Günlük hayatta da, sosyal medyada da zaman zaman denk geliyor. Özellikle yaşı küçük olanlar için "bu yaşta ne yaşamış olabilirsin" diyenler oluyor. Bende yaklaşık 10 yıl önce çok zor bir dönemden geçmiştim, gerçekten depresyonun dibine vurduğum zamanlardı. Şu ana göre o zamanki sorunlarım basit geliyor ama o an için bana çok zor gelen şeylerdi.
Birde her olay herkesi aynı şekilde etkilemiyor. Beni çok etkilenmeyen bir olay başka birinde daha farklı hissiyatlar oluşturup daha çok üzebilir
Bu yüzden insanların dertlerini küçümseme durumu bana çok saçma geliyor
Ben küçümsemem ama devamlı kendine acıyıp şikayet edenlerden de hiç hazzetmem. Sonuçta hepimiz bugüne kadar yaptığımız tercihlerin sonucu olan hayatı yaşıyoruz. Bunu yapan biriyle birkaç gün önceki sohbetimse şöyle 👇🏻
Evet onlar da çok büyük etken ama yoksul aileden çıkma olsa da bir şeyleri oldurmuş insan da çok fazla var malum. Yani sonuçta geldiğimiz yer belli olsa da vardığımız yerin neresi olduğundan kendimiz sorumluyuz.
Asla küçümsemem. Empati duygum yüksektir. Tam tersine anlayış gösterir ve yardımcı olurum. Sonuna kadar dinler ve yardımcı olabileceğim bir nokta varsa elimden ne gelirse yardımcı olurum. Burada bile 10 k ya yakın insanı dinledim. 1 kişi hariç herkesin sorununu takıntısını derdini çözdüm. Hiçbir dert küçük değildir. Aksine insanın kendi içinde büyüktür. Lakin , dinlemek gerek , anlamak gerek ve çözüm üretmek gerek. Bu yüzden ben çok dinledim ve dinlediklerim tecrübe ve olgunluk kazandırdı. Ve dert şükür sebebidir bunu da unutmamak gerek. Dert Rabbimizi unutmamamızı sağlar bir yanda. Bir yanda da aciz olduğumuzu hatırlatır. Bu sebeple derdim var sıkıntım var diyeni daima dinlerim. Küçümsemek , alay etmek gibi kavram insan olana yakışmaz. .
Teşekkür ederim. Ama bazen de düşünceli olmak insanı yorar. Ama ne olursa olsun. Şahsen derdi olan insana asla gülemem. ya da umursamama gibi durumum olamaz. Kendi derdimmiş gibi dinlerim. Bazen de insan anlatmak ister. Dinlenmek ister. Anlaşılmak ister. Belki de yaşadığımız şeylerden ötürü bu kadar empati duyuluyuz.
Evet doğru diyorsun. Ben bir ara psikolog olmak istiyordum, sonra iyi ki öyle bir yola girmemişim dedim çünkü ben hassas biriyim, birinin derdinden çabuk etkilenebiliyorum. Fıtrat meselesi birazda
Bana hala diyorlar. Üni oku belgeni al senden çok iyi psikolog olur diyorlar. Etkileniyorsan evet bu sıkıntı. Çünkü ; bir ara çok yoğun dert dinledim. İnan başım ağrıyor yorgunluk var. 3 gün ara verdim. Komik videolar veya çıktım gezdim dolaştım su sesi inşirah felan dinledim. Hani kötü şeyler dinlemek de yordu. Ama geçende Allah razı olsun dedi biri. İnan çok mutlu oldum. Ama çok fazla psikolojik olarak sıkıntı çeken var. Buda beni üzüyor.
Sen öğretmenlikte kal 😂 psikolog olsan gerçekten incinen böyle naif bir ruhun var. Yani dediğin gibi hemen etkilenecek birisin. Duygusslsın ve ister istemez üzülebiliyorsun. Ama öğretmenlik sana keyif veriyor mutlu edşyor. Böyle kal sen 😂
En zor meslek insanlarla uğraşmaktır. Bunda aslında alışmak olamaz ya. Sanmıyorum. İnan aslında genel sorunlar aynı. Allahtan çözümü biliyorsun uygulatıyorsun. Ben yazar olmak istemiştim. Ve aşırı derece de istemiştim. Ama işte nasip olmadı.
Olmaz Aybuke. Anca yaptığım gibi arada ilham gelir yazarım. Kendime veya sevdiklerime özel. Lakin ; bazı araştırmalar yapıyorum. Bazen bu araştırmalar korkutmuyor değil. Ama hepsi tek tek çıkıyor. Şimdi tek istediğim bir an evvel tevbe namazı şükür namazı ve teveccüh namazı kılıp namaza niyetlenmek istiyorum. Eğer ki Allah’ın izniyle namaza başlarsam , kitap okumaya ve yazmaya niyetlenecem
Tek niyetim , tevekkül. Ve teslimiyet. Şu hayatın kirliliğinden , insanların kibirinden , yaşadığımız dertlerden ve gördüğümüz bu insanlık dışı hallerden hem ruhumuzu hem gönlümüzü hem zihnimizi arındırmamız gerek. Hemde irademizi ancak imanla güçlendirebiliriz. Bu yüzden aksatmamak şartıyla niyetlenmem hazır olmam gerek. Sonra göreceksin , çok şey değişmiş oluyor. Zamanında kılıyordum işte bir şeyler oldu bıraktık. Bakalım nasip
Bu arada dersin tasan olursa ben daima dinlerim. Gerçi ikizlerin anlık modun değişiyor. Ama sohbet olsun dert olsun istişare olsun daima olur. Burada herkesle bu denli samimi değilim. Az güvendiğim insan var ve sohbetine değer verdiğim. 🤲
Akşam mı uyudun 😂 uykuya dayanamadın he. O zaman yorucu bir gündü. Şimdi de tabiki uykun yok 😂 sabah erkenciysen gerçekten yorucu bir gün daha olabilir senin için z
Var bir rahatsızlığım. Ama bilemiyorum. Sırtta ağrı oluyor kolum uyuşuyor. Çözemedim. Üşüttüm sanırım bilemiyorum. Uyurum birazdan. Bi yağmur sesi açarım olmadı uykumu getiriyor
Yok hiç küçümsemem mesela en ufak bir olay olan bana deseki saçımı yaptırdım kuaförüm düzgün kesmemiş diye dert yansa yine de üzülürüm duygusal biriyim zaten ben hiç zor bir dert yaşamadım bu arada ama dertli insanlarla konuşmayı severim
Bunu yapmıştım. Aşk acısı çekenleri hep eleştirirdim. Milletin başına neler geliyor da hayatta kalıyor dedirdim. Sonra aynı başıma geldi. Tövbe ettim sjhhh