Kocama değer verdiğim için arkadaşlarım tarafından dışlanıyorum?

kocam biraz gelenekselci birisidir İzmir'de yaşamasına rağmen fakat onu düşüncelerinden dolayı hiçbir zaman yadırgamadım. Üniversite zamanından beri bana bir kere bile kötü söz söylediğini hatırlamıyorum ben sinirlendiğimde bile sakin kalıyordu sürekli. İlk evlendiğimiz zamanlar oldukça düşük maaşa çalışıyordu ilişkimizin başlarında senin çalışmanı uygun bulmuyorum seni zorlamak değil derdim ama bu konudada huzursuz olacağımı bil demişti. Aldığım maaş ikimizede yetmeyecek şimdilik çalışmanı istiyorum o kadar çok kazanacağımki birdaha ter akıtmak zorunda kalmayacaksın demişti. Sözünü tuttu kariyerinde o kadar hızlı ilerledi ki benim çalışmama gerek kalmadı. Eve ve çocuklarıma odaklandım kendisinin istediği buydu beni bu konudada zorlamadı erkeğime huzursuzluğunu nasıl göze alabilirdim ki? belli etmedi ama çok sevindiğini anlayabiliyordum davranışlarında. Şimdi soruma geleyim arkadaşlarım arasında daha birey olamamışsın hala çocuksun elin kocaya bakıyor, sen yan gel yat biz çalışalım, gene bizim paramızı yiyecek hadi gene iyisin gibi aşağılamalara maruz kalıyorum sürekli. Arkadaşlarımı kırmadan ama keskin bir şekilde afedersiniz laf sokmak istiyorum öneleriniz nelerdir?

Kocama değer verdiğim için arkadaşlarım tarafından dışlanıyorum?