Mümkünse nasil olur?

Günaydın
Uzunca bir süre insanların hakkımda ne düşündüğünü umursayarak geçirdim onlar için iyi olmak ve iyi bir izlenim bırakman aman hakkımda ne düşünürler diyerek eylemlerime yön verdim.. Sonradan baktım ki başkalarının benim için diktiği elbiseleri giyip onların istediği hayatı yaşıyorum bunu fark ettiğim zaman kendime şu soruyu sordum Eğer onların istediği gibi biriysem ben kimim? Bu soruya verdiğim sayfalarca cevaptan sonra anladım ki ben ben değilim benim bedenimde bir başkası var ve bu kesinlikle benimle alakalı değil.
Bunu fark ettikten sonra hayatımın iplerini elime almak ve kendi kıyafetimi dikmek uzunca bir zaman aldı ama başardım bugün kendi doğruları ve yanlışları olan almış alacak yapmış yapacak olduğu tüm davranışları kendi öz iradesiyle yapan ve bunların tüm sorumluluğunu alabilecek yeterliliğe sahip olan kimselerdenim. Bu hayatta anan baban dahil kimseyi mutlu ya da memnun etmek için kendimden ödün vermedim ve bu karar hayatımı büyük ölçüde toparladı ve zararlı olan ne varsa dışarıya göndermeme vesile oldu..
Eğer insanları umursar isen onların kölesi olursun. Ne düşündükleri, ne konuştukları, ne istedikleri hep senin hayatında belirleyici olur ve kendin olamazsın. Diyelim sen işini iyi yapmana rağmen seninle ilgili olumsuz söylemlerde bulunuyorlar ki bu eleştiri değil dedikodu ve kıskançlıktır. Çünkü eleştiri insanın yüzüne karşı yapılır. Onlara kendini ispatlamak istersen, bin takla atmak zorunda kalırsın çünkü hiçbir zaman memnun olmayacaklardır. Ya da bir karar aldın “ Ben bu ülkeden gidiyorum ve bir yabancıyla evlenerek bunu yapacağım” etrafındaki insanlar “aaa bak işini bırakıp gidiyor, hem de nasıl bir yöntemle vs “ arkadandan bir dünya laf. Eğer onları umursar isen asla amaçlarını gerçekleştiremezsin. Sen kararlarının arkasında dur ve kimseyi umursama ancak bu şekilde başarılı ve mutlu olabilirsin.
Tamamen umursamaz olacağımızı hiç zannetmiyorum. Hepimizin farklı farklı kültürleri mevcut. Çevremizdeki insanlar, yaşam tarzlarımız hepimizin ayrı ayrı. Genelde toplum baskısına çok maruz bırakılıyoruz. İster istemez bir şey yaparken, misal çevreye veya aileye uygun hareketler yapmadığımız zaman baskı görürüyoruz. Bir şey demeseler bile bakışlarıyla bile çok rahatsız oluyoruz. Bazı durumlarda umursamaya biliriz ama çoğu zaman bu mümkün değil. Yani tamamen kimin ne düşündüğünü umursamamak imkansız gibi geliyor bana. Bir yere kadar umursamadan devam edebiliriz ama bir yerden sonra bunu görmezden gelemiyoruz.
Bazı insanlar öyle de güzel yaşıyor ki. Umursamazlık nirvana!
O insanlar gibi olabilmeyi isterdim şahsen. Başkalarının söylediklerine kulak tıkayabilmeyi, hakkımda ne düşündüklerini önemsememeyi çok isterdim. İnsanları umursayarak aslında kendimizi hiçe sayıyoruz...
Cevap
15Cevap
Evet mümkün kafa rahat ediyor. Hayat benim hayatım
İnsan toplumsal bir varlık. Toplum içinde yaşayan, toplumun kurallarıyla yönetilen, bazı hareketlerinde özgür olsa da toplumda biraz daha kısıtlı davranan varlıklarız.. Hal böyleyken bazılarının söylediği bazı şeylere takmamak, önemsememek mümkün değil..
Bazen bu denilenleri umursayıp yolumuza baksak da bazen bunu önemseyip davranışlarımıza yansıtırız.. Hatta yoldan geçen herhangi birinin bile bizim hakkımızda iyi ya da kötü şeyler söylediğinde bile bir süre düşünürüz. Acaba gerçekten öyle mi, diye..
Önemsenen biriyse, üzerinde daha çok düşünürüz tabi.. Kendimizi değiştirmeye çalışırız..
Tamamen kulak ardı etmek zaten yanlış olur.. Doğru bildiğimiz yanlışları sürdürmek anlamına gelir bu da..
Kendimizi bundan %100 soyutlamamız mümkün değil kısacası.. Ne dendiğinden çok kimin dediği belirleyici oluyor..
Bu mümkün aslında. Ancak Türkiye'de hatta bu coğrafyada zor.
Çünkü, bu topraklarda insanlar kendi günlük sorunlarına kafa yormak varken; başkalarının giyim kuşamına, davranışlarına, eylemlerine, düşüncelerine, neyi sevdiğine veya sevmediğine, inancına, milliyetine, mezhebine, ideolojisine fazla takıntılı.
Tamamen umursamamak bence imkansız anca biraz tolere edilebilir
Tamamem mümkün değil. Yani insan sosyal bir canlıdır. Yapayalnız yaşamayı kabul etmekle mümkün olur.
Ama belli bir noktaya kadar mümkün ve gerekli de.
Bu aralar onu yapan birini tanıdım ve acınacak durumda
Bir kaç darbe yedikten sonra insanların hakkında neler düşündüğünü umursamıyorsun.
Umurumda değil zerre kadar ama umursamadan da olmuyor sanki psikolojik
En doğrusu tek başına odada olacaksın sakince düşüneceksin tek kaldığında daha da ne yapacağını bilirsin eline al kalem kağıt yapacaklarını yaz ben hep böyle yapardim böyle davrancam böyle olcam falan zaten alışıyorsun ama tabiki fazla aşırıya da kaçma insan kendini kaybediyor
bence mümkün ben asla umursamam kimsenin ne düşündüğünü önemli olan benim ne istediğimdir :D
İnsanları umursamadığında kendi içinde yalnızlığa mahkum olursun ve bunu uzun süre sürdürmek mümkün değil. İnsanlar bu kadar acımasızken bu dengeyi nasıl kuracağını da sen bulacaksın.
tamamen umursamamak bence çok zor
Ara ra oluyor ama sürekliliği yok
kimseden beklentim yok o yüzden yaşamak mümkün...
Benim için şu günlerde çok zor
maalesef :/
Evet
Mümkün tabi
Mümkün değil
Gayet mümkün
Sanmıyorum
Mümkün
Değil maalesef
Benim için mümkün.
Mümkün
evet bence mümkün