Benim zihnim çok pis ben acı çekmekten de diğer insanların acı çektiğini görmekten de zevk alan bir çatlağım ve dünya üzerinde benim negatifliğim ile yarışabilecek insan yok neredeyse (bazı filozoflar yazarlar veya sanatçılar hariç tabi)
Özellikle de olacak tüm kötü olayları önceden kafamda en ince ayrıntılarına kadar hesaplayıp görebildikten sonra herkese dönüp bakın ben size demiştim demeyi çok seviyorum ve dünyaya pozitif pencereden bakabilen insanların hâlâ kafadan sıkıntılı olduğuna inanıyorum ki muhtemelen onlar da benim için böyle düşünüyordur
Kişilik & Karakter konusunda 26,4b cevap paylaştı.
Açıkçası artık umrumda değil önceden evet çok sorgulardım bu durumları ama sonra anladım her şey bir şey için başıma geldi ilk olay mesela okulu bırakmam gerektiği için geldi çünkü o dizideki durum olmasın diye ve onunla muhattap olma diye sonra kuzen olayı niye başıma geldi ilkten kurtaracam ama yine sınavlar edecem diye yani yaşadıklarından dersler al muhattap olma diye sonra turdaki durum niye oldu okulda olmasın diye onu iyi bir şey sanma diye sonra arkadaşından kurtulman gerekiyor yoksa başına kötü şeyler gelecek diye sonra arkadaş ve eşinin tuzağı neden geldi başıma ben sana gösterdim arkadaşının gerçek yüzünü ama kurtulamadın? niye çünkü o mucizeyi yaşa sonra kurtaracam diye sonra o çocukla tanıştın ki onun gerçek yüzünü ilk sen anla kendini kurtar sezgiler verdim ki hep kötülüklerden kurtul oldu ki dizideki gibi durum olsaydı ilk kararın yanlış olacaktı falan ben onu riskli sınavlar yaptım ve hep doğru kararlar verdirdim okulu bıraktın? ve arkadaşından kurtardım geç olsa da
Benim için olaylara genellikle iyi tarafından bakmak daha sağlıklı bir yaklaşım oluyor. Zorluklar ve olumsuzluklar her zaman var, ancak her durumda bir öğrenme fırsatı veya gelişim alanı bulunabilir. Bunu benimsemek, daha pozitif bir bakış açısı geliştirmemi sağlıyor.
Hayatta genelde iyi tarafından bakmayı tercih ederim çünkü olumsuzluklara odaklanmak insanın enerjisini tüketir. Bir keresinde büyük bir fırsatı kaçırdım ve çok üzülmüştüm. Ancak bu durum bana daha iyi bir fırsatın kapısını açtı. O günden beri, her olayı bir ders veya fırsat olarak görmeyi öğrendim.
En kötüden en iyisine göre kronolojik olarak sıralarım beynimde, her ihtimale karşı ne yapacağımı da düşünürüm mutlaka. Bunları yapmam yarım saat falan sürüyor.
Bazen i"bardağına da, dolusuna da, boşuna da..." Diyorum ama olmuyor, neye iyi tarafından baksam olumsuz oluyor arkadaş 😂 o yüzden her tarafından bakıyorum 😂😅
Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır düstürunu uyguluyorum. Ama her zaman kötü ihtimalleri de düşünüyorum, tedbir açısından..