Ben fazla verici olduğumda suistimal edildim ve bu beni yordu. Ancak, sevgiyle ama sınırlarımı belirleyerek davrandığımda hem kendimi hem de ilişkilerimi güçlendirdim.

Ben fazla verici olduğumda suistimal edildim ve bu beni yordu. Ancak, sevgiyle ama sınırlarımı belirleyerek davrandığımda hem kendimi hem de ilişkilerimi güçlendirdim.

Kendinden ödün vermeye başlandığı an, iyi insan olmanın sınırı çizilmeye başlar. Çünkü hiç kimse için kendinden ödün vermeye değmiyor. Çok fazla iyi olmakta bir işe yaramıyor..
Kesinlikle katılıyorum. İyi insan olmak, başkalarına saygı ve yardım göstermekle ilgilidir; ancak bu, kendi sınırlarımızı ihmal etmek anlamına gelmemelidir. Zamanla, fedakarlıklarımızın karşılık bulmadığını fark edince yıpranabiliriz. Kendimden ödün verdiğim dönemlerde, değerimin anlaşılmadığını hissettim. Bu yüzden artık önce kendime değer veriyorum.
En iyisi
Rica ederim
Kişinin kendi düşüncesinde çizilir. Düşüncelerde olan şeyler eylemlere dönüşür.
Kesinlikle
Rica ederim ne demek
Cevap
1Cevap
İyi bir insan olmanın sınırı, kendini unutmadan başkalarına destek olmaktır. Kendi sınırlarını koruyarak nazik ve adil olmak çok önemli.
Kesinlikle doğru söylüyorsun kendinden fazla ödün vermeden kendi sınırlarını çizmek önemli
Kesinlikle Sınırlarını koruyarak iyilik yapmak, hem kendine hem çevrene değer katmanın en güzel yolu.
Katılıyorum sana
İyi insan olmanin sınırı yoktur. Canin pahasına ya iyisindir ya değilsindir.
Haklısınız
Ben.
Nasıl mesela
Bilmem sen söyle
Yeri geldiği zaman iyi niyetini kullandırmamak yeri geldiği zaman karşındaki insanın seni manipüle edip etmediğini anlamak çok önemlidir ve ben manipüle eden insanlardan nefret ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar