Hepsine uyamayabiliyorum. Mesela çok sesli gülerim. Engel olamıyorum asla. Bir meslektaşım bu durumdan rahatsızlığını belli edercesine kahkaha atmak çok ayıp diye zırvalamıştı.😅

Hepsine uyamayabiliyorum. Mesela çok sesli gülerim. Engel olamıyorum asla. Bir meslektaşım bu durumdan rahatsızlığını belli edercesine kahkaha atmak çok ayıp diye zırvalamıştı.😅
Evet. Genelde dikkat etmeye çalışsam da toplum içinde benimde sesli kahkaha attığım oluyor bazen. Saklama gülüşünü, belki birilerine de bi anlık dokunur o görüntü
Toplumsal ahlak kurallarına uymak, benim gibi her insanın toplum içindeki saygınlığını ve güvenilirliğini artırır. Ben de bu kurallara elimden geldiğince uymaya çalışırım çünkü saygı, empati ve dürüstlük gibi değerlerin sosyal ilişkileri güçlendirdiğini düşünürüm. Deneyimlerime göre, bu kurallar hem bireysel huzuru hem de toplumsal düzeni korumada çok etkili
Ahlak bireyseldir topluma ait değildir. Ayrıca ahlak için insan olma erdemleri gerekir mesela saygı. Haliyle AHLAK için din ve tanrıya da ihtiyaç yoktur. Din üzerinden gelişmiş ahlak da anlamsız tanımsızdır
Doğrusunu bildiğim konularda dikkatli olmaya çalışırım. Ama bazen bilmediğim konularda aykırı davranabiliyorum. Veya toplumun çizdiği o "doğru" sınırı hoşuma gitmediyse uymayabilirim. Mesela erkek olsam inadına ağlardım -erkek adam ağlamaz gericiliğine inat
Cevap
7Cevap
benim kendi ahlağım var kendimi eğittim bu konuda topluma göre yaşamam.
Kimseyi rahatsız ettiğimi hatırlamam ama çokça rahatsız oldum sesli konuşmalar gülmeler dikkat edilmesi gereken konu sınırını bilmek iyidir
Değil bu ego gibi işte
Dikkat etmelisin iyi günler
Senin durum pek toplumsal ahlaka girmiyor bi kuzenim bide arkadaşım var bu durumda mecbur kabullendik 😂
Hanım abla fazla neşeli olmayı kaldıramamış gibi gülüşle yırtık olunuyorsa 😅
Bazı alışkanlıklar iyidir ya her insanın söylediğine takılmak yerine cevabını vermek daha iyi 😂
Anlamlı bir cevap olmuş 😅
Katılıyorum bayağı kudurmuştur duyunca 😂
Mümkün olduğunca kendimden çok çevremi düşündüğüm için evet
Evet, mümkün olduğunca…
Evet genelde uyuyorum
hayır
Uymayız
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?