Uzun zamandır yağmur yağmamıştı ruhumdaki bu çöllere... Zaman algısını yitirmiş bir ben'e zamanin önemini, anlatmak kadar anlamsızdı hayat.. peki hep böyle mi olacakti büyüsü mü bozulmuştu yaşamanın...
dünyanın sonu geliyor diyorlarsa, sana gevrek satmak istiyorlardır. ama paniğe gerek yok diyorlarsa durum ciddi demektir. sabredin sabredin, elimden geldiğince süratli geliyorum -yardım edebilir miyim? -şehvetle doğan toprağa döner. -efendim anlayamadım? -günahla doğan, bana döner."
Temizler temizler hatta üzerine baraj bile doldururuz 😂
Yine sondan başlıyorum. Evet böyle olacak. Eğer o çöle su getirilmezse devam edecek.
Tabi burada kişinin ne yaptığı önemli. Yağmur duasına mı çıkar yoksa kuyu açar veya bulut çekmesi için ağaç mı diker onun bileceği iş.
Sonra yeşerip Nil Deltası'na dönüşebilir her yer 🤩
1
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Ağaç iyidir (yeşili severim bilirsin), kuyu açarız , yağmur dedin. Bununla ilgili bir anım var onu anlatayım. Misafirlikteyiz adamın biri şunu anlatıyor "zamanında yağmur duasına çıkan 15 kişi , yemekleriyle beraber çöle gidiyor. Yemeklerini yere bırakıyorlar ve oturuyorlar. Yağmur duasına başlayacaklar ama kimse kimseyle konuşmuyor (küsler yani) Duaya başlayamıyorlar. herkes yemeye başlıyor. Oradan biri geçiyor. Siz daha birbirinizi affedemiyorsunuz allah size nasıl merhamet etsin. Diyor..."
Temizlemez olur mu hiç. Temizlesin diye hatta mümkünse hemen tarif vereyim Nisan 'da yağan yağmur beyazlatir derler. Özellikle bir Nisan yağmurunda çıplak ayakla toprağa basıp öyle duracaksıniz yağmurun altında. Kipirdamadan yağmur istedi her yerinize değecek çarpacak siz ise sadece yağmuru dinleyecek ve izleyeceksiniz.
1
8 Yorumla
Soran
1 yıl
Bunu büyüklerim de derdi. hatta o yağmur suyunu içerlerdi , cok garipti yere degerken kirlenen bir seydi ama