Mesela insan DNA'sı ile muz DNA'sı nasıl %60 benzerlik gösterebilir? Ya da kanguruların yavrularını taşımak için neden keseleri var ama diğer hayvanların yok? Neden maymunlarla insanların davranışları birbirlerine bu kadar benzer? Onu geçtim bir şempanze türüyle muz'un DNA'sı %98 benzerlik gösteriyor! 🤪 Hayat bazı yönlerden çok garip..
Evrenin sonsuz kabul edilen büyüklüğü. Güneş sisteminde yaşayan basit canlılar mı var sadece sonsuz kabul edilen evrende. Neptün isimli gezegene bir yolculuk yapmak 48 sene mi ne sürüyormuş. sadece gezegeni görme süresi bu. Ki evrenin büyüklüğünü düşününce, güneş sistemi bir kum tanesi. evrenin bu büyüklüğü insanı çıldırtacak seviyede.
Evren, gezegenler üzerine detaylı şekilde araştırmalar yapınca, üzerine uzun uzun düşününce o kadar soru işareti ve garip gelen şey var ki. 🥱😅
Bunlar hayatın sırları…. Mesela iki sonsuz uzun lazar ışığı tutalım…. Yönleri 1 milim fark etsin…. Bir uzayda bambaşka gezegenr diğer bambaşka gezegenr gider….
zeki insan ile zeki görülmeyen insan arasında 1% bile fark yoktur esasında … afaki olara biri beynin kapasitesini. 3% kullanıyorsa diğer 4% kullanıyor… ama eylemlerde ge hayatta çok farklı algılanıyor….
Kişilik & Karakter konusunda 26,3b cevap paylaştı.
Arkadaşımın ona kötü şeyler dediğim halde bana vakit ayırıp bana tuzak kurması evlen ne yaparsan yap Allah Allah ne kafası yaşıyorsun? sonra kuzenin küçüklükten beri tuzaklar kurması başka ailesinin bana karşı değişik olması