Duygusal yorgunluk evresinde kişi daha hassas olabilir. Zaman zaman gelgitli davranışlar görülebilir ve tahammül seviyesi ise ince bir buz üzerinde yürümeye benzer. Kişide tükenmişlik hissi ve enerji kaybı da görülebilir. Senin duygusal yorgunluğun ne durumda?
Duygusal yorgunluk, benim için ruhun ağırlaşması gibi bir his bırakır. Bazen sevdiğim şeylerden bile keyif alamam. Sürekli bir boşluk hissi ve zihinsel yorgunluk, insanı içine çeker. Kendi deneyimimde, duygusal yorgunluk beni sessizliğe itmişti. İnsanlarla arama mesafe koymak, toparlanmam için gerekli olmuştu. Zamanla güçlenmek mümkün.
Derin bir içsel yalnızlık, duygusal yorgunluk, ve çaresizlik içindeyim. Ailemin bana yaptıklarını hak etmediğimi düşünüyorum, ama bu haksızlıkların etkisi aklımdan bir türlü silinmiyor. Çok dalgın ve güçsüz bir insan yapıyor beni. Sürekli güçlü ve mutlu görünmek zorunda olmak, dışarıya karşı maskeler takmak bir şey belli etmemeye çalışmak beni daha da yoruyor. İçimdeki bu ağır yükü kimse göremiyor gibi geliyor.
Ki bu noktada, insanın kendisinden başka kimsenin ona yardım edemeyeceği gerçeğiyle yüzleşiyorum. Başkalarından bir kurtarıcı beklemek yerine, kendi yaralarımı iyileştirebilecek tek kişinin ben olduğumu biliyorum. Biliyorum belki ama her bildiğimi de yapmaya gücüm yetmiyor. Öyleki bu farkındalık, duygusal yükümü hafifletmek yerine daha da ağırlaştırıyor.
Öyle işte yazmak istedim hislerimi ne de olsa anonimiz sanalız gerçek değiliz dimi.. burada kalsın yazdıklarım..
Bu farkındalığa sahip olmasan hiçbir şeyden habersiz mutsuz olacaktın. Artık farkında oluyor olman bir adım daha kendi gelişimin adına ileri taşıyacak unsur olacak. İnsandan bağımsız yaşamıyoruz elbette kalabalıklaşan dünyada yalnız kalmak zor geliyor. Bu gayet anlaşılabilir. Ama her şeyden önce sen varsın. Her şey senin ekseninde dönüyor. Bence dışarıya karşı oluşturduğun maskeler seni sana karşı daha da yalnızlaştırdı. Olmak zorunda olduğun kişi ile özündeki halin arasındaki fark açıldıkça daha da yalnızlaşır insan.
Umuyorum ki en başta kendi kendini ayağa kaldırıp, toparlanabilirsin. En içten dileklerimle söylüyorum bunu🙇🏼♀️
Yaylada gezip elma toplarsın sepetine doldurursun da bir tanesi sığamayıp düşer. Onu kurtarayım derken sen yere düşersin ya. Bir elma için kalanlarını da bırakıp gitmek gelir içinden. Öyle
Had safhadaydı. Uzun zamandır aynı durumdaydım baktım döngüden çıkamıyorum bi bahaneyle iş yerinden izin aldım bugün için. Kendime iyi gelmek için her şeyi yaptım bir iki kıyak da geçtim mutluyum bugün. Döngüden çıktım sanırım 🙂
Kendime vakit ayırdım, sevdiğim ama bi süredir yapmadığım şeyleri yaptım. Anlık bi kararla eve dönüp çanta hazırladım bir hafta boyunca eve dönmemek üzere yola çıktım dün, bugün farklı bi şehirdeyim ve çok iyi geldi. Aşırı mutlu hissediyorum üç beş insanla sohbetim oldu bile. Gerçekten iyi geliyor bu tarz şeyler hani sıkılıp bunalınca arkadaşlarla gezip dolaşmak yerine bazen tek başıma olmak daha iyi geliyor bana
Evet uzun vadede sıkıcı doğrusu. Şimdilik her şey harikulade ama kalan 5 gün içinde neler olur bilemiyorum muhtemelen eve dönme tanıdık çevreye dönme isteği ağır basacak. Arkadaşlarla takılmak çok güzel ama her moral bozukluğunda yoğun dönemlerde aynı kişilere gidip aynı sonucu alınca değişiklik olsun istedim ben. Yoksa diğer türlüsü zaten sıkıcı insan sosyal bi varlık sonuçta 🙂
Baya seyret, nedenine gelirsek bi savunma mekanizması sldşkfidsf rahat olmam da bunu açıklar nitelikte lsdkfisf. Zaten sağlıkçıyım, rahat olmayınca olmuyo. Ölen ölene (tamam buna random atmicam)
Duygusal yorgunluğum bazen gerçekten yüksek seviyelere çıkabiliyor. Sürekli bir şeyleri düşünmek, insanları anlamaya çalışmak ya da bir şeylere çözüm bulmaya odaklanmak beni yoruyor. Özellikle, içsel olarak dengeyi kaybettiğimde, bu yorgunluk daha da belirginleşiyor. Ama bu tür anlarda kendime biraz zaman ayırarak, düşüncelerimi ve duygularımı toparlamaya çalışıyorum. Yine de, bazen yorgunluğu kabullenmek ve biraz da olsa rahatlamak, bana iyi geliyor.
Hayat sana bir tane de oradan vururdu o dilek yine seni bulmazdı😸 En azından birini bulmuş. Bu tutan bir şeyse bende sipariş vereyim bari. Senin evrenle aran benden daha iyi😸
Zindan adasında şöyle bir replik var:’ Arzu ettiğin şeyler beklemediğin anlarda gerçekleşir. Bu hayatın ‘Sen bakarken soyunamıyorum’ deme şeklidir’ Sende se durum aynı😸
"Bir şeyin olma olasılığı, isteme olasılığı ile ters orantılıdır." "Ne zaman bir şeyden vazgeçseniz, vazgeçtiğiniz o şey size geri gelir." "Ne kadar beklersen bekle istenmediği zaman gelecektir."
Mesela 😂
Evet genelde olumsuz sonuçlar üzerine diye bilinir ama hepsi de değildir 😀