İslam dinin kuralları çok katı değil mi ? Kapalı giyinmek zorundasın erkeklerin sesini duyması bile harammış filan.Tamam iyi yönleride var ama aşırı disiplinli ,katı,sert kurallara sahip.Ve çoğu kişi emredilenleri yerine getirmiyor.Sizde ağır gelmiyor mu düşündüğünüz zaman yapmamanız gereken yasaklar çok ,yapılması gereken emirler ağır .Tam anlamıyla baştan aşağı bir müslüman olmayı zorlaştırıyor bence bu durum.
Cevabın nedir?
+1 yılAvatarında koreli bir adamın resmi olan arkadaş cevabımın temelini benden önce söylemiş anafikir için tebrik ederim.Olay ne biliyor musun?
Tek değişmeyen din islam'dır diğerlerini dışlayın onlar dinlerini değiştirdiler yanacaklar diyorlar di mi? İslam'ın değişmediğini kim kanıtlayacak sana? İslam Araplar ve takiben Türkler tarafından öyle bir değiştirildi ki adamcağızın ağzından çıkmayan sözler mahalledeki gariban amcaların sözleri bile hadis diye yazıldı çizidi.Mezarı olsa Hz Muhammed ters dönerdi utancından emin ol.
Peki neden mi çok eminin insan eliyle şekillendiğinden?
Çünkü Allah yarattığı bir dini açıklarken kul aklına uygun şekilde açıklar anlayabilelim diye.Hani yobaz kesim der ya anlayamazsın düşünme dinden çıkarsın diye.İşte aslında en büyük günah o.Allah'ın insana verdiği 2 hediye var.Birincisi özgür irade ikincisi de beyin.Bunları kullanmamanı söyleyecek bir yaratıcı olduğuna inanmak mı dindarlık sence? Neyse dağıtmayalım: Allah mantığı verdi her dönem kullanın diye İnsanoğlu ne yaptrı kafasına göre şekillendirdi ve din zamandan bağımsızdır diyerek hala binlerce yıl önceye bağlı kalmaya uğraştı.Halbuki bunu yapmak bile yaratıcısına hakaret etmekti.
Dini yozlaştırıp menfaatleri için kullanan her kesim İslam adı altında bir kural ekledi.Öyle ki insanlar artık kutsal kitaptan değil dersane abi ablalarından dini öğrenir oldu.Her hocayı peygamberleştirdiler kafalarında.Ve istedikleri oldu: özgür irade ve beyin artık kullanım dışı olmuştu.
Şimdi işin özünü anladın sanırım.Senin yaratıcın en hoşgörülü olan kolaylık dini dediği bir dini bu modda dayattırmazdı kullarına.İslam'ı düşürdükleri halden dolayı milyonlarca kişi cenneti rüyasında bile göremeyecek.Din eleştirilince anasına küfredilmiş gibi saldıranlar işte bu bahsettiğim sahte İslam'ın öğretildi ve beyinle irade yoksunu şeytan yolcularıdır.Sen kimseyi dinleme bildiğini yap.
KALBİNİ VE BEYNİNİ DİNLE.İŞTE O ZAMAN YARATICIN SANA BAŞKALARINA ZARAR VEREREK DEĞİL ONLARA ZERRE KADAR MÜDAHELE ETMEYEREK YAŞANAN İSLAM'IN GERÇEK İSLAM OLDUĞUNU FISILDAYACAK.78 Yorumla- +1 yıl
ya peki "Onları nerede yakalarsanız öldürün ve sizi çıkardıkları yerden onları çıkarın. O fitne, öldürmeden daha şiddetlidir. Yalnız Mescid-i Haram yanında onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla savaşmayın. Fakat sizi öldürmeye kalkışırlarsa, hemen onları öldürün. K�firlerin cezası böyledir" buna ne demek lazım?samimi soruyorum.
- +1 yıl
1.Güncel düşününce benim yaratıcım,beni geçtim sonsuzluğun yaratıcısı kullarını cinayete teşvik etmiş olamaz.O yüzden güncel düşünmem gerekiyorsa ikinci maddeye bakmam lazım
2.İlgili dönemde İslam ın İ'sini duyunca insanları katleden putperestler vardı.Savaş hakimdi.Bu anlatılmış.Tavsiye verilmiş.Olay anafikri çekip çıkarma olayı.
Ama İslam'ı binlerce yıl öncesiyle yorumlayanlar hristiyan el uzatınca suratını tükürür.Onların mezarında şeytan rakı sofrası kuracak haberleri yok. - +1 yıl
Aynen imanın reklamını yapanların hali nicedir ve yaptıkları reklamın tam tersidir karakterleri.
joeyjoejr ne güzel anlatmiş yobazlığı çok beğendim. - +1 yıl
bireysel yorumuna bakıldığında haklı olabilirsin ama şöyle bir sorun var ki mülümanların ağırlıkta olduğu yerlerde oruç tutmuyor olmak vs dine saygısızlık müslümanlığa saldırı kabul edilebiliyor.böyle ir durum ayeti yorumlayanın esnekliğine de bağlı olarak linci serbest kılabilir.yani müslümanlar tam anlamıyla eğitilene kadar herkesin dinden uzak kalması gerekebilir.
- +1 yıl
- +1 yıl
18 bin alemi yaratipta ayni anda idare eden yaradan ayni anda her duaya karsilik verip milyonlarca canli dunyaya gelmesini saglayan rabbimiz kuran-ı kerimin degismesine izin mi vercek? Buna gucu yetmez mi oyle bir yeter ki dunya tepe takla olur aklinizi basiniza toplayn islamin kurallirini biraz dusunurseniz hepsinin mantigini bulacaksiniz biri de tesseddur o olmasa herkez bir yerlerini acip gezecek namus ar kalmayack her an her yerde zina olacak evlilik disi (seytanin xocuklari ) dunyaya gelecek kiyamet yakin olack hesap gunu dinden suphe edenler bile hesap veremeyeck..
En İyi Cevaplar
+1 yılSen Hiristiyanligi ve yahudi dinini bilmedigin
TEVRAT, ZEBUR, İNCİL'DE "KADIN"
İncil'de “Kadın” konusu Erkeğin Egemenliği, Karı Koca İlişkileri, Zina ve Boşanma başlıkları altında toplanmıştır.
ERKEĞİN EGEMENLİĞİ
Kadınlar toplantılarda konuşmamalıdır.
Kadınlar toplantılarda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın belirttiği gibi, uysal olsunlar.(1. Korintliler 14/34)
Kadın toplantılarda öğrenmek istediklerini, ancak eve geldiklerinde kocasına sorabilir. 1. Korintliler 14 / 35 : «Öğrenmek istedikleri bir şey varsa, evde kocasına sorsunlar. Çünkü kadının toplantı sırasında konuşması ayıptır. »
Kadın erkeğe egemen olmasın.
Kadın sükunet ve tam bir uysallık içinde öğrensin. Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum. (1. Timoteos 2/11)
Kadın erkeğin altında ikinci derecededir. 1. Timoteos 2 / 13, 14 : « Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı. Aldatılan da Adem değildi, kadın aldatılıp suç işledi. Bu bakımdan yöneten, kadın değil erkek olmalıdır.» 1. Korintliler 11 / 9: «Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı. »
Kocalarınıza bağımlı olun.
Ey kadınlar Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. (Efesliler 5 / 22)
Tanrı'ya bağımlı olarak yasalarını, buyruklarını nasıl yerine getiriyorsak, kadın da kocasına bağımlı olarak isteklerini yerine getirmelidir. Efesliler 5 / 23,24: « Çünkü Mesih bedenin kurtarıcısı olarak kilisenin başı olduğu gibi, erkek de kadının başıdır. »
Kadın dua ederken başını örtsün.
Kadın başını açarsa, saçını kestirsin. Ama kadının saçı kestirmesi, ya da traş etmesi ayıpsa, başını örtsün.(1. Korintliler 11/6)
1. Korintliler 11 / 8,10,13: « Çünkü erkek kadından değil, kadın erkekten yaratıldı. Erkek kadın için değil, kadın erkek için yaratıldı. Bu nedenle ve melekler uğruna kadının başı üzerinde yetkisi olmalıdır... Siz kendiniz karar verin. Kadının açık başla Tanrı'ya dua etmesi uygun mu?»01 Yorumla- +1 yıl
Incilde, ve Tevratta ortunme:
Pavlus'un bu açıklamalarından sonra, Hıristiyanlıkta saçın bir telini bile göstermeyen baş örtülü rahibe kıyafetleri oluşmuş ve günümüze kadar gelmiştir. İslamiyette de örf ve adet gereği saçın bir kısmının açık kaldığı baş örtüsü kullanılmakla beraber, Kur'an'da tüm saç tellerinin görünmemesi gerektiğine ait hiçbir ayet bulunmamaktadır. Saçları tamamı ile kapatan bir baş örtüsü olan türban, Hıristiyanlıktan İslamiyete geçmiş bir örtünme tarzıdır.
"Kalbinde zerre kadar iman bulunan kimse sonunda cennete girecektir." diye sahih bir hadis var. Birde önce annenin sana karşı ne kadar merhametli olduğunu düşün, bunu 10 la çarptığın zaman elde edeceğin kadar çoktur Allah'ın kullarına karşı merhameti ki bu da sahih hadislerden birinde geçmekte. Yani aslında gözünde büyüttüğün kadar zor değil cennete girmek. Yüce Allah aslında seni kendi annenden bile çok seviyor ve düşünüyor.
Dini zorlaştıranlar arkadaşların da dediği gibi yobazlar. Mükemmel bir müslüman olduğunu her yerde söyleyen ya da en azından milletin gözüne sokan insan aslında riyakardır bence. Gerçek bir müslüman kimseyi hor görmemeli, kendini kimseden üstün görmemeli. Tüm ibadetleri yapıp ruhuna yerleştirememiş olmak da hoş değil. Mükemmel müslüman olmak bu devirde çok zor ama olmaya çabalamalıyız. Bize düşen; iman edip elimizden geldiği kadar kurallara uymaya çalışmak, Allah'a güvenip emirlerini yerine getirmeye uğraşmak ve Allah'ın gazabından yine Allah'ın merhametine sığınarak ümidimizi hiçbir zaman kaybetmemektir.
Bir de son olarak Mevlana ve Yunus okumanı tavsiye ederim. Onların anladığı şekliyle İslamdaki güzelliğini görebilirsin.34 Yorumla- +1 yıl
Şimdi bir de şu cehalet var: Yobaz demek müslüman demkmiş güya.Anlatamıyorum TDK'ya da inanmıyorlar.
- +1 yıl
Yobaz başkasının hayatına burnunu sokan aşırı ve kaba insan demektir.Buradan son kez söylüyorum gerçek yobazlara :) Hem yobaz terimi dinle alakalı bile değil herşeyin yobazı olur.Eh eğitim şart demiyoruz boşuna :)
Zor olmasaydı mükafatı o kadar muhteşem olmazdı ve bu zorluklar zaten bizim iyiliğimiz için inan. Aslında Allahın bize koyduğu kuralların hepsi bizim faydamıza ve biz sadece kendi iyiliğimizi düşünüp kendimizi koruyarak cennet gibi muhteşem hayal edilemez güzellikte bir yere gireceğiz inşaallah.😊
30 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
16
Cevap
41Cevap
+1 yılKuran’ı Kerimde “Allah’ dan başka dost edinenlerin yuvası örümceğin yuvasına benzer ” diye bir ayet vardır.
arapçada kelimelerde erkek ve dişilik vardır ve buradaki örümcek kelimesi dişilik kalıbıyla kullanılmışdır
ve yuvayı dişi örümcek kurar 600 lü yıllarda örümceğin dişimi erkekmi olduğu nereden bilinebilir? başka bir ayette “biz arıya vahy ettik yani bildirdik
ağaçlardan evlerden kendine yuva edin” buradaki arı kelimeside yine dişilik kalıbıyla kullanılmışdır ve günümüzde anlaşıldığı üzere arıların reisi kraliçe
arıdır.
yine başka bir ayette karıncayla alakalı bir durumdan bahs edilir karıncaların reisinden bahs edilirken yine dişilik kalıbıyla bahs edilmişdir ve günümüzde
anlaşıldığı üzere karıncaların reisi kraliçe karıncadır. yine kuran ı kerimde zerre yani atomdan daha küçük bir şeyin bile gizli kalmayacağından bahs edilir.
günümüz biliminde proton ve elektron gibi atomdan daha küçük maddeler yeni bulunmuşken 600 lü yıllarda bunlar nasıl bilinebilir? şimdi o zaman ya diyeceğiz
hz. Muhammed s. a. v e günümüzün biliminde yeni bulunan şeyleri 1400 sene önce zaten biliyordu. ya da bunları ona bildiren arıyı karıncayı örümceği
ve atomu yaratandır!
Gökyüzünü de korunmuş bir tavan yaptık. Onlar ise oradaki, (Allah’ın varlığını gösteren) delillerden yüz çevirmektedirler.)
burada 1400 yıl önce atmosfere
Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah’ın
sanatıdır.
Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır. Burada kıtaların haraket ettiğine
Pek sert olan ve insanlara bir çok faydası olan demiri de Biz indirdik.
Burada demirin uzaydan geldiğine işaret edilmişdir ve bunların hepsi 1400 sene önce yazılan bir kitapda yazıyor ya diyeceğiz ki Hz. Muhammed günümüz
biliminde
yeni bulunan şeyleri zaten biliyordu ya da bunları ona bildiren herşeyi yaratandır.
TESADÜFEN VEYA PATLAMA ( BİNG BANG) NETİCESİNDE OLUŞAN BİR YAPI KAOS GETİRİR AYRICA HER PATLAMA SONUCUNDA TAHRİP ETMESİ GEREKİRKEN TERSİNE SİSTEMLİ VE
HARİKULADE
İŞLEYEN BİR DÜZEN OLUŞTURMASI İLGİNÇ DEĞİL Mİ. BIZİ DÜŞÜNEN BİRİ OLMASIN?
Aklı, şuuru olmayan bir et parçası olan organların mükemmel görevler ifa etmeleri ne hikmettir. Bir diyaliz makinasına bak birde böbreğe bak yan yana
koysan
diyaliz
makinası çok daha havalı, dünya devleri ileri teknoloji ile üretti çokta havalı gözüküyor ama ne yazık ki bu diyaliz makinası böbreğin yaptığının 40 ta
birini
bile yapamıyor. 100 gr bir et parçası olan böbrek 24 saat boyunca senin için hiç durmadan çalışıyor. Biri kul diğeri Allah yapımı olan bu varlıklardan
hangisi
daha mükemmel. Kalp karaciğer göz... ayrı ayrı mükemmel. Bu organlar tesadüfen bu işi yapıyor ama basit bir oyuncak bebeğe gelince orada dur kardeşim onu
bir
yapan olmak zorunda kendiliğinden olması imkansız diyorsak Allahın varlığı orada başlar.11 Yorumla- +1 yıl
Bizi Düşünen Biri Var Derken Allah ı yaratılana Benzetmek Degil haşa Orada Konuyu Açamadım hata Yaptım geri Düzeltemiyorum da Allah iyi düşünür vs vs Allahı Yaratılana Benzetmek Olur Kİ Küfür olur Haşa Allah Yarattıgı Hiçbir şeye benzemez Benzeten Küfre Girer Yazım Hatası Yaptım Özür Dilerim Sonradan Fark Ettim Allah Her şeyi En İyi Bilendir
+1 yılİselamaiyet insanlara kati kurallar sunmustur evet, fakat bu kuralların tamamı insanların mutlulugu huzuru ve hayatı mutlu mesut geçirmeleri içindir. Örnekler verirsek;
-Zina kesinlikle yasaktır >> Zina oldugu için yuvalar yıkılıyor, kalpler kırılıyor, çocuklar boşluık içinde büyüyor.
-Namaz Farzdır >> Namaz vüdudun dengelenmesinde önemli bir rol sahibidir. Gidip spor salonlarına verdiğiniz binlerce lranın karşılığından daha fazla vücud direnci kazanırsıız. Namaz kılan sıhhat bulur.
- Oruç Farzdır >> Oruç tutan kişinin bünyesi sağlam olur ve nefsine hakimleşir günahlardan uzaklaşır bedenini terbiye eder. Sabrı öğrenir. Sindirim sistemi daha iyi ve verimli çalışır.
-Tesettür Şarttır >> Kapalı demiyorum dikkat edin TESETTÜR. Tesüttürlü bir kadın vücüd hatlarını erkeklerden gizler ve erkeklerin ona bakıp şehvetlenmesini engeller. Şehvetlenmeyen erkek laf atma luzumu gormez, tecevuze yeltenmez. Kadının sadece namusu ve emanetçisi olan erkegıne kendını sunmasını emredılır. Sokaga cıkıp herkese kendını pazarlaması erkeklerın hayalıne gırmesı degıl.
...30 Yorumla
+1 yılTamam da sen şimdi modern yüzyıl deyip de Avrupa'nın gavurluğuna bakınca elbette İslam sana zor gelir. O zaman herkes kafasına göre yorumlarsa , şurası bana zor geliyor vs derse bu din olmaktan çıkar felsefe olur . Allah sana karşılığında ebedi hayat olan cenneti vaad ediyor, sen şurada Allah katında beş paralık değeri olmayan bir dünya için buna karşı bir tavır alıyorsun. Mesele zaten sana hoş gelen o vaziyetleri Allah rızası için yapmamak . Allah için bu dünyada sana zor gelen o hallere katlanki karşılığını misliyle alasın. Ayrıca bu devirde yaptığın sevapların da 50 misli olduğunu duymuştum . Allah o kadar cömert anlayacağın .
Hûd Suresi 3 .Ayet : Ve Rabbinizden mağfiret dilemeniz , sonra da ona tevbe etmeniz için ( indirildi. Eğer emrolunanları yaparsanız ) Allah sizi tayin edilmiş bir süreye kadar güzel bir şekilde yaşatır, fazlasını yapan herkese de iyiliğinin karşılığını verir. Eğer yüz çevirirseniz , ben sizin başınıza gelecek büyük bir günün azabından korkarım !1815 Yorumla- +1 yıl
helal olsun süper bir yorum.
- +1 yıl
Estağfurullah Lucius.
- +1 yıl
Her yorumun temiz, saygılı, güzel ve zekice.
- +1 yıl
Teşekkür ederim arkadaşlarım .
- +1 yıl
++++
- +1 yıl
Çok güzel düşüncelerin..Ben de motive olmaya çalışıyorum bunları okuyup:)
- +1 yıl
Haha:) Tamam bi bakıcam :(
- +1 yıl
Teşekkürleer:)
- +1 yıl
Evet alakasız olmuş.
- +1 yıl
E öyle olmamış mı? :)
- +1 yıl
Yani ben şöyle biliyorum dileyen inanır dileyen inkar eder. Bir insan islama girmek icin zorlanamaz. Doğru mu?
- +1 yıl
:)
+1 yılÖğretmen, öğrencilerin aklını karıştırmak için:
- Çocuklar, demiş. Allah hepimizin cennete gitmesini istediği halde, neden bizi dünyaya göndermiş?
Çocuklardan biri, soruya karşılık vermiş:
- Öğretmenim, demiş. Şüphesiz ki siz bizim sınıf geçmemizi istiyorsunuz. O halde neden hepimize birer on vermeyip imtihan ediyorsunuz?..82 Yorumla- +1 yıl
+1
- +1 yıl
++
- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılbiz annemiz babamız müslüman oldu diye müslüman olmuşuz. kaç kişi kuranı baştan sonra okudu da yorum yapıyor. ya bir abd li olarak doğsaydın ve gerçeği hiç öğrenemeseydin?
https://www.youtube.com/watch?v=P912yw0Wc5M&feature=relatedhttps://www.youtube.com/watch?v=doL8AtLN9Aw&feature=relmfu
bu abd li bir papazın müslüman olma hikayesi. gerçekten ibretlik.
çoğu kişi namaz falan kılmaz. ama emin ol 5 vakit namaz toplasan 1 saatini alır ya da almaz. namazın amacı zaten başka şeyler düşündürmemek seni günahlardan uzaklaştırmak.
oruç zamanı kimse kötü şeylerle uğraşmıyor özen gösteriyor. amaç bunun devamlı olmasını sağlamak.44 Yorumla- +1 yıl
"Gerçek" nedir ? Kendiniz söylüyorsunuz babadan oğula nesiliz biz :P Yani seçme hakkı yok ben doğarken mezhebim dinim belli. Hadi ben müslüman doğmuşum çok şanslıyım :P Afrika daki çocuklar ne bilsin müslümanlığı ? Nasıl araştırsınlar ? Onların günahı ne
- +1 yıl
Lafa atlamak gibi olmasın @pandemonium ama zaten islamdan haberi olmayanlar ve bilmeyenler sorumlu tutulmuyor,sadece araştırma imkanı olup da araştırmayanlar sorumlu tutuluyor..
- +1 yıl
Peki bu söylediğiniz nerede yazıyor ?
- +1 yıl
eğer hiçbir şekilde haber alma imkanı yoksa nasıl ölürse ölsün o cennetliktir.
ama şu an dünyada her şey tv radyo internet kısacası haber alma imkanı varsa o zaman maalesef... isteyen araştırabilir.
Allah kimseye ozel bi sekilde "sunu yap" veya "bunu yap" diye emretmez.
sadece oku bana ibadet et der. yapamazsan cehennem veya cennete gidecegini soylemez. ictenlik onemli olan konudur. yine ne kadar gunahin varsa o kadar cekersinde demez.
tovbe et ben her gunahini, her kulumu affetmisim seni neden affetmeyeyim. sen yeter ki tovbe et ayni gunahlari isleme der. islam baskin bi din degildir. aslinda dunyada ki en rahat ve sistemi en makul olan dindir ve biz bunu goremiyoruz. herseyi kafamizda buyutuyoruz. gunahi olmayan hicbir kul yoktur ki peygamberlerimiz bile gunahlarindan korkan kullardandir.
hic birsey yapamiyorsan bile(namaz,oruc ve diger ibadetler) iyi insan olmaya calis. iyi insan olmadan iyi kul olunmaz zaten sen ne kadar ibadet etsende allah her zaman iyi insalari kabul eder.50 Yorumlakapalı giyinmek ? baş ötrmek bacagının altına kadar giymek böle şeyler ''kuranda yazmıo''.. kendini alim sanan kişilerin yorumu ya da o dönemin aklıyla yorum yapan sahabelerin yorumu. o dönem için dediklerinin hepsi dogru ama ya şu anda ?
devir değişti, ve burası eski arabistan değil ve sasaniler de yaşamıyo .
yapılan günahların affı konusunda sert :) buna bayılıyorm, ortodoks değiliz de mi ?29 Yorumla- +1 yıl
Kur'an da tesettür yok diyen bir kişi muhtemelen Kur'anı eline almamış demektir .
Nur Suresi 31. Ayet'e bir göz at istersen ! -1 - +1 yıl
namaz ve başı kapatmak çok açık ifadelerle yazmaz doğru. ama peygamber efendimizin hadisi var ki kadınların saçının teli bile yabancı erkeklere görünmeyecek. bu hadisten de nur suresindeki ayetin başı da kapsadığını görüyoruz. sadece kapanış şekiller değişik. eskiden çarşaf giyen şimdi pardesü giyiyor. mantığa vurursan baş örtmenin mantığını bulamazsın. namaz gibi. ama bazı şeyleri allah emrettiği için yaparsın. 4 dini de araştır. içinde çelişkiler yaşamayan tek kitap kurandır.
- +1 yıl
Ben hristiyanım ailemde öyle fakat ben diğer dinleride araştırıyorum bana uygun olanı seçicem.
- +1 yıl
bencede en iisini yaparsın:) ama 2 tavsiye hayatta ortodoks olma, ve o tek olan şeye cinsiyet yükleme (hz.isa allahın ogludur) gibi. :) o tek ulaşılmazdır. başka ne olursan ol :) ama inançsız asla olma.
Kuranın türkçesini okuyup da bana yazmayın lan. sinir oluyorum. o koca kafanız yetiyosa arapçayı ana diliniz gibi öğrenip kendiniz okuyun, üstü kapalı ifadeleride açın . mantıgın olmadıgı yerde tanrı yoktur. Tanrı her zaman var değil . ki senin kalbin hurafelerle doldgu an oraya tanri giremez - +1 yıl
Tanrı dedin ya şimdi ona da küfredeckler.Yahu burası FEM yurdu sitesi mi arasam bulamazdım nereye düştüm ben?
- +1 yıl
+1 yılnasilki tip kazanmak istyn biri sinva kafasini kaldrmdan haril haril calisyor.bu da boyle.
onune gelen basamklara bastkca yukselecksn.ayrica biz ibadetimize onem vermedgimiz icin bastan savma yaptgmz icin onun tadini zevkini yasiyamiyrz.bazen bi iyilik yapnca ucack gibi oluyrum bn icim huzurlu oluyo.bunu icimdn gelince yapinca yasiyrum .peki diyrum nmzda niye boyle degil .cunku kndimi tam vermedgimi fark ediyrum.ayrica kapali olmak zor degil kizlarin herks bna baksin takintisi var yuzde 99 .o yuzdn bi yerlerini aciyrlar erkkler bakinca hosuna gidiyo bundan dolayiuymuyo cogu.daha yazilck cok sey var ama uzun oldu.b e boyle dusunme.bizim dinimzde su laf cok onmli.zorlastrma kolaylastrn.bu esasin oldgu dini neden Allah bu kdr zor jati sert yapsn ki.demi30 Yorumlahayır değil. bir de ayet var " ameller niyetlerle ölçülür "diye.
erkeklerin sesini duyması haram değl onunda kriteri var. elin adamıyla işveli cilveli konuşuyorsan haram, şarkı türkü söylüyorsan haramdır kurallara göre.
ama önemli olan içindeki niyet. niyetin güzelliğine bile sevap verilir islam dininde. güler yüz ibadetten sayılır. katı değil aslında. zerre kadar yapılan iyiliğie kat kat sevap var. güzel din bizimkisi :)20 YorumlaAslında islam dininin kuralı olarak öğretilen birçok şey kuran-ı kerim de yer almaz ve hakkında açık bir hadis de bulamazsın.bazı şeyler yıllar içinde toplumdaki adetlerin geleneklerin din kuralı kimliği kazanması da olabilir ama sonuçta din dediğin şey kurallara dayanır kurallara dayanmayan şey din değil olsa olsa çorba olur
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 475 cevap paylaştı. yapmak zorunda değilsin islamda zorlama yok nasıl bu dünyada çok da çalıssan olur azda calısıp bu para bana yeter dersin müslümanlık içinde öyle yapan oluyor illaki cennete gidecen diye şart yok yada gitsende cennetin en üstündeki kişi ben olacam diye
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılislamın içine girmeden kuralcı demek normaldir zira bu şeytanın vesvese si dir sana boşver çok zor bir din ne uğraşacaksın der..ama gerçeği öyle değildir içine girince kolaylık olduğunu anlarsın ki zaten sen elinden geleni yaparsan Allah pek merhametlidir çabanı boşa çıkarmaz kuralcı deyip hiç yapmazsan olmaz. ayrıca mükemmeli sadece peygamberler yapabilir biz mükemmel olamayız..ki yüce Allah isteseydi yine de bize merhamet edip dini kolaylaştırdı isteseydi olduğu gibi bırakırdı ve biz hiçbir şey yapamazdık sınav bizim sınavımız zor olsa bile yapmak zorunda olurduk ama o bize yardım etti ve sınavımızı kolaylaştırdı..
20 Yorumla
+1 yılşimdi şöyle bi durum var islamın genel esaslarına göre hayaıtnı düzene koyman gerek şöyleki karşı cinsin dikkatini çekmeyecek şekilde mütevazi giyinebilmelisin artık bunu nasıl yapacagını kendin tayin edecen genel kurallara uyarak,yasaklanan herşey bizim için hepsinde ayrı ayrı bi hikmet var ;)
30 YorumlaBir dini kabul ettiğin zaman
onun bütün kurallarını da kabul edersin.
Kabul etmekle kalmazsın
iman edersin
iman etmek kişiye özel bir durumdur
Bunu kalbinde hissedersin.
Hristiyan olup ben kiliseye gitmem
Müslüman olup camiye gitmek ne tuhaf
Musevi olup Kudüs'ü sevmek zorunda mıyım
gibi sorular
ne kadar tuhaf gelir değil mi.40 Yorumla
+1 yılCenneti istiyosan bu dünyayı cehennem yapmıycaksın, günde 5 vakit namaz maksimimum senin 1 saatini alır seni yaratan için 1 saatini ayıramıyosan o senin sorunundur. Ayrıca sen zina yapmaz öyle oranı buranı açıp başkasının sana öküz gibi bakmasını "SEN" sağlamadığın sürece günah olmaz gibime geliyor açık olanların hepsi hristiyan mı ? Hayır.
He bu arada bende namaz kılmıyorum ama artık cumadan cumaya :)10 Yorumlasen herzaman elini vicdanına koy ve kendine yapılmasını istemedigin şeyi başkasına yapma...Namazınıda kıl bence hiç zor bişey değil namaz dinin diregidir o direge kat çıkmana Allah yardım eder sen bi adım at hele...öyle cennete gitmek sonzuz mutluluk kolaymı şu dünyada bi iş sahibi olmak için okdar çırpındıgımızı düşününce...çıplak gezip yalan söyleyip kul hakkı yemek bize bişey kazandırmaz ...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam baylar için güzeldir bayanlar için katıdır.
Kur anda vaat edilenler hep erkekleredir.
Bayanlar 2.sınıf vatandaştır islam dininde kim ne derse desin...1024 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet bir bayan eli de değseymiş belki daha iyi olurmuş bizim açımızdan
- +1 yıl
Sen ne konustugnu bilmıon.Kendi fikrini kendine sakla.İslam dini hakkında Düzgün konuş.!
- +1 yıl
Küfür yok bir şey yok yasalar öünün de suç da yok kimseye zorbalık yapamazsın adın üstünde şeytansın işte.
Cevap sahibi+1 yılBen ne konuştuğumu biliyorum gayette düzgün konuştum. İşinize gelmemiştir.
Cevap sahibi+1 yılHemen "okduğunu anlayamayan" yaftası yapıştırın, geç bile kaldınız. Bu sizin tek silahınız. Siz okuduğunu anlayan insanlarsınız, öyle mi ? Gerçekten okudunuz mu peki ?
Erkeklerin cinsel hayatı için kadına gerek vardır. Evet islamın kadınlara verdiği tek önem budur. Şeriat dediğimiz ülkeyi kuran a yani allahın kurallarına göre yönetmektir. Örneğin İran da kadınlar baş tacı gerçekten. Kur anı da okudum hadisleri de okudum. Bunun dışında dinle ilgili kitaplarda okudum. Sizler de okuyun. Anlayarak.- +1 yıl
sen şeriatın doğru uygulandığı ülke olarak iranı gösteriyorsan senin genel kültürüne de pes derim. şeriat Kuran da geçer bunu reddetmek kafir yapma tehlikesiyle karşı karşıya bırakır insanı. sen o zaman şartlarında yani Kuran indiği sırada peygamberimize kadınlar aç açıkta kötü yollardaymış erkeğin kadına bakması 4 eş alması buradan geliyor kadınları koruyup kollamakla bakmakla yükümlüdür erkek her kadının ayrı bir görevi vardır. dinimiz o zamanın şartlarına göre emretmiş öyle kafandan atamassın
- +1 yıl
eğer okumayı bilseydin yahu şu surede niye böyle emredilmiş o zaman neden böyle bir durum varmış ki zaten Kuran da peygamberimize ayetler indiği sırada oradaki halkın durumuda anlatılıyor. herşeye cinsellik yönünden bakın siz. kadınların eşler arasında görevleri ayrı.
- +1 yıl
Şeriat gelmek üzere gizli.Sunshine gibiler de demokrasinin çöküşünü coşkuyla kutlayacaklar.Sonra alıştıkları bu rahatlığı bulamayınca mutsuz olacaklar.O zaman da demokrasiye sarılacaklar.Ta ki ikinci bir Atatürk gelene dek.Gerçi ona da camileri kapattı dinsiz der bunlar
- +1 yıl
sunshine gibilerse ? ne demek benim hiç bi beklentim yok. ben Kuran da geçenleri söylerim konuyla alaksız yorum yapmayın islamda kadına anneye verilen önem fazladır bunu bilmiyorsanız cahil cahil yorumlarınızla kirletmeyin buraları bu kada rkaliteli yorum yapanlar içinde çok sırıtıyor
- +1 yıl
He he eminim şeriat gelse dememişsindir 1 saniye bile içinden.Ya ben sizin gibilerin ciğerini göre göre büyüdüm bana yutturma.Ben fakülte mezunuyum burada düşünmeyin günah diyen cahilleri şakşaklayacağına kimin cahil olup olmadığını düşün 2 dakika.Ah pardon ginah düşünme sen en iyisi ot gibi yaşa.
- +1 yıl
konuyu saptırdın sanırım gizlinin avukatısın. islamda kadına anneye verilen değeri gösteren ayet okuyamamışsa bu kara cahil gizli o zaman yorum da atamaz buraya ! sizin gibiler yüzünden insanlar dinden soğuyor çok şükür okudum eğitimliyim kültürlüyüm ve sizin gibi insanları yanlış yönlendirecek tehlikeli yorumlar yapmıyorum. bişeyi bilmiyorsanız susun.
- +1 yıl
Tehlikeli yorumun yok mu yani? Şeriat istemiyoruz diyen kafirdir demişsin bu mu non-provakatif yorum? Rejime karşı çıkmışsın resmen? Eskiden olsa bu yazdığında dolayı seni işkenceden gebertirlerdi irticacaı diye dua et sevgili hükümetine artık rejime karşı çıkmak illegal değil özgürlük oldu yapmayanı dövüyorlar.Kim daha tehlikeliymiş şimdi? Evet avukatım cidden ama gizlinin değil adaletin yakında yobazların tekeline döneceği zavallı bir ülkede ezilenlerin avukatıyım.
- +1 yıl
kimsenin rejime karşı çıktığı filan yok. ben şeriat Kuran da geçer bunu reddedersem kafir olurum dedim sadece ayrıca kimin yobaz olduğunu söylemeden önce kendi yorumlarına bakmanı tavsiye ederim. Kurandan bir ayet inkar eden kafir olur. ben onu dedim. bu rejim mejim meselesi değil. çok biliyosun ya sen
- +1 yıl
- +1 yıl
kimsenin kimseyi yadırgamaya hakkı yok. benim öfkem düşüncesizce bilirmiş gibi yapıp gerçekleri saptıranlara benim hıncım onlara. lütfen hassas bir konu din. burada çok genç arkadaşlarımız var. din gibi bir kavramda cinsiyet ayrımı yapılıyormu Allah aşkına. insanları sınıflandırmayan herkese eşit davranan özünde temeli doğruyu iyiyi edebi güzel ahlakı aşılayan tek maneviyattır din. burda bu arkadaş gelipo kadınlar 2.sınıf vatandaş derse kıyamet kopar benim beynimde kusura bakmayın
- +1 yıl
Yobazlar kadınların kızlık zarını Kur'anda var diye YALAN SÖYLEMİYORLAR MI? Bunun farkında değil misin sen de? Kıza böyle şeyler yapsınlar erkek değil kadın cezasını çeksin her şeyin yani öyle anlatsınlar kıza eh kıza da böyle düşünür.Sen din hassas deyip böyle düşünen kıza çıkışacağına dini kafalarından uyduranlara kızlık zarını Kur'an'a yerleştirip dinden çıkanlara çemkirsen? Ama olmaz di mi aynı golü senin takımın atsa goldür karşı takım atsa ofsayttır.Haksızsan hakssızsın desene?
- +1 yıl
Bu sitede tüm kızların bayıldıüı 2-3 tane din savaşçısı sanal peygamber yok mu? Adamlar yeri geliyor neler diyor ben gözlemliyorum hepiniz yaşa varol şak şak modundasınız? Bu mu genç bir kıza din öğretmenin yolu? Uyarırsan seni çarpar diye mi korkuyorsun? Bu ülkede öğretilen yani söylenen sahte İslam'ın tek suçlusu sizsiniz.Hayır demekten korkanlar yani.Kendi içinizdeki şeytanları defedin önce gizliyi ben sustururum bu kadar diyorum
- +1 yıl
bak fieryclover her fikirde elbet bir yobaz savunucu bulunur. ben bugun islamı işine gelirmiş gibi yaşayanları görüyorum sadece belki ben de tam anlamıyla yaşayamıyorum ama insanların inanış şekline karışamam buna hakkım yok evet benim takımım filan değil hala daha insanları sınıflandırıyorsun dinci az dinci inanmayan diye farkındamısın bu takım meselesi değil din bi bütündür müslüman adam tek bir şekilde tek bir inanış şeklindedir. bunun ötesi berisi yok. bu cahil kötülemek için yorum yapmış
- +1 yıl
Hakaret etmediği sürece cahil demen bile kuralalrını çiğnemektir bunu da biliyorsun di mi? Tamam ya ben sınıflandırdım toplumu ben böldüm herkesin beynini ben yıkadım.Aynı olay senin tesvip etmediğin bir kesimde olsa her fikirde elbet bir yobaz bulunur hakkım yok karışmaya mı derdin sence? Benim için cevaplama bunu bensanal bir karakterim sonuçta.Kendin için cevapla ama.Bu arada hayır demedin o linke özür dilemeyecğim o yüzden.Temizleyin beni bye
- +1 yıl
bayanlar 2.sınıf vatandaştır demekle zaten en başında kuralları kendisi çiğnedi. bu tip yorumları görünce sinirim zıplıyor nedense. tamamen şahsi problemim ok. diğer ateist arkadaşlarımız neden böylesine temelden tehlike oluşturacak yorumlar yapmıyorlar acaba. yahu şu yorumu bir daha okur musun lütfen.. iyi günler fieryclover tamam ben bilmiyorum ben de kör cahilim. insanlara bişeyi anlatmanın ne kadar zor olduğunu bi kez daha gördüm
Cevap sahibi+1 yılBayanlara 2.sınıf vatandaş diyen ben değilim, senin kitabın. Sinirleri zıplıyormuş, kıyamam. Ben inanmak istemez miyim "cennet" diye bir yerin var olduğuna ? Kendimi kandıramıyorum. "kadınlar aç açıkta kötü yollardaymış erkeğin kadına bakması 4 eş alması buradan geliyor" demişsin demek senin kitabın evrensel değil. Demek devri çoktan geçmiş. Farklı düşüncelere tahammülün yoksa kulaklarını tıka. Senin kitabın çelişkilerle doludur. Açıp okumadığına eminim. Siz alimsiniz diyeyim gönlünüz olsun.
- +1 yıl
o kadar emin olma açıp okumadım hiç ha sen kendi dünyanı kurmuşsun zaten kitaba ne gerek var kendi yorumunu yapmışsın ne desek boş
Cevap sahibi+1 yılİşte sorun bu bakın siz benim bunun böyle olduğuna inanmak için şartlandığımı düşünüyorsunuz. 3-4 sene evvel bir arayış içerisine girdim. Araştırdım. İnanın ikileme düştükçe çok yıprandım. Yani insan inancı sarsılınca büyük bir yıkıma uğruyor. Sanki boşluktasınız. Onun evvelinde ahiret inancına sarılıp namaza başlayan ben inanın boşluğa düştüm.
Demek sizinle ben aynı şeyleri okumamışız.
Yukarıda yazmış olduğum ilk yorum kendi düşüncemdir. Farklı düşüncelere de her zaman saygılıyım.İyigeceler
zorlama yok ki.. ister yap ister yapma günahıda senin sevabıda.. bence pek girmemek gerek bu konuya
40 Yorumlayahu çoğu yobazların uydurduğu şeyler. ama tabi yine de sert kuralları var. öbür tarafta da huri var :)
36 Yorumla- +1 yıl
Gavurluk'tan kastım İslam'a zıt olan haller kardeşim .
- +1 yıl
Ben sana katılıyorum .
- +1 yıl
Heh işte tam da o yüzden mantığı kullanmayın günah denildiği an insan elinin değdiğini anlıyoruz
- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılAslında sorun yetiştirilme tarzında..Çevremde tümüyle bunları yapan yok bana da zor gelıyor yapamıyorum...
33 Yorumla- +1 yıl
:)
- +1 yıl
Bu arada motive olmaya çalıştığına inanmam için işe profil resmini değiştirerek başlayabilirsin :)
- +1 yıl
Böylesi daha iyi işte. +1 :D
+1 yıl71 Yorumla
+1 yılçok katı oldugundan inanmak zor geliyor değil mi ?
Halbuki Aşkı da Sevgiyi de ellu tutup görebiliyorsun...42 YorumlaBen de öyle olup olmadığına karar vermek için Kuran'ın türkçesini okuyorum. Sen de oku.
Buna bilgi sahibi olduktan sonra karar vermelisin.65 Yorumla- +1 yıl
her şeyi mantığa vurmaya kalkarsan haşa Allah da yok demeye başlarsın. namaz ve baş örtmede mantık aranmaz . emirdir . yaparsın yapmazsın o ayrı.
kuranın türkçesini okumak yeterli olmaz. tefsirlerini yani açıklamalarını da okumalısın. bir cümle başka başka anlamları ifade eder kuranda. - +1 yıl
Heh işte beyni kullanmak günahtır mantığa vurmak bilmemnedir.Bunlar ieytanın sözleri siz de bunu göremiyorsunuz.Allah verdiği hangi organı kullanma demiş? Yahu şu adamların younlarına gelip güzelim dini faşizm örneği yaptınız helal olsun Allah görüyor ama.Bana istediğinizi söyleyin ama şu gerçek herkesin beynine kaznıcacak kader tarafından: Allah sosyalisttir.
- +1 yıl
Çok haklısın Türkçesini okumak lazım. Ama meal değil de tefsir daha yararlı bence. Çünkü düzgün yorumlayabilmek için o dönemin şartlarını da bilmek gerek. Sadece bir olay üzerine inmiş ayetler var sonuçta.
@grandcannon Tam tersini düşünüyorum. Allah, sorgulayarak mantığını anlamaya çalışarak kazanılan imanı, körü körüne imandan kat be kat üstün tutmuştur. İslam tamamen mantıklı bir dindir bence. Hatta ancak mantığını kullandığın zaman Allah ın varlığına ve güzelliğine yaklaşabilirsin bence.
+1 yılozaman sende akp liler gibi müslüman görün bonusları kap :))
50 Yorumlabu kuralları uygulayanları goruyoruz ınsanları katledıyorlar özellıkle kadınları şımdı bu muslumanlıkmı oluyor çok dusunuyorum kafam karısıyor
45 Yorumla- +1 yıl
kurallari uygulayan muslumanlarin bi cogu sevktli insanlardr.nerde yasiyorsn sn .benim cvrmde kurallara uyup cani olan yok
- +1 yıl
Etek giyen tecavüzü hakeder diye her hgün bayan üyeler inletiyor buraları.Açın gözlerinizi Allah'ın dinini ner hale getirdiniz.Şeytan bile tırsıyor sizden adamlara bak bana gerek kalmadı diyor.
- +1 yıl
Heh aynen öyle dostum.Bu zihinle yol alıp bir de kendilerine seçilmiş din savaşçıları gibi hürmet edilmesini bekliyorlar.Bu arada @ koymamıştım ama sana demediğimi anladığın için tebrikler kafaanı kullandın bak.O diğer alkadaşa göre günaha girdin şu an :)))
+1 yılİslamı bu kadar güzel yapan şey herşeyde bir sınır olması. “Dinde zorlama yoktur.” (Bakara, 2/256), “Sizin dinizin size benim dinim bana...” (Kafirun, 10976). İslam da kuralların olması kişinin hem dünya da hem ahirette mutlu ve huzurlu olmasını sağlar. Ayrıca, İslam’da kılık-kıyafetin standart bir şekli yoktur ama kılık-kıyafet adabı vardır. İslam, toplumun ahlakını zedeleyen, ahlaksızlığı teşvik eden, insanların onuruna yakışmayan giyim-kuşama, hoşgörüyle bakmaz.
14 Yorumla- +1 yıl
" Dinde zorlama yoktur " ayetinin tefsirini biliyor musun ?
- +1 yıl
Hahah alemsin. :)
- +1 yıl
Ben aslında gerçek anlamda o ayetin tefsirini biliyor musun diye sordum ?
Daha doğrusu şöyle mi biliyorsun : Ben inancımı istediğim gibi yaşarım, kimse beni zorlayamaz ve kimse bana karışmaz mı demek istedin ? - +1 yıl
Evet doğru. Din seçiminde kimseyi zorlama olmaz, herkesi kendi iradesiyle din seçmelidir demektir. Doğru biliyormuşsun ancak şu an ki Müslümanlar :" Ben Müslüman ancak sen bana ibadet konularından karışamazsın, seni ilgilendirmez, dinimizde zorlama yoktur." şeklinde yorumluyorlar da belirtmek istedim. Sen doğru biliyormuşsun.
- Kişilik & Karakter konusunda 790 cevap paylaştı.
+1 yılSen uygulayabildiğini uygula da uygulamadığınla hesaplaşırsın.
20 Yorumla
+1 yılşimdi sen üniversitede tıp okumak ya da hukuk okumak istersin dimi ama sorular çok zor ve bu zor sorularda full çekersen tıp okucaksın sorular zor ama mükafatı büyük işte buda onun gibi yapman gereken şeyler zor ama yaparsan o kadar güzel olan he istediğinin olucağı sonsuz mükemmel desek az kalacak bir mükemmelikte bir mükafat var o da cennet tıp okumak için sınava o soruları nasıl geçersen bu da öyle çok zor olucak ama mükafatı büyük.
00 Yorumla
+1 yılbaban kuralcı değil mi? okulda öğretmenlerin kuralcı değil mi? yaşadığın şehirde kurallar yok mu? trafiğe çıktığında kurallar yok mu? çalıştığın yerde patronun kkuralları yok mu? bunlar zoruna gitmedi de din kuralları mı zoruna gitti? diğer saydığım tüm kurallarda katı ve serttir.
44 Yorumla- +1 yıl
Saydığın din dışındaki kurallar benim cehenneme gitmeme sebep olamaz günah sahibi olmama sebep olamaz deği lmi ?
- +1 yıl
hepsinin bir cezası var bunu idrak edememişsin. trafik kurallarına uymazsan ceza yersin. hukuk kurallarına uymazsan hapis cezası yersin. babanın sözünü dinlemezsen ya dayak yersin ya birşekilde ceza yersin. öğretmenin sözünü dinlemezsen notun 0 olur ceza yersin. patronun sözünü dinlemezsen işten kovulursun. herşeyin bir cezası varken dinde neden ceza olmasın ki?
- +1 yıl
Hiçbiri dindeki kadar ağır bir ceza değil ama.
- +1 yıl
niye sadece cezayı düşünüyorsun niye mükafatı ödülü düşünmüyorsun? dünyadaki hangi ödül cennet kadar güzel olabilri ki? ömrün ne kadar en fazla 80-90 olsun 80-90 yılda kurallarına uyduğun bir din sonucunda sonsuz bir cennet hayatı var biraz bu yönden bak. böyle ödülün olduğu bir yerde bırakta cezasıda ağır olsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılCennet bedava dgil sizde kapanma flan var dogru bu yuzden iyiki kadin dgilim buyuk bi sans hele bu devirde :-) ama mesela erkeklerdede kadinlari oyle gorunce cinsel kipirdanma oluyo :-) tahrik oluyorum ve surekli cenabet geziyorum namazlarimda hep cunup oldugumdan sadece cuma namazlari erkek olmaninda bazi zor yanlari vat tabi bu benim icin gecerli :-)
00 Yorumlainsanin keyfinin kahyasinin inancina mensup olmasi kadar guzel bise yok.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkusura bakma ama iyi bilmeden kafandan yorumlar yapma. İslam aksine kolaylıktır. bunu anlaman için bilmen gerekir. bir şy bilmediğin belli herşeyin bir sebebi vardır islamda.
40 Yorumla
+1 yılbirşeyi sorgulamak için onu özümsemek lazım! işine gelen tarafını görmeye devam edin..
41 Yorumla- +1 yıl
Eyvallah kardeşim .
+1 yılzaten biz bu dünyaya gelme sebebimiz Allah cc ye hizmet etmek Allah eğlenin demiyor iman edin diyor doğal olanı bu bu kurallar olmasaydı emin ol dünya bir çok pislikten kurtulamazdı
01 Yorumla- +1 yıl
Allah eğleninde diyor ama iman edinde diyor Allah hem eğlenin hem iman edin diyor tek iman edip evden çıkmak Allahın isteyeceği birşey değildir Allah öğrenmemizide ister.
Bana da ağır geliyordu ama sonra uyguladığında çok hafif ve Güzel oluyor.
Tabi Geçekten İman edip uygularsan oda kolay ALLAH' bir duayla hallolurda çogu bilmez :x00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılfarkında değil misin millet olarak raydan çıkmanın eşiğindeyiz sen çok kuralcı diye bilirsin
hristiyanlıkta da var baş örtüsü hatta saçları kazıtılsın diyor40 Yorumla
+1 yılBasit dinlerde var , YATAY GEÇİŞ yapabilirsin ... :)
42 Yorumla- +1 yıl
sonu bosa cikack dinlerden bahsettin sen galiba.
- +1 yıl
Evet :)
+1 yılHATASIZ GÜNAHSIZ KUL YOKTUR YÜCE RABBİMİZ BİZİ BUNUN İÇİN YARATMIŞTIR. ÖYLE OLMASA INSANLARI YARATMAZDI ALLAH HANGI KULUM BENIM EMIRLERIME UYUYOR DIYE IMTIHAN DUNYASINDAYIZ VE SONUNDA KAZANANLAR ISLAM OLACAKTIR ;)
10 Yorumla
+1 yılAslinda o kadar degil ama isine geldigi gibi yorumlayanlar sagolsun. Ozune inmektense sekilcilik yapiyorlar daha kolay geliyor tabi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılislam dini kolaylık dinidir sen iranda zorunlu olarak dini yaşamadığına ve türkiyede yaşadığına şükret imansızlık etme
30 Yorumla
+1 yılboşver islam dinini sen beni takip et bebişim
Jesus saves you !20 Yorumla
+1 yıldinde zorlama yoktur. fakat bu dünyanın öteki dünyasıda var onuda düşünmelisin.
00 Yorumla4 yıl önceki halim. Arayış dönemine girmişsin. Hayırlı olsun.
42 Yorumla- +1 yıl
Senin arayışının sonucu nedir ?
- +1 yıl
Yaratıcı yani Allah var. Fakat dinlerde anlatıldığı gibi değil. Hayatlarımıza ve koyduğu fizik yasalarına hiç bir şekilde müdahale etmiyor. Bundan da kitapları ve peygamberleri onun göndermediği anlamını çıkardım. Zaten böyle şeylere de ihtiyacımız yok. Çünkü bize mükemmel bir beyin vermiştir. Neyin yanlış neyin doğru oldğunu rahatlıkla ayırabiliriz. Tabi kafatasının içinde henüz bir beyni olduğunu farketmemiş olanlar hariç. Onlar çobansız yaşayamaz Ayrıca kitaplar çelişki ve yanlışlarla dolu.
+1 yılKurallar çiğnenmek içindir :(
20 Yorumla
+1 yılLucifer seni çağırıyor, gel.
24 Yorumla- +1 yıl
O seni bulur çekirge, merak etme.
- +1 yıl
hadi gelin ateyist olalım orası daha rahatmış :D
35 Yorumla- +1 yıl
tabi tabi cok rahat olunce de rahatliginiz dewam edecktr emin olun
Gizli Üye(36-45)+1 yılyaşın küçük anlamassın !
60 Yorumla
+1 yılnabıcan din mi deiştircen..?
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 512 cevap paylaştı. birşeyı sorgulamak için onu cok iyi bilmen lazım
21 Yorumla- +1 yıl
+++++
+1 yıldigerleri gibi sacma.
20 Yorumla
+1 yılevet islam çok reröre.
10 Yorumla
+1 yılSize yeni bir din lazım.
10 YorumlaDinle ilgili burda tartışmak yanlış olur
20 Yorumlaben hiristiyan oldugum ıcın sorun yok :D
10 Yorumla
+1 yılkıymalı kek gibi bişey benim için
00 YorumlaHarbi ya