Beklenti karşılama gibi bir çabanız var mı?

Çevremdeki insanlar diyince ilk aklıma gelen yakınlarım ve kan bağım olan insanlar. Hal böyle olunca belli bir sorumluluğa nail olduğumuz için elbette ki karşılıyorum şükürler olsun.
Sonra eş, dost sırayla onlarında istekleri, talepleri olabilir. Bunu imkanlar dahilinde ve o insanın hayatımda ki yeri ve önemine göre karşılamaya çalışırım.
Başkalarının fikirlerine pek ihtiyaç duymam ama değersiz de değildir.
Çevrenizdeki insanların beklentilerini karşılayabiliyor musunuz?
Bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da böyle bir yükümlülük altında olmadığımdır.
Başkalarının düşünceleri sizin için önemli mi?
Dinleyecek, üzerinde düşünecek, sorgulayacak kadar önemli.
Beklenti karşılama gibi bir çabanız var mı?
Hayır. Kim benden ne bekler, buna müdahale etme şansına sahip değilim. Başkalarının beklentilerinin vebalini üzerime alamam. Ancak sorumsuz da değilim. Kendimi insan olmakla yükümlü hissederim. Sahip olduklarımı, hedeflerime yönelik kullanma çabası içerisindeyim. Akıl, vicdan, ruh, beden, nefis, maddiyat, bilgi v. s.. neye sahipsem, hedeflerim doğrultusunda kimi zamanım dostuma, sevdiğime karşı, kimi zaman düşmanıma karşı kullanmakla yükümlüyüm.
Başkalarının benim hakkımda ne düşündüğü umurumda olmaz. Dik kafalıyımdır. Benim hakkımda kimseye yorum yaptırmam izin vermem buna.
Değer verdiğim insanların benden bir beklentisi var ise ona faydalı olacak yapmaya çalışırım.
Teşekkür ederim
Hayatımda biri bir beklenti içine girecekse, o da sadece Annem olur. Onun da benden tek beklentisi güzel ve başarılı bir hayat yaşamak ve bunu da gerçekleştirdim.
Cevap
27Cevap
uzun zamandır
başkalarının beklentilerini umursamıyorum... ben..
çünkü bir beklenti üzerine hayatıma giren her insan bir şekilde zarar verdi bana
olan bu ben böyleyim işine gelir deyip öteliyorum
Her zaman birini memnun edemezsiniz ve bu çaba içine girmek her insanı yorar. Beklentileri olan insanları, hayatımda tutmuyorum. Beklentisi olan insan bir nevi çıkarcı kişilik diyebilirim.
Beklentiye göre değişiyor. Canım istiyor karşılıyorum. Bakıyorum bu beni aşar aga diyorum kayboluyorum
Yorumlarda gördüğüm kadarıyla birçok üye 'beklenti' yi menfaat olarak algılamış. Bana göre bu çok yanlış. Mesela benim oda arkadaşımdan tek beklentim bana karşı saygılı ve anlayışlı olması, oda içerisinde belli bir ses düzeyinde konuşması tarzı şeyler olur. Burada bir menfaat söz konusu değil, işte buna benzer daha birçok örnek var hayatımızda.
Onun için evet, eğer aleyhime bir menfaat söz konusu değilse beklentileri karşılamaya çalışırım.
Makul ölçüde olanları elbette karsilamaya gayret ediyorum. Özellikle ailem ve dostlarima karsi toleransim yüksektir.
Sevdiklerimin dusunceleri benim icin onemlidir, is yasaminda da is arkadaslarim ve temasta oldugum insanlari onemserim.
Kimsenin beklentisini karşılamak zorunda değilim. Ne vermek istiyorsam onunla yetinmeli insanlar. Sırf birileri hoşnut olsun diye özel çaba gösteremem.
Beni bu yaşıma ailem getirdi onların dışında kimse umurumda değil onların benim kötülüğümü düşünmediğimi bildiğim için onlar dışında herkes bana göre boş
Ailem dışında kimsenin beklentisini karşılamak gibi bir düşüncem yok. Ailemin benden bekledikleri için de çok çaba sarf ediyorum. Umarım yakında mutlu olduklarına şahit olurum:)
Çevremdeki insanların üstümdeki beklentilerini göz ardı ediyorum. Göz ardı edemeyeceğim değerli insanlar ise zaten karşılanmayacak bir beklentiye girmezler.
Yanımdaki ve karşımdaki insana göre değişiyor. Yanımdaki insanların elimden geldiği kadar beklentilerini karşılıyorum, onlarda benimkileri karşılıyorlar. Karşımdakilerde beklentilerinin hep zıttı ile karşılaşıyor.
ınsanların beklentılerı ıle benım ıstedıklerım uyusmuyor onlar hep eksıkler hayat ıse bır o kadar acımasız
Sadece istediğim ve önemsediğim insanların beklentilerini karşılarım.
Başkalarının dediğini umursayan bir yapım yok.
Bunu artık hakedene yapıyorum ,, gerisinin canı cehenneme
Beklentiye ve kimin beklediğine göre değişir. Ama çoğunlukla umursamam.
O çaba bir süre sonra yerini yılgınlığa bıraktı. Yok.
Hayır. Çok önemli değil onların beklentisi çünkü şuna buna göre hayat yaşanmaz
Çevremdekilerin beklentilerine çoğu zaman cevap vermem. İnsanlar için değil kendim için yaşıyorum.
Karşılayamadığımı düşünüyorum bazen ve bu beni üzüyor.
Ben kimsenin beklentisini karşılamak için yaratılmadım :)
Kİmsenin bkelentilerine göre yaşamadım bu yaşıma kadar
Kimsenin beklentisini bilmiyorum işime geliyorsa içimden geliyorsa bilmeyerek yaparım
Onların beklentileri umurumda değil. Kendimi mutlu edebiliyorsam ne mutlu bana :A
Evet. Özellikle ailenin beklentilerini. Bazen fikirler uyuşmuyor, sonra insan aslında başkalarının beklentilerine göre değil de kendi çıkar ve menfaatlerine göre yaşaması gerektiğini öğreniyor.
Başkaları dediğiniz sosyal çevre. Yaşadığımız sosyal çevreye hem saygılı olmak hemde uyumlu olmak zorundayız. beklentilerş karşılama olayına gelince de güç nispetinde olmalı tabiki
Soruya bak cevremdeki. insanlari takarak hayat mi yasiyorsunuz onlar. beni. beklentilerimj. karsilasinlar
Hayır, pireyi deve görüp sırtında su taşımasını istedikleri için hayır.
Başkaların düşünceleri umrumda bile değil 😂 beklentilerini filaN da karşılamam banane 😂
kimsenin beklentisini karşılama gibi bir amacım yok
Çalışıyorum aslında ama onların beklentisi asla bitmiyor
Çevremde insan yok ki.
Umrumda bile değil çevremdeki insanlar
İstesem de olmuyor bende çoğunu akışına bıraktım..
Kimsenin beklentileri beni ilgilendirmez
Hayır..
genel olarak evet
onlar benim beklentimi karşılasınlar...
Öyle bir çabam yok
Çevrem yok
Öyle bir çabam yok
Orta derece diyelim.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?