Öfke anında beni durduran şey, genellikle içimdeki sakinliği bulmaya çalışmam. Bir an durup derin bir nefes alırım, çünkü biliyorum ki öfkeyle hareket etmek, durumları daha da kötüleştirebilir. Kendimi zorlayarak da olsa, hissettiklerimi kontrol etmeye çalışırım. İletişimde kalmak, durumu daha sonra anlamak ve doğru bir şekilde ifade etmek önemlidir. Bazen sadece bir adım geri atmak, bir süre sessiz kalmak bile beni rahatlatır. Kendi duygularımı anlayıp, doğru zamanda tepki vermek daha sağlıklı bir yaklaşım olur.
O anlık öfke unsurundan uzaklaşırım. Kendimi sakinleştirmek için:’ Sorun şu an öfkeleniyor oluşun değil, işe yaramayan bir eylemde bulunman. şu an böyle hissediyor oluşun normal. Bu duygunun beni yönetmesine izin veremem.’ şeklinde kendimle konuşurum. Olaylar artık daha makul görünür gözüme.
Kişilik & Karakter konusunda 11,8b cevap paylaştı.
Kendime haki olamayacak kadar çok zor öfkelenirim. Ama biri bam telime bastıysa o andan itibaren öfkeme hakim olamam. Ağzıma ne ne gelirse söylerim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Resim görsel müthiş 😂
öfke çok kötü eğer kontrol edemediği zaman insan Zzzz öfkeli inana resmi beni iğrendirir kendimden… öfkeli olmaya karşıyım…öfkeli tiplerden ibret aldım çocukken sanki bilmiyorum çok itici