Kendimi toparlayamıyorum nasıl tekrar düzene girecem?

Uzun zamandır kendimde değilim. Eskiden kitap okurdum örgü örerdim odamın mobilyaların yerlerini değiştirirdim mutfakta uğraşırdım ve hep saç yüz bakım yapardım hatta ara ara akşamları makyaj deniyordum. Corona zamanında önce makyajımı azalltım haftalarca makyaj yapmıyorum. Eskiden çok şey için vakit harcıyordum şimdi üseniyorum ve evde tek yatmak istiyorum. Önceki senelerde ailem ilişkime karşı çıktı sevgilim doğudan diye (biz egeliyiz) ve önyargılı davrandılar. Nerdeyse 3 sene önce babam ve sevgilim yan yana geldiler ve babam ona olmaz dedi ve bana kalk diyip gittik. 6 saat boş boşuna geldi 1 saat bilene görüşemedik. Neyse babam ve annemle küstüm ve kitap okumaktan falan soğudum. Geçen sene annemin kanser olduğunu öğrendik. Baya üst üste kötü haber aldık ve çok yıprandım. Kendimi kötü hissettim benim ve sevgilimin ahı heralde diye. Neyse annemle ilgilendim baya ve tüm işlerimi falan ona ayarladım doktorlara hep gittim onunla. Şimdi annemin tedavileri bitti bugün son ameliyatı oldu ama yinede eski halime dönemiyorum. Mesela ders çalışıcam ama oturamıyorum. Bir iş yapmak istiyorum ama vücudum ve beynim yorgun. Doktora başvursam psikolojim için büyük ihtimalle depression hapı yazıcak. Daha önce bi danıştım biraz anlattım depression olabilir dedi ama işte istemedim yeni yeni oluyor geçer biraz daha beklemek istiyorum dedim. Öyle hapa başlasam kolay kolay bırakamam halam da kullanıyor ve kontrolle doktorun tavsiyesiyle azalttığı an daha kötü oluyor. Benim kafam yerinde sadece çok olaylar oldu yorgunum uzun süre stres içinde kaldım. Kendimi toparlayacam ama nerden başlayacam bilmiyorum. Beni görenler zaten pek bir sey anlamıyor mutlu neşeli esprili duruyorum çok gülerim. Ağlamamak için hatta daha da çok gülüyorum. Artık biri gelsin çocuklarda gibi günlük plan yapsın kontrol benden gitsin istiyorum. Biri gelip bir sey dediğinde hayır şimdi ben bunu yapmam gerekiyor diyip başında durmak istiyorum işlerimin. Tuhaf anlattım ama umarım biri beni anlayabilir gerçekten çok bunaldım

Kendimi toparlayamıyorum nasıl tekrar düzene girecem?