dinlemektir. İnsanlarla olan ilişkilerimde, onların kusurlarına karşı sabırlı olmayı ve zayıflıklarını yargılamamayı kendime ilke edindim. Ancak hayat bazen bizi öyle anlara getirir ki, zamanla kırgınlıklarımız ve yaşadığımız hayal kırıklıkları bu merhamet duygusunu zedeleyebilir. Geçmişte bunun izlerini gördüğüm anlar oldu. Beni üzen, kıran insanlara karşı bir süre soğuk davranmaya başlamıştım. Sonra kendime dönüp baktığımda, aslında bu duygunun beni de olumsuz etkilediğini fark ettim. İnsan, merhametini kaybetmeye başladığında kendinden bir şeyler eksilir; daha sert, daha soğuk ve belki de daha yalnız birine dönüşür. Vicdan ve merhamet, insanın hem kendine hem de çevresine bir ayna tutar. Eğer bunları kaybedersek, hayatın gerçek anlamını kaybetmiş oluruz. Bu yüzden, hangi zorlukla karşılaşırsam karşılaşayım, vicdanımı ve merhametimi korumak için çaba harcamaya devam edeceğim. Çünkü bu değerler değişirse, ben artık ben olmaktan çıkarım.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
- 25 gü
Değişmesinden korktuğum şey, içimdeki denge ve samimiyet. Her şey değişebilir ama kendimi kaybetmek, değerlerimi unutarak başkalarına benzemek istemem. O özgün ve gerçek halim, beni ben yapan şey.
12 Yorumla- 25 gü
Eic için teşekkür ederim 🌸
- 25 gü
Rica ederim 🦋
- 26 gü
Değişmesinden korktuğum şey dünyanın her geçen gün daha rezil ve yaşanmaz hale gelmesi sadece.
12 Yorumla- 24 gü
Teşekkürler yavrum 🖤🥂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- 26 gü
Hiçbir şeyin değişmesinden korkmuyorum doğrusu çünkü her zaman herşeyde ve her yerde değişim kaçınılmaz maalesef
10 Yorumla - 26 gü
Değişmeyen tek şey değişimdir. Korkmaya gerek yok.🤣
10 Yorumla - 26 gü
Hodri meydan korkumuz yok yüreğine yediren gelsin sdfsdfdf 😃
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bakıma muhtaç olmak ve aileme zarar gelmesinden
10 Yorumla- 25 gü
Özüm. Bakış açım, duygularım, insanlara ve hayata dair fikirlerim. Her şey değişebilir ama içimdeki çocuk ve yeniden deneme hevesim, keşfetme merakım değişmesin. En çokta ben değişmeyeyim bir başkası için.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Maddi olarak sağlık açısından kendimde ve ailemde olumsuz değişimlerden korkarım. Manevi olarakta beni ben yapan kalbi, ruhi ve zihni güzelliklerimin değişmesini hiç istemem.
10 Yorumla- 26 gü
Tanıdığım büyük memeli kadınların meme küçültme ameliyatı olması 😅 şaka şaka. Ne olacak tabi ki anayasa
10 Yorumla - 24 gü
Degismesini istedigim sey var. Zulmun ortadan kalkmasi.
10 Yorumla - 26 gü
O kadar sıkıntı yaşadım ki hiç bir şey umrumda değil
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. klasikçiyim dünyanın değişmesinden hep korkmuşumdur
10 Yorumla- 26 gü
her şey değişiyor maalesef ama korkmuyorum hiçbirşeyden yani hayat bildiği gibi gelsin sıkıntı yok.
10 Yorumla - 26 gü
Korktuğum her şey değişti zaten 😃 bir şey kalmadı ki 😂
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 670 cevap paylaştı. Sadece iyiliğin değişip kötü olmasından korkarım
10 Yorumla- 26 gü
Merak duygumun değişmesini istemem.. bilgiye aç biri olarak yaşamak hoşuma gidiyor
10 Yorumla İnsanların ölmesini falan saymasdak sakat kalsam birine muhtaç olarak yaşasam kesin intihar ederdim
10 Yorumla- 26 gü
Ailem ile ilgili konular sanırım
20 Yorumla dillendirmek istemediğim kadar korkuyorum hahah
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam abla
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sağlığım olabilir en değerli hazinem sağlığım..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bedenimin yaşlılığa evrilişi
10 Yorumla- 26 gü
Güzel soru spontan aklima bisey gelmiyor.
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 6,6b cevap paylaştı. Çocuklarımın sevgisi.
10 Yorumla- 26 gü
çok düşündüm ama yok galiba öğlşsjzlaqkanpl
10 Yorumla kişilik ve karakter der susarım :)
10 Yorumla- 26 gü
Sağlığım değişmesin diğerleri benim elimde
10 Yorumla - 26 gü
Degismesinden korktum şey değişti.
10 Yorumla - 26 gü
Değişimden korkmuyorum yerinde değişim iyidir
10 Yorumla Değişimi severim korkmuyorum
10 Yorumla- 26 gü
Sağlık huzur maddi durum
10 Yorumla - 26 gü
Değişme isteği
10 Yorumla - 26 gü
hiçbişey. menmunumherşeyden
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ailemden birinin ( ölü ) olmasından çok korkuyorum
10 Yorumla- 26 gü
Bazı değerlerimin
10 Yorumla Kendim
10 Yorumlaİnsanların tanıdığım ilk halleri😓
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. kendim olamamak
10 YorumlaYaşam standartlarım düşerse korkarım
10 YorumlaKarakter ve kişilik
10 Yorumla- 26 gü
Kendim
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı. Nobet listem
10 Yorumla- 25 gü
değişimin kendisi