Bakıyorsun onlar gibi yaşamıyoruz. Evlerindeki mobilya daha güzel. Onun cep telefonu iPhone benim ki Xiaomi.
Taklit konusunda bazı yapmacık insanların üzerine yok.

Yapmacık hareketlere hayır ⛔🙅

#ZorundamıyımEfsane ✌️1903 ✓™
Bakıyorsun onlar gibi yaşamıyoruz. Evlerindeki mobilya daha güzel. Onun cep telefonu iPhone benim ki Xiaomi.
Taklit konusunda bazı yapmacık insanların üzerine yok.

Yapmacık hareketlere hayır ⛔🙅

#ZorundamıyımEfsane ✌️1903 ✓™
Bu cahilliği daha çok Ergenlik yılların da bu özenti durumlarını çok yaşadım lise yıllarımda kişiliğim oturana kadar şekilden şekile girdim kimde ne görürsem onu alır onu yapardım , sonra 18 yaşını geçince kişiliğim de oturmaya başladı daha mantıklısı düşünmeye başladım vss şu an hiç özenti insanı değilimdir birşeyim bozulup kırılmayınca da hiç bir şey almam şu an en iyi telefonu alıp kullanma imkanim varken ben Redmi 9 telefon kullanıyorum , kıyafetlerimi en uygun bütçeme göre nerden bulursam. Mağaza pazar vss ordan alırım , saçımı evde kendim keser kendim boyarim , çünkü biliyorum ki modanın ve ozentinin sonu yok , kimse beni beğenecek diye şekilden şekile girmeme gerek yok beni beğenecek diye sırf hava atmak için olmadığım bir kimliğe ihtiyaç duymuyorum , ben olduğum gibi görünmeyi seviyorum , yarınımı daha çok düşünüyorum yatırım yapmaya çalışıyorum lüksü gösteriş ve şatafatı çok sahte ve gereksiz buluyorum , ilerde ayağım tökezlerde düşersem kimse kullandığım lüks telefon markamı , markalı kıyafetimi vss konuşmaz insanoğlunu sadece düştüğünü konuşur oyuzden insan düşmeye görsün sade ve bütçeme uygun yaşamaya çalışıyorum ayağımı yorganıma göre uzatıyorum israftan ve lüksten kaçıyorum
Çok güzel açıklamışsın. Bu arada bir ortak özelliğimiz daha çıktı bende resmi 9 kullanıyorum 🤣
Haha 😂 valla ben memnunum telefonumdan iPhone alsak ne olucak sanki yine aynı kişileri arıyacaz 🤣🤣
Sosyal medya kullanımının coşmasıyla maalesef insanların birbirlerinin hayatına özenmesi had safhaya çıktı.
Sosyal medya fenomenlerinin her daim aşırı mutlu ve pozitif şekilde düzenli, temiz ve aşırı iyi manzaralı evlerinden attıkları günaydın mesajları, son model kahve makinelerinden kahve storyleri eşliğinde bugün şu avmye gidicem şunları şunları almam lazım diye videolar çekerken sabahın 5’inde zifiri karanlıkta uyanıp koşa koşa servise yetişip “ul*n bu ay kredi kartı ekstremi ödeyebilecek miyim, ev sahibi zam yapıcam diye tutturmasa bari, çocukların okulundan ne istemişler yine, akşama ne pişirsem acaba” dertleri arasında bunları izleyince elbette özeniyor
Acayip güzel anlatmışsın. Bu kadar hedefin ortasından olur yani ✌️👏
Teşkürlerrr
İnsan doğası sebebiyle oldukça olmusuz bir o kadar da doğal bir durum. İnsanlar olarak kendimizde olanın değerini bilmeme gibi bir gaflete sık sık düşeriz, muhtemelen düşmeye devam edeceğiz. Çünkü mutsuz hayatlarımızdan hayıflanmaktan farklı şartlarda, başka koşullara sahip insanların çekiciliği gözümüze fazla gelir. Özendiğimiz kişinin kullandığı saati, telefonu, herhangi bir nesnesini alınca içimizdeki boşluk kapanacak sanıyoruz. Yetersiz ve değersizlik hislerinin doğurduğu bu illet durum içine ne kadar çekerse o kadar mutsuzluğa mahkum edecektir.
Harika cevap yine. Teşekkürler ✌️👏
evet çoğu insan için öyle maalesef.. herkes başkalarına özenmeye başladı kendileri olmuyorlar.. ama ben kimseye özenmem kendim olurum sadece. başkaları beni alakadara etmez hiç bir şekilde.
Barış zaten sana özenmek için 5 milyon xper toplamaları lazım 😂
Cevap
21Cevap
Bu devirde hâlâ birilerinin bir şeylerine özenen varsa, kafasını dağa taşa vursun. Özenilecek tek bir hayat göremiyorum.
Sorularda bile var şekil. Yapmacık cevaplar ve hayatlar. Özellikle iPhone meraklıları.
Merak başka özentilik başka olm
Görüpte özeniyorlar işte. Bu bir tane örnek.
Özenmek başka, özenti olmak başka :D araştır
Bazı insanlar öyle maalesef. Benim kimseye benzeme kaygım yok. Kendi tarzım, zevkim zaten güzel 🤭
Aynen öyle daha iyi. Beğenen bu şekilde beğensin.
İnsanlar kolay olanı tercih ediyor tüketim toplumları böyledir, başka bir değişle hazıra konmak bu sadece maddi değeri olan ürünlerle alalakalı değil fikirler ya da düşünceler ilede alakalı moda olan neyse onu tercih etmek gibi popüler kültüre hizmet eden köleler ya da sürüye ayak uyduran insancıklar diyebiliriz.
Evet herkes kolay para kazanma derdin de. Tutturmuşlar bir fenomenlik ve çalışma üretme az.
Cok sükür hic yok öyle bi huyum... Annem bi ara bak su moda vs derdi... Ben ise Anne bak söz onun modasi bitsin bende alirim deyince Annem ben bu kizda yanliş ne yapti diye düsünürdü bence 😬 🙈
Annen hevesliydi desene :D
Anasına bak kızını al olmuyormuş demek ki :D
kimsenin hayatına özenti duymaya, örnek almaya ihtiyacımız yok Evelallah. bizim hayatımız gayet özenilecek hayat.
Kıskananlar çatlasın desene 🤣
diyim. kıskananlar çatlaya bilir🤣
Doğru ne diyim hep bu sosyal medya yüzünden. Bir özenti bir gereksizlik gerçekten hiçbirinin hic kimsenin böyle muhteşem ozenilecek bir hayatı yok aslına bakarsanız.
Gördük işte Dilan Polat'ın ne hallere düştüğünü. Koca da elden gitti :D
Aaa haberim yoktu hepsi şov iste görüyorsun
En son birbirlerini suçluyorlardı.
Aaa magazin senden mi soruluyor bakim söyle ben o kadarını bilmiyorum😬
Haberler ya valla magazinden bakmadım. Bir ara boy boy ortadalardı :D
Birisinin hayatı lükse onun da hayatı lüks olacak birisinin hayatı bozuksa onun da hayatı bozuk olacak birisi her gün içip duruyorsa o da her gün içecek onun elinde iPhone son model varsa onun da olacak o aileden bıkmışsa o da aileden bıkıp kaçacak hepsi bu kadar büyümenizin bir anlamı yok saygı kalmadıktan sonra boş çoğu insanın hayatı bu şekilde birde pandemi sonra birisi kirayı yükseltti arkasından 100 bin kişi yükseltti dolara euroya talep arttı herkes dolar euro alma peşinde TL i erittiller batırdılar ülkeyi
Evet maalesef. Tirnak uzatıp boyatmak sevdası bizim Türk kızlarında yoktu mesela bu kadar. Feminen olacağız diye karakterler uçup gitti şimdi kime baksan özüne yabancı
Evet aynen öyle.
Ulaşamayacağı hayata özenir istisnalar hariç bazıları... Özentim olmadı sadece bazı insanlara üzüldüğüm oldu insanlıklarını kaybettiklerinden..
Evet fenomenlere çok fazla özenti var.
Fenomenler evet, bir yandan çalışıpta başarılı olan kişileri de.
Aslinda bildigin eziklik
Sosyal medya bunun icin abartili derecede etkili. oldu
Cogu insani mutsuzluga mahkum eden bir hastalik kendine ozguveni olmayan cahil insanlarin davranisi
Kendilerinden soğutmaktan başka bir şey yapmıyorlar.
Hiç hoşuma gitmiyor böyle yaklaşımlar. Özellikle telefonda hep fiyat performans seçmişimdir çok çabuk kırdığım için falan 😂 benim için her şeyin kullanımında verimliliği önemli 🙃
Kesinlikle. Taklitçilik de basit insanların yapacağı şeyler zaten.
Katılıyorum 😅
Evet sistem böyle işliyor artık, sende değersizlik duygusu uyandiracak ki başkalarının satın aldığı şeyleri alasın, onlar gibi giyinesin vs
Evet sistemi kuran akıllıca kurmuş.
Ben bu duzeneye uyan biri deilim kendi duruşum kendi alanım vardir başkasının parası beni ilgilendirmior ben kendi hayatına bakarim
İşte senin gibi fark yaratan insanlarda var.
Katılıyorum. Adamlar hala sabahın köründe şantiyeye gidiyorlar.
Evet ve bunun sonucunda herkes birbirinin aynısı olmaya başladı. Farklı bir insan bulmak çok zor düşünce anlamından..
Ben farklıyım :D
Biraz beni zor anlasalar da.
İyi mi kötü mü :)
Teşekkür ederim çok naziksin 🌹😊
Evet öyle insanlar var yapmacık, başkasıymış gibi davranan insanların bize haddimize düşmez. Kimseye umursamıyorum kendimi düşünüyorum.
Bize yapmacık oluyorlar işte sorunda orada. Tanıyan kişiye karşı bari olmayın.
Büyük bir çogunluk özenti oldu buna sosyal medya etkisi vs vs bir çok sebep sayabiliriz herkes sanki rekabet içersinde gibi geliyor bana
Sosyal medya fena zaten
Maalesef öyle. Boş işler herkes kendi hayatına bakıp mutlu olmanın derdine düşse çok daha başka olabilir
Taklit ve kopyalama yeteneği artıyor insanların 🤣
Özentilik hep yok muydu ya 🤣 insanlar üretmeyi sevmez, üretilen taze kanı bulur ve o kanı sömürürler.
Kopyacılık yani 🤣
Aynen öyle
Sosyal medyanın etkisiyle bu daha da arttı herkes bir başkasının sahip olduğu her şeye sahip olmak istiyor, kimse elindekiyle yetinmiyor artık
Kesinlikle. Burada bile sorular özenti. Birbirinin aynısı. Kahve soruları özellikle.
Çoğu insanlar birbirine özeniyor heleki parası olan
Parası olanlara özenti evet çok fazla.
Evet 🙃
Biraz öyle daha iyi şartlara özenirler ama o şartlar için cabalamaz
Evet özeniyorlar.
Evet hem herkes birbirine özeniyor hem de bazı kişiler elindekiyle hava atıyor
Hava atan mı suçlu özenen mi :D
Hava atan daha suçlu ya. Özenmek pek elde olmayan bir şey😂
Mantıklı ama hava atanda para kazanma derdinde. İnternettekiler için söylüyorum.
Öyle tabii
Ben kendim için farklı bir şey yapmak istiyorum herkes gibi aynı şeyleri değil
İnşallah istediğini başarırsın. Farkındalık yaratırsın.
İnşallah teşekkür ederim 😊
Maalesef hepimiz popüler kültürün kölesi olmuş vaziyetteyiz
Aynen öyle.
Yok kimsenin hayatına özenti duymuyorum gerek yok öyle şeylere ben benim işte.
Yani öyle olmalı.
Yok hayır kendi adıma söyleyeyim eskiden öyle idi ama şimdi degil
Herkesin kendine göre hayatı olmalı bence.
Galiba öyle oldu ama misal benim hiç iPhone'um olmadı çünkü gerek duymadım.
Bende öyle. Kimseye özenmedim. Az ile yetinmek lazım.
Etrafımda var öyle insanlar ama saçma bişey bu. Herkesin kazancı yaşama standartı aynı değil. Dolayısıyla herkes aynı telefonu kullanamıyor.
Telefon sadece bir örnek. Ev yaşam tarzları da buna dahil.
Bende onu örnek verdin diye ondan gittim. İnsanların çoğu yaşadığı hayattan bi şekilde memnun değil. Bence mutlu olmayı bilmek gerek. Hep çünkü bişeylerin bi üstü var :) .
Evet mutlu olmayı bilmek gerekli.
Asla özenti duymam ama bazıları bana özenti diyebiliyor tarz dan dolayı
Demek ki kıskanan var.
Olabilir. Hoşuma gittiği ve kendime yakıştırdığım için yapıyorum ama işte her insan anlamıyor 😃
Sanki son zamanlarda öyle bir yaşantı var gibi
Çok aşırı.
Adaletli doğru dürüst olduğunda zaten herkesten farklısın demektir.
Kesinlikle ✌️👏
Maalesef evet
Kesinlikle ✌️👏
Başkasını taklit etmek tercihim değildir
Bazıları taklit seviyor
Evet hep öyle idi zaten
Herkes değil ama. Cevaplarda var bak özenmeyen.
Çoğu yalan atıyor bence hepimiz illaki birilerine ozeniriz
Evet çoğu olabilir
En belirgin özelliğim özenmeme
Çok iyi. N eğerek var.
Abartılan hiçbişey de ilgi çekmez
Belki senin çekmez ama çok çeken var.
herkes aynı şeyin peşinde koşsun🤣
O zaman işte zaten kavga çıkıyor 😀
(Dubai çikosu) 🤮🤮
Cuma günleri BİM önü 🤣
Hemen alıp video çekmeli yoksa inanmıyorlar
Evet ya aldıkları iki tane biblo bekledikleri bir saat.
Hg kanser
Ahahah bir kerede ben yapmış olabilirim 12 sene önce filan 😂
İtiraf…
O zamanlar monitör gelmişti hem televizyon hem bilgisayar monitörü oluyordu ben televizyon olarak kullanmak için almıştım evet sabahın köründe gitmiştim 2 saat beklemiştim ve tek ben almıştım monitörü işin kötü yanı da oydu boşuna sıra beklemiştim. Ama kesinlikle gösteriş için değildi benimki tamamıyla gerekli olduğu için.
Bundan bahsetmedim
Neyden peki
Gereksiz şeylerden
Evet öyle. Bende BİM sırasında beklemekten bahsetmiştim 😀
Bende bişey alcaktım sırada beklemeyi sevmiyorum akşam 4 te gittim kalmamıstı
Boşuna mı erkenden geliyorlar 🤣
Çok erken be 🤣🤣
Gülü seven dikenine katlanır diye boşuna dememişler 😂
Karakteri oturmus kimse, kimseye ozenmez
Zaten meraklı kişiler bunlar :)
Yani dedigim gibi kendini bilen birisi boyle ucuzluklara yeltenmez 🤣
E tabii sosyal medya etkisi
Evet çok fazla hem de
izlediklerinden etkileniyorlar
Kesinlikle öyle ✌️
Kendi hayatını umursamıyor.
Kendi hayatında bir şey bulamıyor demek ki.
Evet.
Çoğunluk evet
Bazıları taklitçi
maalesef
Evet maalesef öyle.
Hiç ilgilenmem
Bende ama denk geliyor çevrede de
Bir nevi evet
Özenti yaşam çok evet.
Kardeşim ne çektin sen böyle?
Bir şey çekmedim çevremde gördüğüm kadarıyla 😊
Çevremizde ve yakınımızda olanlar yetiyor zaten
maalesef ki öyle
Evet yaa maalesef. Cahilliğe doğru gidiyor ülke.
Herkes başkalarının hayatını taklit ediyor reis
Kesinlikle öyle. ✌️👏
Eyvallah 🙂)
O yüzden herkesten farklıyım
Güzel ✌️👏
Evet
Seni de var mı taklit eden.
Sanırım
Evet ✌️
Nasıl kurtuluruz bundan
Kimseye aldırmayarak.
İşte bunu nasil ypcz
Kendin ol. Kedi hayatını yaşa. Bakma başkaları ne almış ne yapmış diye.
İnstayı kapatmak 😅
Tabi olabilir o da. Orada çok fenomenler var :D
Evet biraz öyle oldu
Hepimiz bir zamanlar futbolculara özenip onlar gibi şut çekmeye çalışmışızdır ama bu tamamen farklı olay
Evet öyle galiba
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?