Yani maddi konuda değil bir tek, manevi olarak, ilgi olarak kısaca her şey işte.. eşiniz sevgiliniz akrabalariniz anne babanız olur hayatınızdaki kişiler olur..
Musmutlu günler..
Yani maddi konuda değil bir tek, manevi olarak, ilgi olarak kısaca her şey işte.. eşiniz sevgiliniz akrabalariniz anne babanız olur hayatınızdaki kişiler olur..
Musmutlu günler..
Beklentim şu olabilir, ne görüyorlarsa o şekilde karşılık vermeliler. Saygı duyuyorsam onlar da o şekilde davranmalı mesela, aksi olursa da hayatımdan çıkarırım. Bunun dışında beklentim olamaz.
❤️💯
✨
İnsan, doğası gereği çevresindekilerden az da olsa bir şeyler bekler. Ancak, beklentilerimiz bizi hayal kırıklığına uğratma potansiyeli taşıdığı için, kendi kendime yetebilmeyi öğrenmek daha sağlıklı bir yol gibi geliyor. Elbette bir dostun anlayışı, bir sevgilinin desteği ya da bir ailenin şefkati kıymetlidir, ama bu ihtiyaçlara bağımlı hale gelmemek gerekir. Çünkü insan kendi mutluluğunu başkasının eline bırakırsa, kontrolünü kaybeder. Bu yüzden, "beklentisiz bir hayat" ideal olmasa da, "kendi kendine yetebilen bir insan" olmayı hedeflemek gerekir.
❤️
🌸❤️
Kendime yetiyorum. Ama bu doğru bir şey olduğunu savunamam. Güvenecek kimse yok diyoruz. Peki biz güvenilir miyiz? ya da birine güvenmek için risk alıyor muyuz?
Kendine yetmek güzeldir ancak bunu çevrendeki insanlar iyi iletişim kurarak yapmak daha güzeldir. O yüzden aile her şeydir.
Hayır kimseden bir beklentiye girmiyorum. kendi kendime yettim bu zamana kadar. yine öyle yapıyorum çünkü kimse kimseyi umursamıyor maalesef güvenecek insan da zor bulunuyor artık bu devirde..
Haklısın
🌹
Cevap
30Cevap
Ne kadar az beklenti, o kadar rahat kafa. Beklenti insanı psikolojik olarak çok yoruyor.
Shakespeare; beklentiler daima yaralar der.
İnsana sevdiğini eksiksiz şekilde hissettirirsen ilk gidecek olan sevilen kişidir. İnsana sevmediğini hissettirirsen ilk gidecek olan sevilmediğini düşünendir. Bu yüzden bunun bir ayarı olması gerek ve ölçülü sevmek gerek. Fazla sevgiden boğulup gidenler şımarıklığından uzaklaşmakta. İlgisizlikten dolayı ayrılan ise empati kuramadığı için uzaklaşıyor.
İnsanların karakterleri birbirinden çok farklı oluyor. Bunu ilişki yaşadıkça anlıyorsun. Aşırı ilgi gösterip bana ilgisiz davrandin diyeni bile var. Kadın - erkek kimyası çok farkli beyinleri farkli çalişiyor. İnsan hayatındaki insana göre pozisyon almali başka türlü mutlu olamaz. Tabi bunun da mutluluk getireceği garanti değil ya kendinden ödün verecek ya da bunu yaoamiyorsa yalniz kalacak.
👌
Hiç beklentim yok ve eşim çok sinir oluyor. "Her şeyi sen yapacaksan neden evlendik" diyor ama elden gelen bi şey de yok. Bir babama karşı çok rahatım. Misal geçen gece elimi yaktım eşim defalarca krem alayım dedi istemedim, babam olsaydı nazlanırdım direkt alırdı. Ne bileyim canım istedi diye gece yarısı da olsa yapardı. Bir babama prenses olabiliyorum ama maddi beklentim kimseden yok. 3 aylık evliyim 300 tl almamışımdır eşimden..
Eskiden çok beklentiye giriyordum, bundan 10 sene falan önceye kadar ama gördüm ki beklentiler yerine gelmeyince yine üzülen ben oluyorum, o işi bıraktım. Sıfır beklenti olunca en ufak bir şeyde bile mutlu olmak daha kolay oluyor..
Türkçesi bu zamana kadar insanlardan hep bir beklenti içerisinde olurdum değer görmek kıymeti görmek insanlar tarafından sevilmek isterdim ama artık şunu gördüm ki insanlar sadece çıkarları doğrultusunda birilerini seviyor ya da çıkarı bittiğim menfaati bittiği zaman ya da sıkıldığı zaman arkadaşlık kavramını bir kenara bırakıyor o yüzden kimseden bir şey beklemiyorum ailem bana yeter
Buruk duygular bırakmaktan başka hiçbir faydası olmayan bir durumdur. İnsanın kendisini de çevresini de üzmemesi adına beklentilerini azaltarak yaşaması doğru olandır. Ancak bunu başarmak ciddi anlamda olgunluk gerektirir ya da hayatı romantize etmeyi bırakıp hayatı dümdüz yaşamayı bilmeyi…
Merhaba. Genel olarak beklentiye girmem desem de mesela doktor kontrolüne gideceğimi bilen arkadaşlarımdan nasılsın vs diye bir mesaj beklerim tek bu beklenti olabilir.
Kalp kalbe karşıymış 😊🌹
Çok beklentiye girmem.. Güzel bir olay olursa süpriz gibi oluyor daha kayif veririci hal alıyor.. Yoksa insanların temelde odunsu bir yapıda o'dugnu düşünüp beklentiye girmiyorum :))
Elbette beklenti içinde olurum. Dediğin gibi bu her zaman maddi olmak zorunda değil manevi olarak ilgi görmek, değerli hissettirilmek isterim her zaman
Yani beklenti içinde olmadığımız insanla zaten konuşamayızz
Allah kerim diyorum beklentiye girmiyorum benim tarzım değil😃🍎💎
İnsan sosyal bir varlıktır. Etkileşimde olmak zorunda, fıtratı gereği yani. Bu yüzden her zaman birinin desteği daha faydalı olur.
Kendi kendimize yeteriz şükürler olsun Allah kimseyi kimseye de muhtaç etmesin inşallah
Kendi kendime yetiyorum. Hayal kırıklığı da yaşamıyorum
👍🏻👍🏻
Kemdime yettigim günler olsa da ister istemez bu beklentiye giriyorum çevremden
Kimseden beklenti beklemem, kendi kendime yetiveriyom gari. ♥️🥰
♥️
Her ne kadar Beklenti insanı yorar desem de, bazen gerek duyuyorum.
Eskiden girerdim ama artık kimseden bir şey beklemiyorum ve hemşo
Kimseden beklentiye girmeyin en iyisi kendi kendinize
İyilik eden karşılığını beklediği an tefecidir. Her zaman her insana bana birgün çok büyük kötülük edebilir, ederse ben ne yaparım kafasıyla yaklaşan biriyim
Kendi kendime yetinmeye çalışırım ancak çevremdeki eskisi akraba komşular ve iş ilişkisi içindeki arkadaşlarida ihmal etmem
Cocuklaşmıyorsal cittiyet içerisindeyimdir karar verecek durumda isem giririm degil isem belli ederdim.
Ben bana yeterim. Kimseden bir beklentim yok.
Okudum. 10 yıldan fazladır yalnız yaşıyorum.
bu yaşıma kadar kimseden madi manevi beklentiye girmedim
İnsanın insana ihtiyacı vardır ama öyle bir şey beklemek için insanlar uygun varlıklar değildir
Kendi kendime yetmiyorum, kimseden bir beklentim yok...
beklentiye şöyle olursa faydalanmak isterim olmasada sorun yok relar
Fazlası ile kendime yetebilşyorum. rabbim kimseyi kimseye muhtac etmesin
Yanii ister istemez bu tür beklentiler olur bu insanın dogasında var
Verdiğim kadarını alsam yeter.
:) Hep hüsran hep hüsran
Öyle olsun, iyileştin mi sen nasıl oldun?
Tekrar geçmiş olsun, rica ederim
Allah yazdıysa bozsun kimseden bişey beklemem
ilgiyi beklerim gmrmediğimde dellenirim:)
görürsün:)
Artık insanlardan hiç bir beklentim yok,
💕
Her işimi para çözer.
Kendi kendime yeterim ya😀
Hayır okumamıştım 😂ama dediğim gibi kendime yeterim😀
ne kadar beklentiye girersen o kadar mutsuz olursun. beklentiye girmezsen seni kimse üzemez.
Sevgimin beklentisine girerim sadece aşta değil dostlukta da sevdiğim kadar sevilmek isterim
Derdin mi var bayan
😂😂 öyle hissettim
Hahah bı an kontrol ettim senin yüzünden 😂😂
Haha 😅
Beklentiye girmiyorum.
Kendi kendime yeterim
Kimseden bir beklentim yok
Kendi kendime yeterim tabikisi
Kendi kendime yeterim
Kendimden de beklentim yok
Kimseyle ilgili beklentiye girmem
Beklenti içine girmem.