Bazen ‘Ben bu hayatı hak etmedim.’ diye düşünüyor musun? Zaman zaman yaşadığımız hayatı hak etmediğimizi düşünerek hayıflanırız. Potansiyelimizin kısıtlandığını ve daha iyi şartlarda iyi bir hayatın arzusuyla yaşayabiliyoruz. Senin hak ettiğin hayat nasıl bir yer?
Neyi hak ediyorum bilmiyorum ama şu an yaşadığım hayatı hak etmediğimi düşünüyorum. Belki bir adam öldürmedim, yol kesip eşkıyalık etmedim ama derinlerde bu hayatı hak edecek kadar iyi biri miyim bunun ikilemindeyim halen. Sadece içimde yeşeren duyguların, beni hayal denizimde yolculuğa çıkaran umutlarımın hayatım haline geldiği bir yerde sanırım kendimi gerçek bir ışık gibi hissederdim
Bence yine ışık gibisin ama ışığın özü karanlıkta belli olur. Çevrende seni karartacak yeterince unsur yoksa parlayacağın alanda çok görünmezsin. Belki çevrende bulunan iyi insanlardan kaynaklı hala aydınlık yerdesin, o yüzden düşlediğin gibi parlamıyorsundur.🙇🏼♀️
Zengin birilerinin kızı olmak isterdim sevgiyle büyümesem de olurdu (yine öyle büyümedim çünkü) en azından sessiz sakin kendi düzenimi kurup mutlu yaşardım, hobilerime zaman ayırıp istediğim işi yapmak daha kolay olurdu. Dünyayı gezerdim, insanlara yardım ederdim. Kişiliğim bunu hak ederdi bana göre ama, bu hayatı yaşamasam şu anki ben olmazdım. O yüzden hakettiğim hayatı değil hayal ettiğim hayatı haketmem gerektiğini anladım, bunun için de belli şeyler tecrübe etmem gerektiğini düşünüyorum. Hayal ettiğim hayata çaba göstermeden ulaşan insanları görüp ne kadar özensem de hayat ne kadar adil olmasa da elinden geleni yapmaktan başka çaresi olmuyor insanın
Daha iyinin sonu yok ki. İyinin de iyisi var daima.
Bu akşam üzeri, yine güneşi uğurlamak için yürümeye çıktığımda, kızıl gökyüzünün keyfini çıkarırken, bu güzelliği göremeyen, hissedemeyen insanları düşündüm.
Dünyanın, kalabalıkların karmaşasından, akbaba akrabalardan kendimi soyutlayıp, küçük ama doğal ve huzurlu bir hayat kurdum kendime.
Elimde olanlardan maksimum keyif almaktır benim yaşam biçimim..
Kesinlikle iyinin de iyisi var. Andan kopup saha iyisinin peşine düşüldüğünde, süreç içerisindeki çok şey kaybediliyor. Ve bu çok olağan gibi süregeliyor bir şekilde. Kendine ait bir dünya en güzeli🙇🏼♀️
Teşekkür ediyorum. (Uzun aramalar sonucu bulundu) 🫠 Bunu düşündüğün anlarda feleğe söylenmedin mi? Yukarılarda bir yerlerde bir şeylere ya da? Elimizde olmayan bir döngüye kapılsakta yolumuza çıkan çatallarda farklı bir hayata evrilme şansı da olmaz mı? Yoksa o da mı döngüye tabii?
Aklıma Mr. Robot repliği geldi:’ Kendi istediğimiz kablolu yayın, doğal gaz ve elektrik şirketini bile seçemiyoruz. Seçebilsek bile fark eder miydi? Hepsi aynı bulanıklığın bir parçası. Odak dışında kalan bulanıklık. Eğer tek seçim şansı kılıç ve kalkan arasındaysa buna seçim denilebilir mi? Hayır. Seçimlerimiz bizim için uzun zaman önce tayin edildi.’ Sadece son kısmını da atabilirdim. İş olsun diye paragraf yazdım resmen.🤦🏼♀️
Hatta bir de şarkı ekleyeyim. Hayatında hiç konsere gidememiş bir kadın en sevdiği şarkıcının sahnesinde şarkı söyleyebiliyorsa hem de bu şarkıyı her zaman bir ihtimal vardır 😀
Hayatı ciddiye almamak mı gerek acaba? Ne kadar çırpınıp edinsen de bir yerde gerçekten baştan başlaman gereken zamanlar oluyor. ‘Belki hiç doğmasa mıydım?’ da diyemezsin çünkü sen seçmedin.
Ama bu ihtimalin oranı bizim hayatımıza tekabül etmesi ne kadar dır ki?😅
Valla güzel bir hak ediyorum, şöyle ufakta olsa bahçeli müstakil bir ev, bir tane chooper bir motor ve ufak bir kızım olsun, mutlu ve huzurlu bir hayatımın olmasını isterdim, ama sadece hayallerde kalacak galiba. Ama zaten şu an iyiysiyle, kötüsüyle hatalarımın ve istemeden de olsa hayatın getirdiği şeyleri yaşıyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 203,7b cevap paylaştı.
Tabi ki de güzel bir hayatı hak ediyorum ben.. mutlu huzurlu olmayı hak ediyorum ve bunun için da elimden geleni yapıyorum ve çabalıyorum. tabi ki de bir anda her şey olacak değil
ama yine de her şey bir an önce hızlı olsa daha rahat olurdu ve hayatım kolaylaşırdı tabi ki de.. bunun dışında arkadaş çevrem de olsun isterdim çünkü gezmeyi ve eğlenmeyi çok seviyorum..
bunların dışında evlenip mutlu bir hayatım olsun da isterdim bir tane de küçük kız çocuğum olmuş mesela..
Hayat bizi hak etmeli biraz da, ona çok yüz veriyoruz gibi. Elindeki malları gereğinden fazla değerde pazarlayan bir tüccardı hayat, bunu da zaman adlı silahı ile başarıyordu. Ve ben ticaretimi onunla yapmayacak kadar tutumluyum artık.
Nasil bir hayati hak ediyorum: guzel, mutlu, huzurlu ve rahat bir hayat hak ediyorum. Cunku ben gelecegimi en guzel sekilde insa etme cabasindayim: profesyonel ve kisisel alaninda kendimin en iyi versiyonu olmak icin elimden geleni yapiyorum ve pes etmem kolay kolay.
Elhamdüllilah ve cok sükür kaderimi yaşiyorum bazen Kader benim ellimde bazen ise kendi ellimde olan düsündüğüm kaderim kendi yollunu ciziyor bana yeni duygular, düsünceler, ve değisimeye hazirlanan bi ben oluyorum... Allah güzellikler nasip etsin hepimize 💝
Hak ettiğim hayat huzurlu, samimi ve özgür bir yaşam. Kendimi ifade edebildiğim, hayallerimin peşinden gidebildiğim bir düzen olmalı. İnsanların samimiyetiyle ısınıp, doğanın içinde huzur bulacağım bir hayat. Sevildiğimi hissetmek, ama en önemlisi kendim olmaktan ödün vermeden yaşayabilmek... İşte bunu gerçekten hak ettiğimi düşünüyorum.
Kimseyi suclamıyorum sadece kendimi suclarım kendime yüklenirim olumsuzluklar kafamın içinde gezer bir şekilde onlar ile savaşırım bazen kolay olur bazen zor öyle gider çevre falan onlar sorun degil
Çalıştığım sektörde müdür veya müdürümsü sorumlu olup daha yüksek mavış aldığım bi hayatı hakettiğimi düşünüyom ("Neyine güveniyosun olom" diye soran olursa da işkolikliğime güveniyom)
Hak ettiğim hayat için savaşıyorum. Oturup ben hak etmiyorum diye zırlayacak değilim.. adam evden çıkmıyor sonra hayat bana adil olmadı diye değiniyor.
Sanırım iyisiyle kötüsüyle zaten hak ettiğim hayatı yaşıyorum... Geçmişteki düşüncesiz tavırlarımın bir karşılığı olmalıydı... Bu yüzden bazı şeylere sabretmek daha kolay oluyor bu bilince varınca 😅
Yaşam olarak değilde dönemi yadırgadığım oluyor... Ben kesinlikle bu dönemin insanı olmadığımı düşünüyorum... Belki 1700 lerde doğsaydım daha bir huzurlu olabilirdim
Aslında hepimiz bu dünyada bütün O*ospu Evladının en önde gidenlerinden kurtulmalıyız. İşte millet bu devirde çeyrek değil yarım değil tam bir O*ospu Evladının en önde gideni olmuş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
1 yıl
Kendimi korumaya çalışmaktan çevre edinmeye fırsatım olmadı. Allah kötü aile ile sınamasin.