Yunan kaynaklarında bilgelik te dağıtan Athenayı tercih ederim. Stratejik te davranır. Nemesis adildir fakat Zeus’un kızı değildir. Değişen dengelerde ben Medusa’yı tercih ediyorum. En azından kendi adaletini sağlıyor. Athena kötüdür bilgelik hırslarına göre dağıtılır. Konuya gelecek olursak kötü de olsa Medusayım.
Sanırım bu duygumdan duyguma değişirdi. Şimdiki halim geçmişteki halime göre daha şeffaf ama tabiki olmayan yanları da var. Mutluluk, üzüntü, sevgi, dargınlık gibi duyguları rahatlıkla gösterebiliyorken. Kinimi göstermezdim. Çokça kin tutan biriydim ve bunu dışarıya yansıtarak yaşamak zor olurdu o yüzden içimde yaşardım. Bu da beni olduğumdan daha bulanık yapardı. Artık onu da rahat bırakmak istiyorum. Bana zarardan başka bir şey getirmedi. O yüzden geçmişe göre daha dürüstüm, hem kendime hemde karşımdakilere.
1
4 Yorumla
Soran
1 yıl
İster istemez hepsini yansıtamaz insan
Mesela beni överler bazı durumlarda (ben ise bilgisizliği mi cehaletimi belirtirim )
Sen en azından bazı şeyleri yansıtabiliyorsun , ben bunları yapabiliyor muyum onuda bilmiyorum.
Kin konusunda , bunun kırgınlıklarla yakından alakalı olduğunu düşünmekteyim. Sen rahat bırakmayı düşünmüşsün bu güzel.
Ben hâlâ bazı konularda sonuna kadar bu durumu yaşıyorum.
"Kin tutmak elindeki en canlı gülü bile soldururdu" derdi değerli bir insan.
İnsan doğduktan sonra ici sevgi ve merhamet ile doldurulmaz ise başka şeylerle dolar diye düşünmekteyim.
Bu böyle uzar gider... Cok uzatmiyim teşekkür ederim
Sen duyguların konusunda olmasa da diğer konularda dürüst olduğun için övülüyorsun bence. Yine bu da görülen bi şey değil. Her halükarda yine öne çıkıyorsundur.
Bu çok zor bir süreç. Ailemden bir üye ile 4 yıl tek bir kelime konuşmadığım zamanlar oldu. Öyle bir kine sahiptim. Günün sonunda bu sadece bana zarar veriyordu. Bir de neden bunun acısını ben hissetmeliyim, dedim ve aşma sürecine girdim. Kesinlikle kırgınlıktan kaynaklanıyor. Özellikle değer verdiğine kin tutmaya daha meyilli olur insan. İlginç bir çelişki.
Kesinlikle sözde bahsettiği kadar karanlık bir duygu olabiliyor kin. Diyen çok doğru demiş. İnsan boşlukta yaşayamaz. O boşluklar akla mantıklı gelecek şekilde doldurulur. Önceliği neyse o tabi. Bunda da katılıyorum. Son olarak umarım bu duygunu aşarsın. En sonunda en çok zarar gören yine sen olacaksın. Bu üzücü olurdu.
Yaptıklarımla söylediklerimin tutarlı olmasına önem veririm. Ama çok karmaşık bir iç dünyam var. Eğer içim dışım bir olursa, kafalar karışabilir. O yüzden dürüst olmak kaydıyla herkese anladığı kadarını ve ne gerekiyorsa onu anlatmaktan yanayım. Benim anlayışıma göre, her zaman doğruyu söylemek gerekir ama her doğruyu her zaman söylemek doğru değildir. Bazı insanlar hayata basit bakar, basit düşünür, kurcalamaz. Onların içinin dışının bir olması, içlerinde bir dehliz gizli olanlardan daha kolaydır..
1
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Bu bakış açısı iyi bir bakış açısı.
son cumlenizde haklısınız.
Bazen hayatta bir dönüm noktası dediğimiz şeyler yaşarız. Beyin yapısı , düşünmesi, bakış açısı hersey değişmeye başlar aniden degil yavas yavas
Tam olarak ben işte, b*k var çünkü. Bir kez olsun fayda ettiğini görmedim. Mesafelerin arası biraz kapansın yeter. Azıcık insanlık tamam, sal yelkenleri suya. Ondan sonrası temiz dayaklık kıvamdayım zaten. Aferin küpe çiçeği.
Mesafe iyidir. Şeffaflıktan bir sonuç alamadık daha. Şeffafa şeffaf rastgelse gene fayda etmez. Böyle b*ktan bir şeydir işte içi dışı bir olmak.
1
6 Yorumla
Soran
1 yıl
cok berbat bir durum. Saf olarak olarak görülmek , cepte görülmek.
Yelkenler var ya o yelkenleri suya indirmek en büyük hata.
İçin dışım birdir net bir insanım, normal de konuşkan biriyim ama kırıldığımda sessiz kalmayı tercih ediyorum maalesef😔😔kimseyi kırmak istemediğim için sanırım...
Elimde değil, hayatta en çok korktuğum şeyler kalp kırmak ve kul hakkına girmek mümkün olduğunca dikkat ediyorum... Rabbim iyi insanlar ile karşılaştırsın hepimizi.