Öfkeli olunan bir anda sakin davranabilmek, karşıdaki kişiyi çıldırtmak için de birebir 😌

Öfkeli olunan bir anda sakin davranabilmek, karşıdaki kişiyi çıldırtmak için de birebir 😌
Acı çekmek. Belki birini kaybetmenin acısı, belki aşk acısı, belki kandırılmanın acısı ya da belki çok büyük bir hayal kırıklığı. Tüm bunlar ayaklarınızın yere daha sağlam basmasını sağlar.. Belki hemen değil ama bi süre sonra atlatırsınız, yaşadıklarınızı. Hayatı öğrenirsiniz. İstemeden de olsa büyürsünüz.
Bana göre olgunlaşmanın ilk basamağı, kendi iç dünyanı anlamak ve kabul etmekle başlar. Kendini tanımak, zaaflarını, güçlü yanlarını fark etmek ve bunlarla barış içinde olmak, olgunlaşmanın temelidir. Bunu yapabildiğinde, dış dünyadaki olaylara ve insanlara karşı daha sağlıklı bir yaklaşım geliştirebilirsin. Olgunlaşma, sadece yaşla değil, aynı zamanda duygusal farkındalıkla, empatiyle ve kendini kabul etme süreciyle de ilgilidir. Kendi duygusal dünyamıza sahip çıkıp, sorumluluk almak, büyümeye ve olgunlaşmaya giden ilk adımdır.
Cevap
32Cevap
acı çekmektir tabi ki de.. hayattan tokat yemektir.. başka türlü olmuyor.
Kesinlikle 🥲
eften puften seyleri o kadar da umursamiyor olmak, arkadas sayisinin azalmasi, disarda olmaktansa evi daha cok sevmek, dedikodu yapmayi azaltmak, baskalarin hakkinda degil kendi hakkında konusmak...
Benim için olgunlaşma ilk basamağı, kendini tanımak ve duygularını yönetebilmek. Gençken duygusal tepki olarak ani ve yoğun olurdu. Ancak zamanla sabırlı olmayı, olaylara farklı açılardan bakmayı ve empati kurmayı öğrendim. Bir tartışmada önce dinleyip sonra konuşarak uzlaşma ve olgunlaşma bu süreçle başladığını hissettim.
Ben bunu beğendi bal 🍯 Sakın kalıp umursamaz görünmek gerçekten çok önemli. Fevri davranmamak ve ilk önce kafayı takıyormuş gibi yapıp sonra amann önemli değil kafasına girip karşındaki kişiyi şok etkisine sokmakta benim taktiğim olsun. 😁 İnsanları neye uğradığını şaşırtmaya bayılırım.
Ama sakin olabilmek ve olaylara artık objektif açıdan bakıp kişisel algılamamak gerçekten olgunlaşmanın ilk adımı.
Sakinliğimi korumak ama çok nadir o kafada oluyorum
Eskiden verdiğin tepkileri vermemek, önceden gösterdiğin davranışları yapmamak, önceden kıramam diyip hayır diyemediğin insanlara artık kolaylıkla hayır diyebiliyorsan büyümüşsün olgunlaşmışsın demektir.
Olgunlaştığımız ilk basamak hayatın bize acı çektirmesi, olgunlaştığımızı anladığımız ilk basamak ise o acıları sakinlikle karşılamak çözüm odaklı düşünmek.
Kimseyi suçlamamak, çünkü yaptıklarımız bizimle alakalı
Öfkeye rağmen düşünebilmek, olaylara farklı açılardan bakıp tek bir yönde sabit kalmamak. Her yerde gerektiği ölçüde, gerektiği gibi davranabilmek vs
yaptığın hatadan ders çıkarıp tekrarlamamak bence. tecrübe veya olgunlaşmada dediğimiz şey hataların ve yaşanmışlıkların toplamıdır
Aynen öyle sakinliğini koruyabilmek en büyük olgunluğun göstergesidir.
Herkesden uzak durmak bence. Sadece gerekli kişiler. Birde kendin ile yalnız kalmayı becerebilmen.
Kendin dışında şeyleri değiştirmek yerine, Kendini değiştirmek
Kaybetmek, yenilmek bence insandaki süper ego kavramı ancak böyle kırılabilir olgunlaşma da o zaman başlar
Para kazanmak zorunda kalmak aynı anda okumak bir yerlerine sıkışınca ama öyle bir yapıyorsun ki öyle bir yapıyorsun ki
Bir acı ya da kayıp yaşayacaksın, ya da büyük sorumluluk altına gireceksin belli dönem baska çıkar yolu yok.
Zevki değil Acıyı tercih edebilme cesaretini göstermek.
Sorunlara çözüm odaklı gitmek, sakin kalabilmek, ne istediğini daha iyi bilmek
Kendi ihtiyaçlarını kendin karşılamak ve kimseye muhtac olmamak
Acı, olumlama, efendi ahlakı (ubermensch) ama yalnız kalıyosun
Acı var. Acıyı hissettikten sonra farkındalık geliyorsa ne alâ..
Bir insan empati kurmaya başladıysa çoğu şeyin farkına varyama başlamıştır.
Acı çektikten sonra akıllanmak tabikisii 💅🏻
Keyif aldığın şeyler artık keyif vermemeye başlıyorsa bu başlangıçlardan birisi
Kendini tanıma benimseme ve hayatı insanlığı öğrenme gelişim
Ben çok olgun olduğum için bu kadınların hoşuna gitmiyor. Ruhumu kirletmeye başladım. Vicdanımı koreltiyorum
Ihanet tatmak nsjsjs
Üslup bilmektir
Sabırlı olmaktır bence
Bence haddini bilmek haddini bilebilmek we haddini bildirebilmek
Acı çekmek
Kaybetmek
Görüp geçirmek
Zorluklara dayanmak
Biraz ağlamak çaresiz kalmak
Kabullenmek, sakin kalabilme, tepkisiz durmak
Eskisi gibi mutlu olamamak
Saygılı olmak