Benzer karakterler daha çok ortak paydada birleşirler ve yol alırlar ama ben zıt karakterlerin daha inişli çıkışlı ve o olağanüstü dengesiz ilişkilerini çok seviyorum. Daha heyecanlı ve tutkulu sanki.

Benzer karakterler daha çok ortak paydada birleşirler ve yol alırlar ama ben zıt karakterlerin daha inişli çıkışlı ve o olağanüstü dengesiz ilişkilerini çok seviyorum. Daha heyecanlı ve tutkulu sanki.

Sevdiğim insanın karakteri bana benzese de, zıt olsa da bir şekilde birbirimizi tamamlayabiliriz. Benzerlik, uyum yaratırken, zıtlık da büyümeyi ve yeni bakış açıları kazandırmayı sağlar. Ama en önemlisi, iki insanın da birbirine değer veriyor olması. Kendi benzerliklerim ve farklarım arasında denge kurabilmek, ideal olanıdır.
Sevdiğim insanın karakteri bana benzesin isterdim, çünkü kendi içimde yankılanan duyguları onunla paylaşmak, o ortak zeminde huzuru bulmak büyüleyici olurdu.
Fakat bir yandan, zıt bir karakterin çekiciliğini de inkar edemem. O inişli çıkışlı denge savaşı, bazen yıkıcı olsa da, insana gerçekten yaşadığını hissettirirdi.
Mesele benzerlik ya da zıtlık değil bence, iki ruhun bir şekilde birbirine dokunabilmesi.
Çünkü dokunduğu yerde ya bir çiçek açar, ya da bir fırtına kopar… Ve her iki haliyle de gerçek olur.
Yeni bir kimlik oluşturalım isterdim. Benim aynım onun zıddı değil. İkimizden de bir şeyler katılan, yaralardan hikayelerden ama en çokta sükuttan oluşan bir karnaval. İlk bakışta hepimiz aynı taraftayız. Aynı kemik, aynı dil. Farklı kılansa ruh. Gözlerden bile görülebilen, sessizlikte bile duyulabilen.
Sevdiğim insanın karakteri bana hem benzeyen hem de zıt yönler taşısın isterdim. Benim gibi anlayışlı ve sakin biri olması, ortak değerlerimizi güçlendirirdi. Ancak bazen zıtlıkların da ilişkilere renk kattığını düşünüyorum.
Cevap
7Cevap
bana benzesin tabi ki de
Vicdanlı oluşu, ağırbaşlı oluşu, güvenilir oluşu, az sosyal hayatı oluşu bana benzesin diğer huyları bana benzemesin çünkü inatçılık ve sinir bana benzerse asla yürümez o ilişki sjksks
Benzesin ya zıt olunca anlayamıyorum gözüme çok batıyor.
Merhaba,
Benzer olmasını isterim, zıt sevmiyorum!
İyi kalpli iyimser iyi olanın zıttı kötü kalpli kötümser kötü olandır...
Benzer noktalar yoksa o iş yürümez. İnsan egoist ve narsist bir varlık kendine benzeyeni sever...
Ne benzesin ne zıt kendisi olsun ama anlaşıp uzlaşabilelim
Bana benzerse iki melankolik hayattan bezer intihar ederiz
Benzeyen biriyle çok daha iyi anlaşırım diye düşünüyorum
Benzer olsun da o kadar değil yani bazı konularda falan zıtlaşalım mesela
Hobilerimiz benzesin, karakterlerimiz benzerse olay çıkar.
Bi ipte iki cambaz oynamaz
Biraz farklılık olmalı
Zıt karakter kafa yapısı olunca soluğu mahkemede alıyoruz ya da mutlu olamıyoruz. Tabiki kendi karakterinden olsun.
Herşeyde değilde bazı şeylerde aynı olsun isterdim müzik zevki, inanç, tarz, hobiler gibi
Geçinmeye gönlü olsun gerisi çözülür.
Bana benzesin zıt biriyle anlaşamam
Tabii ki bana benzesin
Bana benzesin
Tamamen zıt da değil benzerde olmasın
Çoğu yönüyle bana benzesin
Bana benzesin isterdim
Bilemedim şimdi ne desem
Benzesin bence
Bana benzesin
Kararsızım
Benim gibi olsun