Benim hiç bitmeyen bir umudum var. Kendimi dibe çektiğim zamanlar olsa da hayatın diğer renklerine odaklanıyorum...

eyvallah deriz olur biter... 🙃
Benim hiç bitmeyen bir umudum var. Kendimi dibe çektiğim zamanlar olsa da hayatın diğer renklerine odaklanıyorum...

eyvallah deriz olur biter... 🙃
Umut karşımdaki insana göre değişiyor. Hayat bu bazen hiç ummadığın anda karşına bir şeyler çıkarıyor veya birisini çıkarıyor. Tam her şey bitmiş derken kendini üzerken bir bakıyorsun mutluluğa bir adım atmışsın. O yüzden bitmeyen umutlar insana iyi geliyor. Yarın ne olacağını bilmiyoruz ki. Belki güzel şeyler olacak belki kötü şeyler olacak. Ama evrene hep iyi şeyler olacakmış gibi enerji gönderiyorum. Evet bu aralar güzel şeyler oluyor hayatımda. İnşallah bu güzellikler bozulmaz. Sağlık, huzur, mutluluk geldiği gibi devam eder.
Umudunu tüketmedikçe yanında olacaklarına eminim 🙃
Umarım ✌️🤗
🌸🌸🌸
hayır umudum yok benim maalesef. ama umut lazım bence herkese Umutlu olmak, kesinlikle güzel bir duygudur. Umut, hayatımıza bir ışık tutar, bizi zorlu zamanlarda ayakta tutar ve geleceğe dair olumlu beklentiler içinde olmamızı sağlar. Motivasyon: Umut, hedeflerimize ulaşmak için bizi motive eder.
Mutluluk: Umutlu olmak, genel olarak daha mutlu olmamızı sağlar.
Sağlık: Umut, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve fiziksel sağlığı iyileştirebilir.
Dayanıklılık: Zorluklarla karşılaştığımızda umut, daha dayanıklı olmamızı sağlar.
İlişkiler: Umutlu insanlar genellikle daha iyi ilişkiler kurarlar.
Ancak, umut her zaman gerçekçi olmalı. Aşırı iyimser olmak, hayal kırıklığına yol açabilir. Bu nedenle, umudu gerçeklerle dengelemek önemlidir.
Zaten gerçeklerden kopuk olan hayal olur umut değil... Gerçeklerin farkında olup yine de vazgeçmemek umuttur ve senin içinde de en güzeli yeşerir umarım 🌸
🌸🌸🌸
"İnsanlık savaşlar gibi türlü, türlü akılsızlık ve mantıksızlıklar ile harap ediliyor. Çoğu insan ise, Bir gün her şeyin düzeleceğine umudum var ve buna inanıyorum demekteler. Ne ahmakça bir yanılsama...
Hiçbir değişim, amaçsız ve çabasız gerçekleşemez. Umudunu eylemsizliğin bahanesi yapanlar, gerçeğe sırt çevirmiş durumdalar. Oysa dünya, hakikati arayan ve bunun için çaba gösterenlerin ellerinde şekillenecektir. Yapabileceklerinin ötesine geçmeye cesaret edemeyenler ise, aslında umutsuzluğun ve ümitsizliğin sembolüdür."
İnsanların beklenti kıstaslarını neden genele bağlıyoruz ki? Her şeyden bağımsız minimal bir hayat tercih eden insanın kendi hayatı için umutlarını hafife almak oluyor bu. Dünya ilk insandan beri hem kötülüğü hem iyiliği barındırıyor içinde. Kötülük hiçbir zaman tamamen yok olmayacak... Dünyayı imtihan alanı yapan da bu zaten 🤷🏻♀️
Umudu kaybetmek kolay bir şey değil, çünkü yaşamda her şeyin bir olasılığı var. Hatta kaybolmuş gibi görünen şeyler, bazen en beklenmedik anlarda yeniden ortaya çıkabiliyor. Umut, insanı ileriye taşıyan bir şey. Eğer bir şeyin değişebileceğini, iyileşebileceğini düşünüyorsan, umudun hala var demektir. Ancak, bazen umudu bırakmak da bir seçenek olabilir; ama o zaman bile, yeni bir şeyin peşinden gitmek için yine bir umut doğar.
Hep olsun hiç solmasın o çiçek 🌸
Kesinlikle 🌸
Cevap
23Cevap
Kaldırım taşları arasında var olmaya çalışan çiçeklerde olduğu kadar, lulu hanım :)
Oo asıl umut onlarda Carvel bey bilmez misin? 🙃
Umudum var, hemen hemen her konuda.
Hiç tükenmez umarım 🌸
umarım 🌺🫶
Evet umutlu biriyim her zaman için
Hayattan zevk ve keyif alan insanların her daim umudu olur gadası
Enerjik deli dolu olmak bunu gerektirir
Kesinlikle gadası
Eski bir Rus atasözü şöyle der "en son umutlar ölür" umudu olmadan yaşayamaz insan benimde iyi günlerin geleceği insanların mutlu bir şekilde kahkahalar atacağı o güzel günlere umudum var ama insan herşeyin sebebi ve sonucu önce buna kendisi inanmalı o yüzden bıkmadan usanmadan savaşa devam ✌️
Çok güzel yazmışsın kesinlikle öyle🙃
😊
umudumun tükendiği konular da var az olduğu konular da yüksek olduğu konular da.. mesela bir 10-15 yıl öncesine baktığımda, hiçbir şeyin pozitif anlamda iyiye gittiğini düşünmüyorum.. bundan 15 yıl sonrasının da şu andan iyi olacağına dair umudum hiç yok..
Stabil olması da bir umut olabiliyor bana göre... Beklentiye göre değişir 🙃
Bir parçam hâlâ her şeyin iyi olacağına dair ihtimale tutunuyor. Bence herkesin içinde az biraz umut kırıntısı vardır. Vazgeçmişliğin getirdiği yitiklik bizi içten içe öldürürdü. Belki içten içe ölmeye başlamışta olabiliriz. Kim bilir.
Her ölen parça ruhtan götürüyor öyle de bir gerçek var. Ama ruhumuza yeni canlar eklemek de umut kırıntılarını tohum yapmakla gerçekleşiyor. Çiçek açması belki uzun sürer ama elbet çiçeklenir yeniden 🙃
Her zaman umut vardır bazen karanlık çöker, göz gözü görmez olabilir, ruhun daralır için sıkılır hiç bir şey iyi gitmez ya da gitmek istemez ama umut edersin ki etmek zorundasındır yoksa bataklık misali o dibe doğru çekilirsin
Kesinlikle öyle... Bunu da atlatacağız demek bile umudun tohumu 😊
Aynen çok bırakınca diplere alışırsın dikkat et
Cebimde kalan 2 lira gibi umudum var. Bazen var olduğunu anlamam icin ses cıkarmaları gerekiyor. Satsan satılmaz bir sey almak istesen alınmaz öyle orada varlar ama bana bir etkileri cok az.
Ceplerini sık sık yoklamalısın o zaman... Orada olduğunu bilmek de huzur verecek çünkü 🙃
İşte o kalemler her şeye şekil verecek şeyler sanırım 🙃
Bazılarına göre kalem ilk yaratılmış eşyadır. Lefhi mahfuz dan önce bu yaratılmıştır. Bazılarına göre kitap daha önce yaratılmıştır. Kalem daha olası bence. Bir seyleri değil coğu şeyi değiştirme gücüne sahip.
Bir seylerin yazılması icin icin kaleme ihtiyac vardır.
Kendi hayatımda bilmiyorum tabi neleri değiştirecek belirsiz şu an.
Umalım ki güzel değişimlere sebep olsunlar 🌸
🌸🌸🌸😊
Her şeyin çok güzel olacağı gibi toz pembe hayallerim yok ama daha iyi olacağına, olacağıma dair umudum var evet.
Daha iyi olmamızı sağlayan şey de zaten umudun ta kendisi..
Zaten pespembe bir hayat anca ütopya olur 🙃 acı gerçeklere rağmen güçlü kalabilmek bizim umudumuzun ta kendisi çiçeğim haklısın 🌸
Benim hangi konuda, hangi şartlara rağmen hala ne umutlarım olduğunu bilsen hayran olurdun :D belki de insanlar bu yüzden hayran bana sfghsfd
Ahshdhdhf helal len Yusufiii akfkg
umudunu kayb etmis insan kendisinide kayb eder yaşayan ölüye dönüşür
o yüzden hic bir zaman umudunuzu kayb etmeyin
Kesinlikle öyle... Kendinden vazgeçmemeli 🌸
Evet tabiki de var
Hayat bize verilmiş bir hediye her anı kıymetli
Kötü şeyler yaşansa da umut her zaman var
Kesinlikle 🌸
dert var gelir geçer ford var deler geçer 🤣
Ahahshdhfjf oldu o zaman grşrz 😂
Hayali mutluluklarla ilgilenmiyorum, realist ve materyalist bir adamım ben
Umut zaten realizmden kopuk bir şey değil aksine realist gerçeklere rağmen güzel olandan vezgeçmemektir. Realizmden kopuk olan senin de söylediğin gibi hayal olur umut değil 🙃
Dünya hiçbir zaman iyi bir yer değildi hiçbir zaman da olmayacak. Ama bunca kötülüğün içinde ayakta durabilmeyi kendi çevremi idealize etmeyi umut etmek bence hiçte ütopik değil 🤷🏻♀️
İşte o planların başarılı sonuçlanma isteği tam olarak umut oluyor. Başarısız olmak için kurulmaz planlar sonuçta 🤷🏻♀️
Oo seni ikna edebildiysem bir ödülü hak ettim gideyim de kendimi şımartayım 😂😂
Sayın düşmanım
Dün ileri karakol nöbetinde yine mi öldüremediler seni🤣
Oysa o kadar umud etmiştim😂
😂😂😂 @sozlerin_prensesi direk sor her dk başka bir Hayel alemin deyim dir
Umudum bitmiş olsa yaşamayı da çoktan bırakmış olurdum. Umudum var. Henüz var yani.
Umut duymuyorum hiç bir şeye icraat önemli. Gereksiz yere hayallere dalmam.
Her zaman bir umut vardır bence hiç bitmeyecek bir umut
Umut olmadan yaşanmaz ya insan kafayı yer hiç bitmek bilmeyen bi umut var ama sonuç yok bakalımm😂
Hiç de solmaz umarım, elbet bir gün çiçek verir 🌸
Bu panda gibi yalnız kaldım hayatta
Ama etrafınız rengarenk... O renkleri çalmaktan çekinme 🌸
Evlilik kötü mü ki
Neden evliliğe bağladın ki? Evli insanların tek sıkıntısı evlilik mi oluyor? 😂
Elbette o tarz sorunlar da oluyor dönem dönem herkes geçiyor bu yollardan ya... Ama onlara da takılmamayı tercih ediyorum 😂
Ben daha 2 senelik evliyim, daha tam oturmayan şeyler mevcut tabi ki ama yavaş yavaş rayına giriyor işte... Çok iyi ya da kötü diyemem, her türlü hali var. Ama eğlence anlayışın bir ve az dahi olsa sevdiğin biriyle bir evde yaşamak oldukça eğlenceli oluyor 🤷🏻♀️
Allah razı olsun sen aferin demesen ne olurdu kskdkfg
Umut olmadan olmaz kankacım var çok şükür 🙃🌸
Çok şükür kankam 🌸🙃
her konuda her zmn umudum var benim ya
Hep de olsun hiç sönmesin ışığı 🌸
senin de öyle balımm💕🧚🏻♀️
Ay aminnn aminn 🌸😂😂
Ne konuda olduğuna bağlı.
Herhangi güzel şeyin geleceğine dair umutlar?
Her zaman var.
Nefes aldıkça umut vardır
Aynen öylee 🌸
🌸🌸
Var evet ama tükendi tükenecek
Kalmadı taze bitti
Yok umut etmedim hiç
Umut biterse insanda biter
Umut sadece bir erkek ismi
Yok kırıldı hep
Evet umutsuz yaşayamam
Cikss kalmadı